Времето си застудява, а на ЯНУАРСКОТО човече все по-тесничко му става. - Тема 6

• 56 914
  • 766
  •   1
Отговори
# 45
И аз усещам често и доста продължително хълцане. Да си хълца там, да се забавлява. Grinning
Да знаех с предните бременности за Гавискона, щях да се тъпча с него. Сега ми е много по-добре. Преди съм се будела 2-3 пъти с такова задавяне от киселини, че щях да си умра.

За петното с форма на слива ми стана доста забавно - тя сливата е горе-долу кръгла, как се различава от праскова, череша, кайсия или домат примерно? Simple Smile Хайде, малината е с по-специфична форма.
Според мен в повечето случаи всичко е в главата на човека. Някои виждат Исус върху печени филии. Simple Smile

# 46
  • София
Моят бебко хълца всеки ден, понякога по 3-4 пъти даже  Laughing

# 47
И аз още не съм усетила хълцане, но може би просто не съм го разпознала, иначе мърдане, наместване, ритане , пълна програма! Интересно ако реши да си смени местоположението какво ли ще е усещането, че сега е седалищно.

# 48
  • София
Здравейте  Hug

Благодаря на всички, които ме мислиха и стискаха палци  Heart Eyes 
Дадоха резултат! Днес ме изписаха от болницата и ще си полежавам още три седмици вкъщи с магнерот. Шийката, въпреки че се е скъсила от преди месец (от 4 на 3 см.), още си е в норма и запазена. Разкритие ми казаха, че в крайна сметка нямам. Лекарите в спешния са си говорили приказки от общ характер, за да ме приемат. Все пак ме наляха с магнезий и се надявам това да е достатъчно, за да си изчака буболечката деветия месец и тогава да се ражда  Heart Eyes

По темите - на суеверията не вярвам хич, никак, изобщо, включително тези за косата и киселините и белезите и стряскането Simple Smile
Странното е, че аз моята не я усещам да хълца. Идея нямам защо. Иначе днес на прегледа я видях как пие от околоплодните води Simple Smile вече е 2 кг., развива се чудесно за седмиците си (върви си няколко дни по-мъничка от самото начало).

Пак благодаря за подкрепата  bouquet хубава седмица от мен Simple Smile

# 49
  • NE
С предната бременност едвам стоях легнала от киселини зареди проблемите със жлъчката. Бебето се роди с много малко коса и незабележими вежди. Съседката по стая в родилното можеше да плете плитки на нейното момиченце, а киселините не е имала почти.

# 50
Iri, браво и на теб и на малката! Точно мислех да пиша днес какво става с теб- хайде сега да си полежите и двете малко та до термин Simple Smile

# 51
Браво на вас Iri.С малката сте героини.Сега си почивай,лежи си,наслаждавай се на последните седмици,дни,че после като се роди и идва онази сладка умора.Искаш да спиш,ама не можеш,а и не искаш,защото за едно малко слънчице ти ще си целия свят!

Да ви питам,момичета.Нашият тати иска да се прави на Дядо Коледа тази година.Аз нямам нищо против,но имам чувството,че малкия ще се уплаши.Според вас да пробваме ли?Бобо ще стане на 2 годинки след 2 седмици.

# 52
Това със стряскането се надявам да не е вярно, че тази бременност толкова пъти съм се стряскала че цялото ще е в петна и белези.
За спането преди две седмици от цялото напрежение ми се губеше сънят, но се сага си спя блажено мога и вечер и дори през деня стига да имам време. Единственото което ме събужда е нуждата да ходя до тоалетната.
Браво Iri! Още няколко седмици остават, бебоците трябва да си ги изчакат.

# 53
Iri браво на вас с бебето. Още малко остава ще устискаш. 
Днес бях на преглед датата ми за секциото е 23.12, ако до тогава нямам никакви проблеми. Имам 1см. разкритие без контракции, разминах се с болницата  Laughing имам позволение да си правя малки разходки. Момата е 1,000, едното момченце е 1,126, а другото е 1,115 в 32 г.с.

# 54
  • София
dEs9110, добри новини! bouquet Всичко ще е наред ! Heart Eyes

Аз днес бях на тонове и преглед.  Laughing Ще плануваме секцио преди Коледа🎄

Бебо е добре, върви си напред - 2400 гр. е в 33 г.с., а мама е минус 2 кг. от последния преглед. Хранителнияг режим си казва думата и съм доволна  Mr. Green Води в норма (изкл. гестационен диабет), плацента степен зрялост 0-1, шийка 3,6.
В края на месеца ще ходя да пускам кръвни за раждането и на консултация с анестезиолог. След това чакаме да вляза в 37 г.с. и действаме. 👀
Коремът обаче днес ме боли много странно. Долу ниско.  ooooh! Каза ми, че най-вероятно е от тежестта на бебето.  newsm32 Увеличи ми Магнерича на 3х2 и нош па при необходимост. Ами това е от мен. То не остана... Shocked

# 55
Здравейте,  днес ние също бяхме на преглед. Всичко е в норма, нямам контракции, нямам проблеми и с миомата въпреки че е станала вече почти 8см.  А бебчето ми е станал 2200гр в 31 г.с., ние също вървим малко напред с времето Simple Smile

# 56

Бебо е добре, върви си напред - 2400 гр. е в 33 г.с., а мама е минус 2 кг. от последния преглед. Хранителнияг режим си казва думата и съм доволна  Mr. Green Води в норма (изкл. гестационен диабет), плацента степен зрялост 0-1, шийка 3,6.
В края на месеца ще ходя да пускам кръвни за раждането и на консултация с анестезиолог. След това чакаме да вляза в 37 г.с. и действаме. 👀
Коремът обаче днес ме боли много странно. Долу ниско.  ooooh! Каза ми, че най-вероятно е от тежестта на бебето.  newsm32 Увеличи ми Магнерича на 3х2 и нош па при необходимост. Ами това е от мен. То не остана... Shocked
Щастливка- наистина не е останало за теб и Деси- стискайте кълки още малко и после да гушкате страхотни бебоци!
Много съм впечатлена от мерките- и на бебче и на мама- може ли да споделиш режима моля те? Много съм дебела Sad

# 57
  • София

Щастливка- наистина не е останало за теб и Деси- стискайте кълки още малко и после да гушкате страхотни бебоци!
Много съм впечатлена от мерките- и на бебче и на мама- може ли да споделиш режима моля те? Много съм дебела Sad

Не е кой знае какво.  Simple Smile Заради съмнения за гестационен диабет спрях всякакво сладко - шоколад, вафли, кроасани, пасти, торти и т.н.; всякакви сокове, фрешове коли, фанти, пия само вода; всякакви плодове с изкл. на ябълки и сушени плодчета по-малко, всякакви теста - пици, баници, мекици и пр. Хапвам повече салати, пилешко, пуешко, телешко месо, рибка и понякога сирене/кашкавал, заместих бялото брашно с пълнозърнесто. Peace

# 58
Боже Щасливка наистина си щастливка 😁😁😁 и аз хапвам такива неща а дебелея , но явно е от повечето плодове все пак съдържат захар , а и водите които задържам ми се струват че не са малко ... аз се мъча и със упражнения и вървене поне по 2 часа на ден за да изразходвам хапнатото през деня и вечерта карам на салата с месце но тези килограми все нагоре и нагоре отиват 😣😣😣 ... после ще се сваля но пък ми се искаше да не надвишава нормите от 12 кг. И да бъда хубава бременна а не като слонче 😂😂😂 ... Днес забелязвам че доста ме боли кръста така всякаш съм си прищипала месо между самите кости -дали са контракции или от вървенето което дръпнах пак ?  newsm78

# 59
Не е кой знае какво.  Simple Smile Заради съмнения за гестационен диабет спрях всякакво сладко - шоколад, вафли, кроасани, пасти, торти и т.н.; всякакви сокове, фрешове коли, фанти, пия само вода; всякакви плодове с изкл. на ябълки и сушени плодчета по-малко, всякакви теста - пици, баници, мекици и пр. Хапвам повече салати, пилешко, пуешко, телешко месо, рибка и понякога сирене/кашкавал, заместих бялото брашно с пълнозърнесто. Peace
[/quote]

Логично е, права си, аз просто много съм се освинила, но наистина съм започнала да се тъпча ужасно. Сега чакам да ме викнат в кабинета за фетална кардиология и после ще се наградя с мандарина, но от утре започвам и аз режим. Благодаря ти, сега и аз ще се надъхам до 34та да сваля- днес влизам в 30та седмица.

Общи условия

Активация на акаунт