С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 432
  • 860
  •   1
Отговори
# 735
умеем да дъвчем другите, а колко са на мястото на Саня и си трайкат, за да не ги захапят и тях в темата....

Искаш да кажеш, че пишещите в темата са виновни, че някои си живеят като мишки – трайкат си и в живота, и в темата, че да не вземе случайно някой да ги захапе?
И кой е виновен? Съфорумките? Може...

# 736
  • Варна
А може просто да я мързи да върти къща и да плаща сметки. Много е удобно някой да ти свърши къщната работа, да напазарува и да оправи сметките.

# 737
Може дори да си мисли, че помага на всички, разкъсва се заради тях , а те без нея е немислимо да живеят  Grinning

# 738
Може дори да си мисли, че помага на всички, разкъсва се заради тях , а те без нея е немислимо да живеят  Grinning
Вероятно мисли,че  е полезна поне...

# 739
  • Варна
Е, определено е полезна. На единия си син само.

# 740
Няма как да разберем. Другият син е сам с деца. Може би за да помага на тях.
При алкохолика ли са децата? И сигурно той за това я гони - за да не разваля спокойствието на децата?

# 741
  • Най-красивата страна
Значи живее на гърба на едното си дете за да може да помага на другото Sick
А е зарязала собствената си майка сама на село....
И накрая снахата е виновна,че не я иска.

# 742
Ние живяхме една година с моята майка в голям апартамент, в който ние бяхме в детската ми стая, а тя - в нейната си, а отделно имахме хол, кухня и 2 бани и пак беше неудобно по много параграфи. Накрая всички си отдъхнахме, когато се изнесохме. Дори не си представям как се живее в двустаен с трети възрастен човек. Трудно ми е да си го представя дори за 1 седмица, какво остава за 8 години.

# 743
  • София
Значи живее на гърба на едното си дете за да може да помага на другото Sick
А е зарязала собствената си майка сама на село....
И накрая снахата е виновна,че не я иска.

Ситуацията е обобщена много точно.
Какви съвети да дадем на снахата, като има такъв човек насреща си?

# 744
  • Най-красивата страна
Мисля,че не е редно точно снахата да я гони.Тя дори не е станала снаха още.
Синът трябва да се разбере с майка си.

# 745
Тя едва ли е лош човек наистина. Просто не е достатъчно съобразителна и не е видяла ситуацията отстрани. За нея сигурно мъжа на Сани се е справил в живота - купил си е апартамент, има си жена, ще има дете и тя за него е спокойна. От другата страна гледа другия си син, който е разведен, алкохолик, с проблеми с финансите и вероятно очите й там остават. Едва ли дори осъзнава, че прави делене и че отстрани изглежда сякаш живее на техен гръб, за да дондурка другото си дете. За нея то има нужда от помощ и тя я дава.

Аз смятам, че с човешки разговор ще се оправят нещата и ще се разберат особено, когато открие, че всъщност наистина им пречи. Аз страшно се притеснявах как ще реагира майка ми, когато й кажа, че искаме да се изнесем и да заживеем отделно. Бях сигурна, че адски ще ми се обиди. Тя пък взе, че реагира съвсем спокойно и се съгласи, даже после ми помогна със съвети като търсехме апартамент под наем. Понякога просто трябва наистина да се сложи въпроса на масата, а не да мълчиш, да въртиш очи и да се ослушваш.

# 746
Като почнете с това "Тя не е снаха още"... Ясно, че сте с old school мислене, ама заповядайте в 21. век.
Жената живее с мъжа си от 8 години. Заедно са от 14! Че те бракове издържат по-малко от съжителството им, камо ли от цялата им връзка! ooooh!
Ама тя нямала право да казва нищо, щото нямат подпис. Нищо, че е поела всички отговорности на една съпруга. Не може да има същите права в семейните отношения, щото в Общината няма документ, който оказва, че му е жена.
Не разбрах тези, които казват, че двойката няма право да гони свекървата, какво предлага да направят младите? Синът да си напусне апартамента или да се бутат трима възрастни и бебе в жилище 65кв.?! ooooh!

# 747
  • Бургас
Мисля,че не е редно точно снахата да я гони.Тя дори не е станала снаха още.
Синът трябва да се разбере с майка си.

Е как да не е снаха, айде стига с тоя подпис! Живее със сина 8 години!!! Моля ви се, снаха е и още как. Някой назад каза, че била приятелката с преспиване ooooh! Егати преспиването, 8 години да си домакиня на дом, чиито сметки плащаш, поддържаш и т.н.
То е ясно защо се е насадила така Саня. В началото, като добре възпитано, младо и наивно дете е смятала, че не е културно и редно тя да казва кой къде да живее. Майката е вдовица, има нужда от помощ и подкрепа и т.н. Смятала е, че жената е с акъла си и е съобразителна/съдейки по себе си/ и като поживеят макко заедно и е ясно, че вече са сериозна двойка, ще се сети сама, че не й е мястото при тях. И ще намерят вариант, който да е удачен за всички. Но времето минава, синът мълчи, Саня си мисли - сигурно му е кофти да каже на майка си да се изнася, аз пък коя съм да й го казвам, тя пък не се сеща сама, в патова ситуация съм. И те така, 8 години. Има хора, на които им е много трудно да кажат на някого в очите неща, които би трябвало да са очевидни за този някого, но той не се сеща. И на човек му е неудобно, аз самата съм изпадала в такива ситуации, как да кажеш очевидни неща, като отсрещния явно не вижда проблем и казването със сигурносат що доведе до конфузна ситуация, може да се обиди човека и т.н. Има хора, които не обичат да се конфронтират и явно Саня е от тях.

# 748
.
Не разбрах тези, които казват, че двойката няма право да гони свекървата, какво предлага да направят младите? Синът да си напусне апартамента или да се бутат трима възрастни и бебе в жилище 65кв.?! ooooh!

Аз предлагам жената да остави синът да се разбере с майката. Не е нейна работа да обяснява на майка му, че ще им е тясно след 8 годишно съвместно съжителство, без значение имат или нямат подпис. И вече в зависимост от това, какво ще направи и постигне мъжът, тя да си вземе своите решения, може или не може да продължава да живее в такава ситуация.

# 749
  • Бургас
Точно така. И пак опираме до мъжа. Той следва да реши проблема, ама явно не му стиска. И Саня се оказа виновна, че търпяла.

Общи условия

Активация на акаунт