Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 112
  • 831
  •   1
Отговори
# 750
  • Добрич
moonriver, имай предвид, че някои платове се свиват , а някои се свиват много.

Аз ако ще пришивам подплата към плат, винаги кисна предварително и двата плата. Имам купени дрехи с подплата, които изглеждат "мила картинка" след изпиране.

Когато дрехата е връхна има разлика в размера на хастара и лицето. За пола можеш да оставиш по 0,5 см разлика. Достатъчно е.

# 751
  • Добрич
Вела, благодаря до сега съм ги изхвърляла Simple Smile

Имай предвид, че като пълнеж тежат. Аз си мислех, че са лекички, обаче не е така

# 752
Благодаря ви много за отговорите. Голяма сложнотия са тези хастари. Засега ще се опитам да карам без тях. То всичко е тооолкова сложно. Sad
А когато нещо се шие на ръка, а не на шевна машина, бод зад игла ли се използва? По клипчетата, които гледам за бодове на ръка, никъде не го показват...

# 753
  • Козлодуй
Ох а аз мислех доста по-тежки парцали да накълцам с ножица и да пълня Simple Smile

# 754
  • на острова на мечтите
нещо новичко от нещо старо

# 755
  • София
Ако някой друг го шие калъф, горещо препоръчвам плата да се изпере предварително.
Заради свиването на памука ли? Той не е директно от магазина купуван, т.е. пран е 99%.
Да Wink
Все пак да го изпера, въпреки че е пран преди години? Понеже е стоял доста време в гардероба и не се знае как се е отпуснал.
На 40 градуса? Основния плат мисля че е американ, но ще наставям за бордовете с друг цвят (а може и същия).

# 756
Просто имам лош опит със свили се неща след шиене, затова го споменах. Както мислите да перете калъфите после, така изперете плата и сега Simple Smile

# 757
  • София
Как да реша проблема с един калъф и с дълъг цип, който ще се разделя за пране.
Без клипс в единия край (този без плъзгача) - трудно се вдява. Как се прави (може би някъде го правят)?

# 758
  • Козлодуй
Искам да стесня крачолите на един панталон но много се страхувам че ще го разкривя моля опишете ми как да подходя за да станат еднакви? Simple Smile

# 759
  • София
Искам да стесня крачолите на един панталон но много се страхувам че ще го разкривя моля опишете ми как да подходя за да станат еднакви? Simple Smile
Логиката е еднакво да стесниш и вътрешен и външен, за да запазиш мястото на правата нишка, да няма усукване.

# 760
Здравейте! Купих си палто, което се закопчава по цялата дължина с копчета, които са доста грозни и искам да ги сменя. Според вас могат ли да се сложат вътрешни копчета с магнит(клипсове ли се казват, тик так ли... :thinking ) ? Не знам как ще стане при положение, че те трябва да се прикачат към подплатата. Има ли смисъл да търся шивач според вас или да се примиря и просто да си купя по-хубави копчета?  Joy    https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51i30KD-ZSL._SY355_.jpg

# 761
  • София
Здравейте! Купих си палто, което се закопчава по цялата дължина с копчета, които са доста грозни и искам да ги сменя. Според вас могат ли да се сложат вътрешни копчета с магнит(клипсове ли се казват, тик так ли... :thinking ) ? Не знам как ще стане при положение, че те трябва да се прикачат към подплатата. Има ли смисъл да търся шивач според вас или да се примиря и просто да си купя по-хубави копчета?  Joy    https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51i30KD-ZSL._SY355_.jpg
Според мен си вземи копчета, тези маг са за чанта, първо няма да държат, второ те се поставят като се реже плата, и отдолу трябва да има твърда основа иначе се изпрошват . Има едни големи тик так дето се шият те са по - добър вариант. А и как ще скриеш илиците които съществуват, със скрито закопчаване ли е?

# 762
Не знаех, че има такива, които се шият, мерси Simple Smile За илиците - жената в магазина ми предложи Пт дясно, където са илиците от външната страна да се сложи едната страна на закопчалката. От лявата страна отвътре да се сложи другата страна на закопчалката и така илиците да се скрият, когато е закопчано палтото (така или иначе няма са го нося разкопчано). Ама и аз как го обясних... Joy Не знам колко е изпълнимо обаче.

# 763
  • София
Не знаех, че има такива, които се шият, мерси Simple Smile За илиците - жената в магазина ми предложи Пт дясно, където са илиците от външната страна да се сложи едната страна на закопчалката. От лявата страна отвътре да се сложи другата страна на закопчалката и така илиците да се скрият, когато е закопчано палтото (така или иначе няма са го нося разкопчано). Ама и аз как го обясних... Joy Не знам колко е изпълнимо обаче.
Водят се секретни копчета , но има големи към 2 см в диаметър.

# 764
  • София
Такива имам предвид, пише 17 ММ диаметър

Общи условия

Активация на акаунт