Домакини 58/ Снежни забавления и топли празници!

• 58 682
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • при късмета
Писето и Валето бързо да оздравяват. Наредих!
Шефа снощи поне горе-долу спа. Оная нощ му беше запушен носа и не можеше да диша, но вчера поне се разтече, та може да си издуха носа.

# 526
Писе, не съм измислила кой знае какви подаръци. Накупих някакви играчки, че то много подаръци, много нещо се събира и наистина ми се изчерпаха идеите. Пък по магазините едни китайски боклуци продават, ужас  ooooh!
И около мен е пълно е болни - племенникът си е вкъщи с температура, 3 колежки и те подсмърчат и се оплакват от температура, изобщо явно вирусът този път е такъв  Crazy Само се моля дребните да не се разболеят, че аман от болести вече. Вале, Писе, да оздравявате бързо  Hug

# 527
  • гр.Варна
Имам си картичка от МарияТ  Hug
Пазете се от вируса хора.Гаден е и то много.
Ние подаръци няма да се разменяме тази година- нали кученцето ни чака в Пловдив Hug
Родителите ни ни обявиха за лудииииииииии.В тоз апартамент къде сме щели да се съберем. newsm78 Сякаш ги питам за мнението им. #Cussing out

# 528
  • Великобритания
Тя Калинка на вас ви е далече
ама на мен ми е близо
ей ся ще скокна да се освиня
нещо много апетит имам тия дни
и все на солено ме избива
вчера вечерта се въртях въртях около хладилника
има една пастърма сложена вътре ..още не е готова
ама си отрязах 2 -3 парченца да ми мине соленото ххах
едно мъгливо и влажно е при нас
ама мисля да излезем малко поне , че дивото изтрещява пак  Laughing

# 529
А, далече, далече, колко да е далече Калинка?  Wink Има, няма 14 часа със самолет, мятам се и отивам на освинване.  Party

Ха, привет и от мен! Днес е денят на големия мързел. Имам за ядене, а мм е на служебен ангажимент вечерта. Опитвам се да уча по немски, ама се разсейвам с това, че е за последно тази година и после имам време да си понауча пропуснатото.  Peace

Много болни нещо, всички бързо да оздравяват!  Praynig

Мариат - браво за работата! Много успех!  Peace

Славче - наслаждавай се на пътуването. Не се настройвай, че не ти се ходи. Времето е трепач, тюркоазено море и бял пясък - какво му трябва още на човек? Аз знам, трябва ти Смърфи, с която ще пиеш бира през януари, хаха.  Wink Така или иначе идвам за седмица там с две дружки, пиши къде си и ще дойда да те видя.  Peace Ще дойда сама, ще си пием биричка и ще си говорим по бургаски.  cheers

# 530
  • при късмета
А, далече, далече, колко да е далече Калинка?  Wink Има, няма 14 часа със самолет, мятам се и отивам на освинване.  Party
Ако тези неща бяха у нас, за това време да са изчезнали тамън 3 пъти  hahaha

И аз се каня да си направя руска салата от известно време и все нещо друго захващам. А с нея като се хвана цял ден отива, че правя количество като за казарма.
И палачинки се сетих, че не съм правила откак сме тук. Събота и неделя ги правя обикновенно, че шефа иначе не закусва вкъщи, а в последно време по това време все нещо сме планирали

# 531
Ма ко, като ми станеш градинско джудже, всеки ден ще ти правя руска салата!  Wink И палачинки, ти само ела! Praynig БГ е по-близо от 14 часа.  Peace

# 532
  • при късмета
Мляс  Heart Eyes

# 533
Здравейте!
Мариат-честито ти служба.Благодаря за картичката-прекрасна е!
Ред-честито-жива и здрава и успешен финал.Роклята не я мисли.
Калинче-стискам палци-всичко да е добре-изследванията.ако не съм прочела добре-да ме поправиш.малко по диагонал чета,че времето много кът.
Славе-приятна почивка!За младежа-не знам какво да кажа-пуберитета им идва в повече.С моя малкия има дни-никаква комуникация.И ако задам въпрос ми се отговаря с това,дето се изривам като го чуя:"Не ми се говори,кое не разбра!"-много як и атрактивен отговор.
Плами-не успях да участвам в кръщаването-моята котка се казва-Джони,но всички му викаме"Джонка"-не знам така стана и той си го хареса името.Друго животно не съм имала-не мога да взема отношение.Моя приятелка има йоркширски териер и той е Крис.
Пожелавам бързо оздравяване на всички болни.За сега толкова от мен.По късно ще пиша и спомена другите,красавици.
До скоро!

# 534
 smile3516, странно. Мислех вече всички сте получили картичките, а има липсииии. Дано да са забавени, но не и откраднати от пощенските кутии.
До утре от мен. Лека.

# 535
Добра вечер!!!
Мими, Ред - много радост донесохте за моя дом  bouquet Heart Eyes Картичките са прекрасни!!!
При нас пощата ще стачкува другата седмица, та картички ще получавам явно след това....
Приемам гостиииииииии  Heart Eyes
В момента у дома е като казарма на втория етаж, ама какво да се прави - къщата малка, но сърцето е голямо  Joy Имам си гости от Бг. Който е решил да идва - да тръгва!!! Сложила съм телешко варено в умната тенджера за обяд, има тесто за мекици в хладилника за закуска, а за вечеря постно зеле за гарнитура на печени свински ребра. Ще се прави и шекер паре, че еклерите дето оставих за в къщи свършиха  Joy
Вале, Писе  Hug Дано новия ден настъпи със здраве!

# 536
  • На север
Ladybird, ако продължаваш с това меню ще стана 100 кила. Вкарваш ми много лоши мисли в главата за руска салата, пачинки и мекички  Rolling Eyes
Оф при мен какво да ви кажа само проблеми. Вчера на едно кръстовище един ни отне предимството и се стреснах малко и след 10 сек нещо ме прободе долу, но беше за 1,2 сек. От тогава се случи още няколко пъти, но по-лекичко като че ли. Май било нормално доколкото четах... Иначе имам проблеми с документите. Аз не се осигурявам тук и мислех, че ако имам дете от тукашен ще ми е безплатно понеже например българките, които идват с мъжете си тук и не работят им е безплатно, но се оказа, че тъй като съм с тукашен е по-сложно май.  newsm78 Четах някаква статия за една такава двоийка и накрая получили 10 000 лв сметка за раждането и направо не знам. Цял ден ровя и търся начини. Май ще се наложи само да подпишем и да пропуснем сватбата понеже трябва да пестим пари, но аз дори и това не знам дали ако се оженим ще ми дадат личен номер и ще имам право на лекар и безплатно да ми е всичко както е за всички. И така цял ден го мисля. Не спах добре тази нощ ама аз съм си паника като цяло. Иначе днес се видях с моята приятелка и тя ме разведри малко. Страхотна е! Хапнахме китайско и ми разказваше как е родила естествено двете си деца и колко било хубаво.  Heart Eyes Тук стана много студено, но сняг няма. Аз имам час за другата седмица за гинеколог и нямам търпение вече. Дано всичко е наред.  Praynig Знам, че ще ми стискате палци.  Hug

# 537
Ред ти на гинеколог на частен преглед ли ще ходиш? Ако си вписана в практиката би следвало и раждането да е по каса. Според мен трябва да говориш с гинеколога или акушерка. По принцип на първия преглед трябва да ти ги обяснят тези неща. Аз не съм раждала в Анг. но от ходенето ми по болници - още с първия преглед ми обясняват целия план до края, графика на срещите и леченията/това при идеални изследвания/. На всяка последваща среща отново ми обясняват какво следва нататък. Може и да има разлика с вашата организация, но не ми се вярва да е супер различна. Не се вкарвай във филм преди да си говорила с лекар, акушерка, или сестра.  Hug Heart Eyes Ти не си ли кандидатствала за личен номер до сега?

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 01:17 от Ladybird_

# 538
  • На север
LAdybird, aз имам само временен номер понеже тук за да ти дадат постоянен номер трябва да си работил повече от 6 месеца на постоянна работа с пълно работно време, а аз поработвах от време на време по малко. По принцип всички ходят при личния лекар, но аз нямам право на личен лекар и ходя в една частна клиника, където съм доволна. До колкото разбрах ще имам право май на безплатни прегледи по-късно като имам реално доказателство, но още не ми е много ясно как и къде да се ходи. Още проучвам нещата. Надявам се ако поне се оженим да ми разрешат да имам постоянен номер понеже има много противоречиви мнения. Някои казват са получили, други казват, че не са... Запазих си час за 6ти Януари за полицията и ще разпитаме какво ще стане ако се оженим или ако се регистрираме, че живеем на семейни начала. Дано ми дадат номер, но отнемало много време май няколко месеца се чакало. Знам и че ако получиш този номер получаваш и еднократна помощ, която е доста голяма 47 000 кр. На приятелят ми днес му казали от три различни институции, че ако съм бременна няма да имам право на постоянен номер, но от общината му дали надежда, че можело да се измисли нещо за да имам права като на нормалните бременни. Надеждата ми е, че поне ако се оженим ще има разлика. Praynig Иначе не знам въобще как ще се справим с разходите. Аз няма да получавам и детски тогава и нищо.

# 539
Ред, а ти не си ли към неговия осигурителен номер? В момента нямаш никаква осигуровка, така ли? Българките, които отиват с мъжете си, мъжете ги осигуряват - тоест те са към техните осигуровки. Например, ако сега отидем в Германия и мм работи, а аз не, се записвам към неговата осигуровка. Също, ако имаме деца, и те биха били към него.  Peace Проверете в местната соц.служба или както се води и бързо си оправяй документите. Проверете и за бебето в бъдеще как стои въпроса с педиатри и т.н.  Peace Със сигурност ти трябва брак с него, така че подписвайте, а сватбата може и на по-късен етап.

Днес бях решила да излизам, ама времето е много смотано. Ще вали, а тук като вали, сух не оставаш, та май ще размисля.  newsm78

Добро ви утро! Било много студено, чета в нета, та освен кафе за събуждане, сервирам и чай за стопляне.  Heart Eyes

Калинка, може ли да те помоля за рецептата на телешко варено в умната тенджера? Hug Все съм го правила в тенджера по налягане, ама тук нямам, а има хубаво говеждо, макар и доста по-скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт