Любители на кучета - тема 67

• 41 296
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
 Laughing Опасни сте!!!
При нас е от седем години мойта Джуди. Намерихме я болна, със сепсис, с дупки от зъби - явно бита от по - едри кучета....
При предишните разгонвания кърма не е имала и в такива истерии не е изпадала. До този момент секрециите са били нормални за разгонването. За последната година ми се разгонва три пъти и точно те са проблемните, особено последното.Мисълта за тази пиометра направо ме влудява. Опипвам постоянно цоцките - засега са меки, не горещи, с обичайния цвят на кожата там, без бучки...Но тя не спира да се мие, ближе....и докато върши това започва неистово гърчене.... Нито да и се скара човек, нито да я остави - оплезва език до пода. Не е раждала. Така и не допусна нито един мъжки до себе си.
Просто до последните три разгонвания никакви проблеми не сме имали.
Когато я намерихме ни казаха, че не е на повече от година и половина- две...

Последна редакция: пт, 18 ное 2016, 21:30 от Деси@Димитрова

# 241
Кастрирайте я, определено се мъчи така животинката .

# 242
Кастрирайте я!!!

Ашке, гуш.

# 243
  • София
Аша, липсваш Hug Hug Hug Hug Hug

Деси@Димитрова, три разгонвания за 1 година са прекалено много. Нормалното е от 6м. и нагоре - Лили се разгонваше на 9м. преди да роди, сега още по-рядко. Отивайте на ветеринар. При желание мога да препоръчам докторите, опрерирали Бела, която беше с отворена пиометра.

И по повод на ветеринарите, които си налагат мнението - сменете ги. Когато Бела разви пиометра, поисках лечение с медикамент. Предупредиха ме, че няма 100% успеваемост, казаха ми, че според тях е по-добре кастрация. Казах, че искаме медикамента и това получихме. Нито веднъж не ме упрекнаха за избора ми, въпреки че после все пак кастрирахме Бела. Бяхме я измъчили, лечението не беше успешно, и въпреки всичко - нито веднъж тези хора не ми казаха "трябваше да я кастрирате по-рано", "трябваше да ни послушаш" или нещо подобно. Нито веднъж не си позволиха да ме критикуват по никакъв начин. И до днес сме пациенти на същите лекари, с тази разлика - вече питам кое е най-доброто според тях, защото те имат поглед над нещата. За храна също са ми препоръчвали марки, но никога, въпреки че предлагат тези марки, не са ми набутвали храна от при тях. Да не говорим пък, че предлагат само ветеринарните серии на марките.

# 244
  • София
Приемам предложения за ветеринари. Може и на лични ако тук не е удобно.
Много ви благодаря на всички!

# 245
  • Варна
Здравейте,
от вчера си имаме това бебенце цвергшнауцер  Heart Eyes

# 246
  • plovdiv
Някое кученце имало ли е чернодробен проблем?Искам да питам за колко време се овладя положението?

# 247
Alexandra ,добре дошли на теб и на малкото черно носленце  Heart Eyes

# 248
  • София
Клиника Добро хрумване препоръчвам с 2 ръце. Нова също са добри.

# 249
  • София
Клиника Добро хрумване препоръчвам с 2 ръце. Нова също са добри.

Обадих се там. Обясниха ми всичко, цената е поносима. Обаждах се и в "Св. Антим". Цената е същата - с 20 лв. по-евтино. В "Добро хрумване" ми вдъхнаха повече доверие, макар, че и в другата клиника бяха много любезни...Ама то какви пък очаквам да бъдат..... Laughing
Абе...май в хрумването ще се замъкнем утре....

В ЦВК ми обявиха доста голяма сума...Там много голямо доверие имам на един хирург, който е оперирал познати животинки..Но...не мога да си го позволя.

"Нова" ми е мнооого далече...
Мога ли да те попитам, за "Добро хрумване" като цяло ли имаш предвид, че са добри, или някоя от двете клиники?
Защото ние сме се ориентирали към тази в центъра - съвсем близо ни е....

Последна редакция: сб, 19 ное 2016, 12:19 от Деси@Димитрова

# 250
  • София
Имам преки наблюдения върху тази в Центъра, но предполагам, че и другата е с не по-лоши доктори Simple Smile
В ЦВК кракът ми няма да стъпи повече (да не се заричам, но...).
За Св. Антим не мога да кажа нищо.

# 251
  • София
Благодаря на всички за включванията!
Днес бяхме на лекар....готвим се за кастрация. Няма пиометра, няма кисти, цоцките са съвсем леко подути, сърчицето е добре. Утре правим кръвта и....дано всичко мине и замине...
Още веднъж благодаря на всички!

# 252
Ще стискаме палци  Peace

# 253
  • София
Аз съм много доволна от Свети Антим. Отначало бях резервирана заради по-ниската цена, но ето - след операция за сложно счупване, кучето ми е като пружинка.
А, в Антим имат и лаборатория, и рентген, и всичко на едно място.

# 254
  • Sofia
Здравейте Simple Smile  Имам въпрос - кога трябва да започне да вдига крак при пишкане? newsm78

Поздрави от младия господин Simple Smile

На болничките - стискам палци!!!

Общи условия

Активация на акаунт