Защо сме във форума?

• 33 715
  • 276
  •   1
Отговори
# 150
  • София
За всяко популярно явление, от което някой не е част се говори лошо. Нима малко хора обясняват колко е тъп Фейсбук и каква простотия е, че и как там се публикуват само тъпотии. А за там е още по-нелепо, защото там въпросните неща, определени като тъпотии, ги пускат приятелите на коментиращия.
Определения за форума съм чела именно там под мои публични постове, защото никога не съм крила, че пиша тук, в много от текстовете съм споменавала форума и това е ставало повод знайни и незнайни да ме питат защо ми е да съм сред тези кухи лейки.

Но пак казвам, същите неща съм чувала за какво ли не, за телевизионни канали, места за почивка, контакти с конкретни хора, които са популярни и тн. Нормално е, а и у нас все още обществото е патриархално и мнението за жените не е високо, включително и на самите жени. Тъжно, но факт.

# 151
  • София
това си е чисто сестистко. Не може някакви женки, събрани в някакъв тъп форум да знаят. Дори ще се изразя още по-цинично - отношението е като при платения секс - ползваш, но презираш и не си признаваш.

# 152
  • София
Че то наистина има много кухи лейки тук. Не разбирам защо трябва да превръщаме темата в панегирика и да леем само хвалебствия. Групата на антиваксърите например, които ме изядоха заради допълнителната ваксина, която сложих на детето. Навън не се бях сблъсквала с антиваксърска пропаганда и бяс, и бях шокирана. Сещам се и за онези кукувици с домашното раждане, мъжът ми беше попаднал на техни мнения и му се беше изправила косата  Tired

# 153
Започнах да пиша във форума заради ТВ предавания, които следих и тук открих тема за тях. След известно време прописах и в тема свързана с мое хоби. Тук намирам полезна информация за най-различни неща. На по-късен етап почнах да чета и Клюкарника и тогава вече стана страшно Mr. Green Вече чета форума редовно, но следя само леки и не толкова сериозни теми за да се забавлявам и отпускам напрежението. Достатъчно негативи срещам в реалния живот за да се вторачвам и тук в такива неща. Не пиша много, нито пък кой знае колко съществени неща, добре ми е да следвам една по-повърхностна линия, така или иначе не съм и човек който споделя особено по принцип. Нямам мераци нито да се правя на умна, нито да правя каквото и да е впечатление, просто се забавлявам.Има теми, в които човек наистина се чувства като на кафе с приятели и се получава много приятно общуване и най ми харесва това, че срещам хора с най-различни характери и светоусещане.

# 154
  • София
това си е чисто сестистко. Не може някакви женки, събрани в някакъв тъп форум да знаят. Дори ще се изразя още по-цинично - отношението е като при платения секс - ползваш, но презираш и не си признаваш.
Така е. Но и тук в самия форум неведнъж са ми казвали, че не мога да пиша сериозно, не мога да повдигам определени въпроси или да ги коментирам, защото това бил женски форум. Това е представата на въпросните хора за самите тях. Познавам доста хора писали тук, някои с научни титли, включително професор и то мъж, известни писатели, лекари, хора с успешен бизнес, а и хора интелигентни като цяло. Чудно как са хем жени, хем пишат тук, хем останалите продължават да настояват, че понеже те се имат за тъпи, заради пола си, или защото са родили, или по някакви други причини, самото място е за тъпи.

# 155
Че то наистина има много кухи лейки тук. Не разбирам защо трябва да превръщаме темата в панегирика и да леем само хвалебствия. Групата на антиваксърите например, които ме изядоха заради допълнителната ваксина, която сложих на детето. Навън не се бях сблъсквала с антиваксърска пропаганда и бяс, и бях шокирана. Сещам се и за онези кукувици с домашното раждане, мъжът ми беше попаднал на техни мнения и му се беше изправила косата  Tired

В реалния живот човек няма как да срещне толкова много хора колкото тук. И освен това малко или повече селектира хората, с които общува. Или избягва теми, на които не му е приятно да говори. Тук изборът е сведен до това да прочетеш или да не прочетеш съответната тема. Но някак не е същото, защото написаното остава и може да се прочете и след години.

# 156
  • София
Автосексизъм сега ми хрумна като дума - някакво... не знам, като неизчезващото робско мислене - дори свободен, вътрешно дреме подчинението и самоопределянето като втора ръка. Има кухи лейки, ама има и кухи топки, ще извинявате всички за вулгарния израз, има и сектанти, има и откачени, има всякакви. Но! Това не е повод да си обясняваме за кухите лейки. Ми, има, то е човещинка.
И това как не можело това, как не можело онова по определени теми. Забелязвам го и аз, веднага се търчи да се докладва. Айде, стига, бе, какво толкова може да стане, освен някой да бъде баннат! Голяма работа!

# 157
  • София

В реалния живот човек няма как да срещне толкова много хора колкото тук. И освен това малко или повече селектира хората, с които общува. Или избягва теми, на които не му е приятно да говори. Тук изборът е сведен до това да прочетеш или да не прочетеш съответната тема. Но някак не е същото, защото написаното остава и може да се прочете и след години.
Именно, за мен лично това е негатив. Явно за други потребители е позитив. Когато вляза в обикновена тема за ваксини, която уж би трябвало да се развива нормално, не очаквам, че ще се изсипят една камара луди.
С други думи, форумът би следвало да ме разтоварва, а всъщност много пъти ме е натоварвал с едно постоянно преоткриване на човешката глупост. Което логично води до въпроса, Какво правя аджеба тук. Отговорът си остава Не знам. Явно навик.

# 158
  • Варна
Имам си любими потребителки, ходя им зад гърба да ги чета и да се веселя , в живота за такова поведение ще ми издадат ограничителна заповед , тука- тц, свободийка Simple Smile

Шегата настрана - тук "срещам" толкова свестни форумски образи, че ми олеква някак си. На работното ми място ми е много тегаво, не се вписвам и стоя изолирана, та форумът ми е като свеж въздух.

Най-ценните препоръки за кино и литература са ми от тук. "кухи лейки" ,   my ass Simple Smile 

# 159
  • София
Форумът не е нещо, което трябва да отговаря на нечии очаквания. Ако искаш да те разтоварва, отиваш в разтоварващи теми. По въпроси като ваксините винаги ще има сериозни сблъсъци, защото и има много неясноти, а където има неясноти, се раждат фантазии, за да допълнят картинката.

# 160
Не е тайна, че БГ мама е нарицателно за "куха лейка". Ползва се от хора, които не пишат тук....

напротив, ползва се и от много хора, които пишат и четат тук - някои от тях са дори редовни потребители
идеята за това, че някои може да помисли тях за "кухи лейки" заради бг-мамма ги кара да твърдят, че тук е пълно с "кухи лейки" и че те не са част от тази общност
после, когато в течение на запознанството се окаже, че и двете страни са "кухи лейки" /т. е. потребителки на бг-мамма/, изведнъж обвиненията в кухолейкенство отпадат и се започва офлайн обмяна на форумски клюки
просто профилът и участието в бг-мамма за един куп хора е нещо като "моята малка мръсна тайна", а клишето за лейките продължава усилено да се върти онлайн и офлайн

Simple Smile Все някак трябва да се привлича внимание  Peace.

Бояна, ти и от журналистика нямаше представа  Grinning А, за да използвам  термина : "кухи лейки"  за място, в което пиша редовно, е ясно, че  еиронично, не ли?

# 161
Възниква ми този въпрос. Отговорете колкото може по-честно.

Просто защото така съм решила.
А съм решила така, защото съм имала необходимост да съм и защото още имам такава потребност.
Когато нуждата се изчерпи, няма да бъда.
Има интересни теми, интересни хора. Има разнообразие. Почивам си тук, особено когато ми се налага да работя много, а работата ми е на компютър, свързана с доста писане и срокове. Не мога да си позволя често пъти почивка с разходка или кафе. Тук не съм длъжна да си губя времето и да отговарям, когато не смятам, че си струва. Мога да прочета и да отговоря, когато имам време и желание. Удобно ми е така.
...
За всяко популярно явление, от което някой не е част се говори лошо. ...
Не е задължително човек да не харесва нещо или да го определя като глупаво само защото не е част от него. Дори изобщо.
За мен ходенето на чалга концерт и зяпането на турски сериали, гарнирано с обсъждането им, е тъпо. И то не защото не "участвам" в тези мероприятия. Аз не участвам в тях точно, защото са ми тъпи.  Laughing
От популярен форум не е трудно да бъдеш "част". Най- лесно се става част от този.
Хора, които го определят по посочения начин, го правят най- вече просто защото смятат така. На такива теми и постове са попаднали първо, най- вероятно. Такова първоначално впечатление са придобили.
Сигурно са ровичкали първо в клюкарника, красива мама или подобни, а в такъв случай е твърде вероятно да си направят точно тези изводи. И аз бих си ги направила, ако стартирах в такъв подфорум.  LaughingЗа късмет стартирах в други, където и сега основно пиша и чета, които приемам по- сериозно и които намирам за полезни и приятни.
...
Всъщност кой от какви идеи се ръководи, участвайки тук или обсъждайки този форум, ми е напълно безразлично. Знам защо аз го правя и това ми стига.

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 12:55 от Judy

# 162
  • София

Не е задължително човек да не харесва нещо или да го определя като глупаво само защото не е част от него. Дори изобщо.

Не съм казала, че е задължително, казвам, че има и такъв феномен. Peace

Down, за мен всичко лошо е казано вече много пъти, но за щастие нямам нищо общо в случая  Wink

# 163
Причината основно не е в това, че някой е извън явлението. Това подчертавам. Пишеш, че било "нелепо". Не споделям това. Не е нито лепо, нито нелепо. Нещо съвсем нормално е при наличието на технологиите и общодостъпността на информацията. Интернет обществото не е същото, като това, извън нета. Има други средства и начини на общуване, друга "подредба".
Например аз забелязвам, че хора с голямо его не могат да преодолеят "смелостта" на останалите да изразят позиция, което тук е по- лесно. Намирам редица специфики на форумското общуване и ми е забавно и интересно да ги изследвам.
А то иначе не за всяко популярно, ами направо за всяко явление може да се и се говори всичко. Щом е общодостъпно, много хора могат да имат и имат мнения. Технологиите дават възможност тези мнения да се споделят широко. Няма как да се определи кой и защо има определен вид мнение и защо го споделя по общодостъпен начин. Няма нужда да се търсят под вола телета. Не им харесало на някои хора тук - споделили. Съвсем нормално е.
На мен, лично, никой не ми е споделял обобщено, че тук хората били такива или онакива. Не ми се е случвало да го чуя. Обикновено са ми споделяли конкретно кой какво е прочел и какво го е впечатлило.

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 13:36 от Judy

# 164

Не съм казала, че е задължително, казвам, че има и такъв феномен. Peace

Down, за мен всичко лошо е казано вече много пъти, но за щастие нямам нищо общо в случая  Wink

Просто цитирах Мамасита, стана ми много забавно като го заяви  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт