Киста на яйчника – 2

• 93 230
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
И аз в тази тема с малка засега киста, която обаче трябва да се оперира, туморния маркер е в норма. На този етап лапароскопски. Проучвам къде в София да я отстраня. Казаха ми, че репродуктивните клиники са добри, поради многото правени при тях лапароскопии, или пък болница Доверие?

# 136
  • София
Здравейте, отново!
Ето ме и мен пак в темата. След ходене на гинеколог, прием на Оргаметрил и някаква минимална промяна в размера на кистата и след промяната на диагнозата на хидросалпинг?! реших да сменя гинеколога. Отидох при едно светило в лапароскопските операции, известен столичен доцент, след прегледа стана ясно че имам муцинозна киста, която нямало да се спука и трябвало да се оперира, не било спешно, но било препоръчително. Доцентът като преглед беше доста внимателен, но като видя, че никак не искам лапароскопия доста промени тона, т.е стана доста груб, остави в мен впечатлението, че е доста меркантилен. Отрече, че имам полип, защото според него на тези апарати, на които са ме гледали нищо не се виждало всичко било размазано.....
Както и да е, в крайна сметка ще потърся поне още 2 мнения, напълно съзнавам, че вероятно ще ми се наложи лапароскопия, само се чудя дали ако кистата не нараства мога да го отложа във времето. След 2 операции секцио за последните 5 години, предпочитам да отложа малко лапароскопията.
Дайте съвет за добър диагностик /лекар, който да прави лапароскопии и да има добро оборудване?! Чудя се за д-р Янчо Делчев - МБАЛ "Доверие" и д-р Стефан Ковачев - ВМА!
Мерси!

# 137
Дайте съвет за добър диагностик /лекар, който да прави лапароскопии и да има добро оборудване?!
Д-р Попов от Вита  Peace

# 138

И аз препоръчвам него. Peace Именно той ми прави лапароскопията преди 2 г. Може да се консултираш също така с д-р Велев ("Шейново") и да минеш на преглед при д-р Папукчиев ("25 ДКЦ"). Вторият не е специалист по лапароскопиите, но по мое мнение, е изключителен гинеколог и много човечен лекар, така че защо да не отидеш и при него за странично мнение, да го чуеш какво ще ти каже. Приема с направления. Имай предвид, обаче, че както Велев, така и Папукчиев, записват часове за поне месец напред, няма как да те приемат бързо, за съжаление. Попов май и той записва за няколко седмици напред, но зависи колко му е напрегнат графикът към момента, може и бързичко да стане. Peace

# 139
  • София
Здравейте, отново
Доста се чудих и аз за д-р Попов, чувала съм, че е страхотен специалист. Аз принципно не бързам, така или иначе кистата не ми създава проблеми, болки имам изключително рядко, а и хубавото е, че за тези няколко месеца откакто знам за нея, не е повишила размера си.
Благодаря ви, момичета за препоръките!

# 140
Според мен, ако наистина лапароскопията е неизбежна (това лекарите ще го преценят), не я отлагай във времето, дори и кистата да не расте. Peace

# 141
  • София
Привет, отново!
Момичете предложете някой друг доктор, д-р Попов е отпуска до 15.09, което си е доста време. Иска ми се да ме прегледа някой преди това и ако правя лапаро да е септември/октомври месец.
Мерси!

# 142
Привет, отново!
Момичете предложете някой друг доктор, д-р Попов е отпуска до 15.09, което си е доста време.

Ох, уби ме, трябваше да ходя при него за по-специфичен преглед, много важно ми беше. ooooh! Каква е тази отпуска - 2 месеца и половина?

И аз ще трябва да търся заместител явно.

# 143
  • София
Привет, отново!
Момичете предложете някой друг доктор, д-р Попов е отпуска до 15.09, което си е доста време.

Ох, уби ме, трябваше да ходя при него за по-специфичен преглед, много важно ми беше. ooooh! Каква е тази отпуска - 2 месеца и половина?

И аз ще трябва да търся заместител явно.

Кофти работа! Аз звънях във Вита, не знам ако работи по това време в Шейново, ако искаш опитай там. Аз се чудя дали да не си запазя за след 2 седмици при д-р Янчо Делчев-началника на АГ-то в МБАЛ Доверие, доколкото знам бил страхотен доктор, но не знам как са нещата с лапароскопиите там....

# 144
Той не работи в "Шейново" от много отдавна, само във "Вита".

Иначе, моят горещ съвет е да си направиш прегледи при други специалисти и ако лапароскопията е наложителна, наесен да отидеш при Попов и още септември може да минеш.

# 145
  • София
Той не работи в "Шейново" от много отдавна, само във "Вита".

Иначе, моят горещ съвет е да си направиш прегледи при други специалисти и ако лапароскопията е наложителна, наесен да отидеш при Попов и още септември може да минеш.

Така мисля и да направя! Сега ще се консултирам и с още 1-2 и ако се потвърди и лапарото е препоръчително така както изглежда до сега ще му се обадя на него.

# 146
  • София
През лятото се смята счита, че не е добре да се правят операции. Така, че след прегледи при други специалисти, може да отложите за септември месец операцията.

# 147
Има и операции по спешност, не само планови. Подобна ваканция за мен е абсурдна  Rolling Eyes

# 148
По спешност правят, но наистина плановите ги оставят за есента, в жегата не е добре. Е, ако някой пациент толкова настоява, предполагам ще му направят.

# 149
Но специалистът, заради който всички ходим там си е дал сериозна почивка.
Честно казано ме разочарова подобно поведение, намирам го за непрофесионално Peace

Общи условия

Активация на акаунт