Нашите кухни - 66

• 114 317
  • 772
  •   1
Отговори
# 465
  • Plovdiv
Здравейте! Предстои ми да си правя кухня, по-скоро кухненски кът във всекидневната. Мъничка ще е за съжаление, затова пък искам да стане класна. Още нямам идея за точната визия, но цветовете ще са светли, а стилът изчистен. Решила съм само, че плотът ще имитира дърво, а гърбът искам да е гланциран, бял или много светло бежов. Въпросът ми е за гърба. Има ли друг гланциран вариант, освен интериорно стъкло? Ако е МДФ с гланцово покритие, ще се драска много. Сегашната ми кухня има такива вратички.

http://unitinterior.com/site/bg/granitogres/category/41-100300

Да разбирам, че могат да ми направят гърба на кухнята от гранит, гланциран? Малко ме притесняват цветовете. Не знам дали има едноцветен.

# 466
  • Plovdiv
А къде се предлагат стъкла за кухня, искам стъкло за гръб, но не шарено принт стъкло, а едноцветно.
В нета четох за интериорно/декоративно стъкло и лакобел/боядисано стъкло. Не знам дали двете са едно и също. Има закалено и такова, което не е. Различни дебелини са. Има ли някой който е запознат с тези стъкла? Подходящи ли са за гръб на кухня, топлоустойчиви ли са? Какви са плюсовете и минусите?

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 20:32 от Teddyy

# 467
  • Раковски
 Стъкло с цвят се нарича лакобел,  може да се намери се във всички цехове и работилници за стъкло.
 Инак може да се направи и принт върху пдч което излиза по-евтини от стъкло.

# 468
  • Plovdiv
Стъкло с цвят се нарича лакобел,  може да се намери се във всички цехове и работилници за стъкло.
 Инак може да се направи и принт върху пдч което излиза по-евтини от стъкло.

Не искам принта на принт стъклото, търся силния гланцов ефект. Затова ми харесват тези едноцветни стъкла. А, как мислите добър вариант ли са или да си сложа плочки, примерно?

# 469
Здравейте! Предстои ми да си правя кухня, по-скоро кухненски кът във всекидневната. Мъничка ще е за съжаление, затова пък искам да стане класна. Още нямам идея за точната визия, но цветовете ще са светли, а стилът изчистен. Решила съм само, че плотът ще имитира дърво, а гърбът искам да е гланциран, бял или много светло бежов. Въпросът ми е за гърба. Има ли друг гланциран вариант, освен интериорно стъкло? Ако е МДФ с гланцово покритие, ще се драска много. Сегашната ми кухня има такива вратички.

http://unitinterior.com/site/bg/granitogres/category/41-100300

Да разбирам, че могат да ми направят гърба на кухнята от гранит, гланциран? Малко ме притесняват цветовете. Не знам дали има едноцветен.

Че могат, могат, но аз имах предвид предлагания от тях продукт Zer0.3, който е 3 мм гранитогрес на големи плочи 1х3 метра. Идеално за гръб.

# 470
А идея някой има лопроблем колко струва този гранитогрес и монтажа по колко е, защото като гледам размерите на дали всеки може да го обработи.

# 471
записвам се набързо в темата, по- късно ще се връщам да ви чета....
Само за начало да препоръчате марка/магазин за готварска печка...търся си от месеци и не мога да си избера, защото искам да е хубава и на добра цена...само на ток, стъклокерамика...

Повече от година ползвам тази и съм доволна, за мен беше важен и обема на фурната
http://www.technopolis.bg/bg/Electric-cookers/Cooker-ELECTROLUX- … C6430AOW/p/707559

Рапунцел, благодаря за включването  bouquet
много ми хареса, имам въпроси, ако ти е удобно да ми отговориш -  на тази цена ли я взе от този сайт/магазин и има ли телескопични водачи ?
мерси  Simple Smile

# 472
  • виртуално

Рапунцел, благодаря за включването  bouquet
много ми хареса, имам въпроси, ако ти е удобно да ми отговориш -  на тази цена ли я взе от този сайт/магазин и има ли телескопични водачи ?
мерси  Simple Smile

беше на някаква промоция за 699 в Технополис. Предпочитам да пазарувам от тях, защото ми качват нещата до апартамента безплатно.
В момента 50см вариант е намален в емаг http://www.emag.bg/elektricheska-gotvarska-pechka-electrolux-4-n … 0ow/pd/D6YVLBBBM/
Нямам представа какви са тези водачи  Embarassed

# 473
  • Plovdiv
Имам молба към по-способните в темата. Това е скица на всекидневната с кухненския бокс. http://prikachi.com/images.php?images/287/9016287p.jpg
Може ли някой да ми направи примерен проект на кухненската част?
В това "голямо" пространство трябва да сложа мивка ( тръбите оставихме както са на скицата), пералня, печка, хладилник, ще ми се и малка съдомиялна. И микровълнова - ще виси по-надолу от горните шкафове. Сложени са плочки до ръба на стената с телевизора. Площа е 190 х 270 някъде. В момента съм в чуденка дали да сложа хладилника извън нишата, на онзи зъб зад масата за хранене. Шкафовете ще са ми супер недостатъчни така или иначе и смятам да си направя някакво допънително шкафче/бюфет и от другия край на масата за хранене. Вие какво мислите?
ПП Забравих да кажа - коминните тела не са две, а едно. Така че там не е толкова изпъкнало. Една добра новина. Simple Smile

# 474
  • Раковски
Дай размера на на комина

# 475
  • Plovdiv
Дай размера на на комина

Ами в момента има само скица. Утре ще отида да взема всички точни размери. От скицата мисля милиметрите се обръщаха в метри, но не знам колко точно е спазена скицата.

# 476
  • Раковски
В случая дори  с 5 см да се сгреши не е много важно, но размера на комина трябва да се знае, че по скица ми стои някъде в нищото  ако гледам правилно.

# 477
  • Plovdiv
В случая дори  с 5 см да се сгреши не е много важно, но размера на комина трябва да се знае, че по скица ми стои някъде в нищото  ако гледам правилно.

Точно там е, където го виждаш. Предполагам искаш да кажеш, че е можело да е в ъгъла. Защо не е, само проектантския гений може да каже. Реално, обаче тялото е само едно, т,.е ако сложа печката както е предвидена и сушилнята така, все пак ще мога да бърка в тази нища там зад комина. не знам дали обясних ясно.

# 478
# 479
Здравей Теди. Добре дошла в темичката. Ще ти дам албума ми да видиш доста модерни кухни. Опитвах се три ппъти да кача линкове но се затвори страницата. Днес ми е скапан ден.
Има в нета, особено в руските сайтове има много принт модерни малки кухнички.
Ето албумчето:
http://blagoslovena.snimka.bg/properties/moite-idei-za-kuhnya-ba … a.934604.37717635
Това е нещо което каза че харесваш дърво с цветни плочки. От там наляво съм качила доста цветни лъскави с принт кухни, специално за теб.

Мисля че е добре да се сложи отпред някоои фирми. Пиша ги грубо, те си имат сайтове.
Кераглас, гласмания, доста добри и огромни каталози. Сънконцепт, стройглас.
За гранитогреса добавете Булгранит, мисля че имаха магазини на морето и в София, едни от най- големите каталози за гранит за плочи(защото не съм виждала други.  😁😊)
Другата уникална фирма която заслужава да я постнем е Юнит териор, правят красиви неща като рисунки от няколко вида гранит. А витражи правят пак Клиърглас. Надявам се да съм била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт