С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 490
  • 860
  •   1
Отговори
# 810
Свекървата има апартамент, на който е съсобственик с двамата си синове, като нейният дял е най - голям. Освен това майка и има къща в село в близост до града. не е като да няма къде да отиде за седмица. и ако не иска да отиде при сина си - пияница, какво и пречи да отиде за седмица да се види с майка си?/За времето около ремонта говоря/

# 811
  • при късмета
Те вече са се били изнесли, явно има къде да отидат. Може да поседят там още 2- 3 дена, вместо тя да се изнася . Явна няма къде да отиде тази жена, ама нали е свекърва, може и на полянката да си постеле.
Как да няма къде да отиде? Има цяла къща в която живее майка ѝ сама. Има и половин или повече апартамент в града, в случай, че не иска на село и в който ходи почти всекидневно да обслужва семейството на другия си син. И вчера го каза, затова те питах друга тема ли четеш

# 812
Ако се качи при другия син да живее, ще може да идва да им помага за бъдещото внуче, и да носи дрехи за пране в другия дом.

# 813
Те вече са се били изнесли, явно има къде да отидат. Може да поседят там още 2- 3 дена, вместо тя да се изнася . Явна няма къде да отиде тази жена, ама нали е свекърва, може и на полянката да си постеле.
Как да няма къде да отиде? Има цяла къща в която живее майка ѝ сама. Има и половин или повече апартамент в града, в случай, че не иска на село и в който ходи почти всекидневно да обслужва семейството на другия си син. И вчера го каза, затова те питах друга тема ли четеш
Е, как да няма къде да отиде? Нали е съсобственик на апартамента, в който живее другият ѝ син? Някак не е редно Саня и мъжът ѝ да го отнасят, защото другият Муньо не иска да пусне майка си в собствения ѝ дом.

Виж сега, аз не вярвам безпрекословно на думите на Саня. Има нещо, което я кара да живее там. Сигурна и на нея не й приятно да живее в хола. Ако превъзмогнеш това, че свекървата е винаги виновна и се позамислиш, има доста неяснота в случая.

# 814
Гадинке, ако и мъжът ти те подкрепя в решението за изнасяне- действайте. Това е най-доброто решение. Макар че ми се струва, че сте закъснели. Сега има голяма опасност да родиш преди да успеете да се изнесете. И тогава двете със свекърва ти взаимно ще си скъсате нервите.

Трещи, аз предполагам, че Саня е не особено уверен в себе си човек. Направи ми впечатление, че самата тя пише, че като се оженят, т.е. сложат заветния подпис, това променя нещата. Явно не е имала самочувствието на нещо повече от "приятелка с преспиване". Има не малко неуверени, нерешителни и инертни хора, които в даден момент си плащат за неувереността и инертността. За съжаление, за Саня е дошъл моментът да си изсърба попарата.

# 815
Скрит текст:
Аз пък все повече се убеждавам, че свекито много добре си знае какво прави. След случката със спалнята и ремонта се убедих. То и на мен ще ми е удобно да ми плащат сметките и да ме обслужват.
И освен на село, може да си иде при любимият син. Да не говорим, че сериозно подозирам, че се е месила и на другия син в семейството, което се е разтурило.

О, прекрасно е да си измисляме сценарии. Дай да нахъсаме Саня да се скара с всички, щото ще има сеир.

По нищо от написаното не виждам жената да е нагла, проста и тъпа. Да, помага на детето, което е зле в момента, но не е казано, че ще се запъне да живее със Саня и мъжът и.

Ооо не изобщо не е нагла, само дето живее на издръжка при единия си син за да помага на другия; само дето се прави на ударена 8г., че е им е добре - младо семейство без собствен живот, и без да могат 1 човек да си поканят, щото мама е в хола; от банята не могат спокойно да излезнат; и за капак ги принуждава да седят в дома на авторката, окато е бил ремонта, че тя да им спи в спалнята нищо че има 2 имота, макар и евентуално частично единия; На тези хора - младото семейство - че то вече не е толкова младо семейство - са им заминали най-хубавте години, без да могат да си живеят спокойно, без да се съобразяват с елементарните битовизми на свекито.
Дали е проста и тъпа - мисля, че хич не е такава, но се прави на такава, защото така и е угодно. Ако сама си плащаше сметките, храната и т.н. и й се налагаше да си пере, чисти и готви за себе си нямаше да има нито времето, нито средствата да прави тези неща за другия си син.
Как го мисли тая свекърва, като се роди бебето и порастне до 18 г. ли ще спи в стаята на мама и тати, че бабка му да си седи в хола? И това дете и то няма да си кани гости - то в на мама и тати спалнята как да покани гости. Личен живот - за какво му е, важното е баба да е наблизо Mr. Green. Ама нищо важното е свеки да не се чувства наранена и изгонена bowuu.

# 816
  • София

Е, как да няма къде да отиде? Нали е съсобственик на апартамента, в който живее другият ѝ син? Някак не е редно Саня и мъжът ѝ да го отнасят, защото другият Муньо не иска да пусне майка си в собствения ѝ дом.
Това трябва да се изговори- първо с брата, за да се постигне с него съгласие, после, ако не стане, да се мисли за къщата на село и какво трябва да се направи, за да стане обитаема за градски човек.
Трябва да си видят и парично- материалните отношения- това, че свекървата е давала някакви пари през първата година на ипотеката, с каква цел и колко са били.
Да не се окаже, че е бил нейния дял от другия апартамент или някаква друга уговорка.
Истината е, че потърпевшите трябва да създадат условия, за да се премести тя.
Само разговор от вида, тук е тясно и не те искаме, не върши работа.

# 817
Няма как да разберем. Другият син е сам с деца. Може би за да помага на тях.
Естествено, че е за това.
Децата са на практика без майка и без баща. Няма как да е иначе, жената е доста отговорна явно.

# 818
Няма как да разберем. Другият син е сам с деца. Може би за да помага на тях.
Естествено, че е за това.
Децата са на практика без майка и без баща. Няма как да е иначе, жената е доста отговорна явно.
Ако живее в дома на този син, при децата, чисто логистично ще е много по-лесно да помага. Но АБсурТ е права- цялото семейство са забъркали едни малоумни имотни отношения, следователно всички трябва да ги обсъдят и да си сложат бакиите в ред. Което, предвид българския манталитет, е слабо вероятно.

# 819
Gadinkaa , ако си ни чела от доста време, трябва да си разбрала основния момент - изнасяйте се. Ако искаш да живееш в чужда къща, ще се съобразяваш.

# 820
  • при късмета
Трещерица, защо Саня да лъже за имотите и изобщо за цялото положение? Като иска да помага на другия син, защо не живее при него? Още повече, че другия живее в бившия семеен апартамент, т.е. тя от там се е изнесла, нали с мъжа си е живяла там. Значи хем го има този апартамент, хем го няма, така ли?  И тя хем помага на другия син, а пък виси на вратовете на Саня и мъжа ѝ.
Разбирам в някои отношения да се оправдават свекървите, ама явни издънки не знам как си го смучете от пръстите

# 821
ако не могат да закупят , да наемат малко жилище в близост да тях като й обещаят да плащат половината наем. Жената явно няма опция да се върне при другият си син, не иска и на село.

# 822
  • София
Значи младото семейство ще плаща ипотека за апартамента, в който живеят, в същото време частта от семейния апартамент на бъдещия младоженец се ползва едностранно от брат му, а отгоре на всичко ще плащат и половината от наема на свекървата, която взима пенсия и работи? По-голяма глупост не можахте ли да измислите?

# 823

О, прекрасно е да си измисляме сценарии. Дай да нахъсаме Саня да се скара с всички, щото ще има сеир.

По нищо от написаното не виждам жената да е нагла, проста и тъпа. Да, помага на детето, което е зле в момента, но не е казано, че ще се запъне да живее със Саня и мъжът и.
Че то на последните страници друго,  освен сценарии има ли? Постът под моят е сценарий как на село няма баня. Даже и твоят пост се базира на предположение.
И ако се върнеш назад, ще видиш, че и аз точно за разговор съм посъветвала.

# 824
  • при късмета
За разлика от семейството на Саня, които нямат никаква друга алтернатива, свекървата има. Какво значи да няма опция да се върне в дома си, при другия син? Тази опция не може никой да я премахне. Дори при случаи на тотално неразбирателство и грозни скандали, закона пак е на нейна страна, а случая не е такъв

Общи условия

Активация на акаунт