Качване на килограми при бременност...

• 88 251
  • 695
  •   1
Отговори
# 615
Чак пък скастрян, точно в тази тема, не съм забелязала Rolling Eyes

# 616
  • София
Аз да се поинтересувам, вие, дами, как наддавахте? Равномерно или изведнъж? Аз съм 17 г.с. и не съм качила килограми, въпреки че се чувствам много наедряла и непривлекателна (имам си вече коремче, гърдите ми са се увеличили чувствително...една такава подпухнала се усещам). Аз си представях, че ще качвам постепенно килограмите (и като цяло съм сигурна, че много ще напълнея..понеже по принцип пълнея и отслабвам много)...да не би изведнъж да става? Бам, 10 кила за две седмици? Или просто качването при повечето жени започва чак към по-крайните месеци?

Последна редакция: пн, 20 ное 2017, 18:00 от Faumea

# 617
При мен качването започна в 4ти месец и то ударно до 8ми месец. Случвало се е да кача 2 кг за 10 дена. Confused

# 618
Момичета, аз да ви кажа нещо забавно, на фона на всички мами, които не се чувстват добре, аз много се харесвам пухкава, постоянно се гледам и се пъча пред огледалото. Чувствам се много добре в кожата си и изобщо нямам следа от комплекс за дебелото си телце Grinning. Мъжът ми и той постоянно ме гали по корема и ме базика пред хората, стига с кюфтетата, къде изчезна тортата вчера, абе много ми е забавно. Качвам за сега равномерно, в началто на 7ми месец за 2 седмици качих 4 килограма, сега влязох в 8ми и за последните 4 седмици съм + 1,5. Тъй като за момента си влизам в графика ( собствен график за дебелеене съм си поставила) имам още 6 килограма, които мога да кача до края на бременността.

# 619
В първият триместър качих 4 килограмаот раз,въпреки че не ядях.Лошо ми беше,топло ми беше.Ама килограмите си бях там.От тогава до сега(28 седмица) съм качила общо 9 килограма в дупе,паласки и корем,малко в бюст.По малко качвам,идват си от бебето килограмите,явно организма си заделя каквото му трябва там. Grinning Надявам се да успея да се вместя с 15 кила,предполагам че с раждането ще си отидат 9-10 и после покрай етето ще сваля другите.Не ям гадни храни,нито преяждам,дори малки количества храна ям,спортувам редовно.Дано това да ми се отплати,макар че съм доволна от тялото си и му казвам,че си го обичам-представях си много по-лоши нещата. Simple Smile

# 620
Чак пък скастрян, точно в тази тема, не съм забелязала Rolling Eyes
Електра, много пъти момичета са идвали да се оплачат, че казват много килограми, че се притесняват, а други ги порицават как може да се вълнуват от външния си вид предвид, че в момента носят най-хубавото нещо на света. Истината е, че
Това е така, но не променя факта как една жена се чувства когато не се харесва, а те идват за съвет тук, а не да им напомнят...
аз на няколко пъти съм виждала как някои момичета са се оплаквали, че не се харесват, не се чувстват добре, а други казват "стегни се", "какво се лигавиш" и такива .... аз мисля, че групата е да си помагаме взаимно Simple Smile))

# 621
Може и да е имало един или два коментара каквито казваш, но откакто чета тук, тенденцията е точно даване на съвети Simple Smile
Под скастряне, аз разбирам скарване с рязък тон, а чак такива постове не помня да е имало.
Аз лично съм напомняла на една потребителка, която спортуваше, хранеше се здравословно и тн, колко много жени има, които се борят да забременеят, а не могат и да не мисли толкова за тия пусти килограми (които бяха смешни, тя просто не се харесваше). И съм убедена, че тонът ми не е бил "скастрящ". Но не мислиш ли, че при положение, че жената е бременна и няма как да не качи някое друго кило, това напомняне пак е един вид помощ, защото те кара да се замислиш, да си спомниш, че наистина ти се случва нещо хубаво и да се почувстваш по-добре, след като няма как да не се позакръглиш, поне на корем и няма какво да направиш по въпроса?

# 622
Аз мисля, че тук се дават много полезни съвети, но явно отговорите, които не се харесват, се приемат като скастряне. Целта на отговорите е да помогнат, а не да бъдат такива, каквито питащите очакват.

# 623

Аз не съм визирала вас, не знам защо се извинявате като не е било насочено нито към теб Електра, нито към Happy mommy... стещала съм ви доста постове и абсолютно потвърждавам, че вашия тон не е бил скастрян и рязък... извинявайте ако съм ви обидила, не това имах предвид...
аз също съм момиче, което има доста загуби зад гърба си, много съм страдала и плакала, за да достигна до това второ дете, но това не променя факта, че на моменти като се погледна и не се чувствам добре, а дори не качвам килограми... затова влизам в положение на всяко момиче, което дойде с какъвто и да е проблем... не мислите ли, че те не осъзнават колко са благословени, че носят този дар.... според мен всяка жена в този форум го оценява...
С първата ми бременност нямах никакви проблеми.. забременях веднага и никакви оплаквания.. след това загуба след загуба след загуба и това ме доведе до тук.... предполагам и много други са били като мен... във форуми главно пишат момичета с проблеми, та да не с е отплесвам... идеята ми беше, че всяка жена тук оценява това, че носи живот... Оф хептен се омотах... но извинявайте ако съм ви обидила, въобще не беше насочено към вас Simple Smile живи и здрави да сме, всичко минава... и килограми и загуби и така нататък.... слънце изгрява след всичко, само ако съумеем да се съхраним Simple Smile

# 624
Аз да се поинтересувам, вие, дами, как наддавахте? Равномерно или изведнъж? Аз съм 17 г.с. и не съм качила килограми, въпреки че се чувствам много наедряла и непривлекателна (имам си вече коремче, гърдите ми са се увеличили чувствително...една такава подпухнала се усещам). Аз си представях, че ще качвам постепенно килограмите (и като цяло съм сигурна, че много ще напълнея..понеже по принцип пълнея и отслабвам много)...да не би изведнъж да става? Бам, 10 кила за две седмици? Или просто качването при повечето жени започва чак към по-крайните месеци?
аз атегорично не качвах равномерно и в последните месеци почти не качих, нямах подпухнали глезени и прочее чудесии, котио са задържане на вода. за мен втория триместър е когато качих най-много като един месец качих даже 3 кг, но не помня кой месец точно беше. 

# 625
Диастаза е разделяне на правите коремни мускули. Почти при всички бременни го има в някаква степен и се оправя често от самосебе си. Проблем е ако остане повече от 2 см. Освен това упражнения, които натоварват тези мускули, не само че пречат на възстановяването им, но и могат да доведат до застопоряването им разделени. Затова и съветите са корем да се тренира след събирането на мускулите. Сега от тел. не мога да дам линк, но потърси в нета как да се провериш, има и клипчета. Накратко лягаш на земята с крака на земята, свити в коленете и се вдигаш все едно за коремн преса с брадичка към гърдите. В това положение с пръсти опипваш в пъпа, под и над него. Ако пъхаш 2 пръста и повече - диастаза.

Започнахме да излизаме, веднага след като възстанови рожденото си тегло, което стана бързо. Но в началото на октомври беше направо жега. Ако още не сте излизали след няколко дни пак ще стане слънчево и над 10 градуса. Питай педиатърът дали да не се възползвате.

# 626
  • София
Диастаза е разделяне на правите коремни мускули. Почти при всички бременни го има в някаква степен и се оправя често от самосебе си. Проблем е ако остане повече от 2 см. Освен това упражнения, които натоварват тези мускули, не само че пречат на възстановяването им, но и могат да доведат до застопоряването им разделени. Затова и съветите са корем да се тренира след събирането на мускулите. Сега от тел. не мога да дам линк, но потърси в нета как да се провериш, има и клипчета. Накратко лягаш на земята с крака на земята, свити в коленете и се вдигаш все едно за коремн преса с брадичка към гърдите. В това положение с пръсти опипваш в пъпа, под и над него. Ако пъхаш 2 пръста и повече - диастаза.

Ужас, как се педотвратява това чудо?

# 627
Като не забременяваш. Grinning До някъде помага след първия триместър да не натоварваш тези мускули, най-вече при лягане и ставане, да не се получава т.нар. coning (издаване на корема в тази част). Също и да не се тренира за корем с коремни преси и планкове, ако някой изобщо го прави по време на бременност де. Препоръчва се лягането и стването да се случват настрани. Имаше и нещо за стойката, но не мога да го обясня. Не е толкова страшно, голяма част от родилките не разбират, че го имат, защото мускулите се събират сами. Споменах го заради спорта след раждане.

# 628
Също и стойката по време на бременност не трябва да е изпъчена(както повечето бременни стоят), нито приведена, а нормално изправена. Но и аз не вярвам да може изцяло да се предотврати. Някои бременни имат огромни кореми, които много избутват коремните мускули. Аз преди 6тия месец след раждането не посмях да правя упражнения за корем, защото ми се струваше, че имам малко раздалечаване на мускулите.

# 629
Моля ви,кажете ми повече за този coning. Мислех че е нормално. Сега малко се притесних Flushed

Общи условия

Активация на акаунт