Страх от шофиране!

• 40 003
  • 240
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Поздравления  Grinning  Ще задобрееш още повече!

# 226
# 227
Браво на теб!  bouquet

Аз ще чакам почивния ден, че малко да намалее трафикът и ще се качвам да карам.... Peace

# 228
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Бравоооо, аз, като казвам, че мъжете пречат не ми вярвате 😂😂😂

# 229
 Laughing bouquet
Вчера му се обадих по телефона.
Казах му, че доста съм обикаляла и за грешките си.
А той се смее и ме пита- " И къде е сега колата паркирана? По средата на пътя ли?"  Laughing Laughing
Отвърнах му, че е точно там, част от пътната маркировка. Mr. Green
До тук с шегите.
Днес и утре ще ходя на работа с нея. Разбира се, че ще тръгна по-рано.
Шефът ми е разбран човек и така ще мога да изляза и по-рано от работа. Wink
За децата ми е още рано да ги возя.
Те просто не млъкват, само се карат и така се разсейвам.
Предпочитам ,като за начало ,да карам в тишина, дори без радио.

# 230
Радио ли? Аз както не мога да говоря и да вървя едновременно защото не мога да се концентрирам, изобщо не си представям да стигна етап в шофирането, дето и радио да слушам. Затова и бях много впечатлена как на шофьорския изпит момичето преди мене седна и си пусна радиото много самоуверено. Гръмна там радио 'Веселина" или то е с хорА, не знам, чалга беше. Обаче колежката кара само 50 метра до първото кръстовище, влезна в него, спря да чака преди ляв завой и там остана. Нещо ѝ стана и повече не можа да мръдне, няколко минути стояхме на средата, инструкторът казва "хайде, колежке, колежке!..." Както и да е, и аз не бях много по-добре:-), макар и в тишина. Взех де, с 300 зора. Затова и не карам.

# 231
изобщо не си представям да стигна етап в шофирането, дето и радио да слушам.

Grinning Когато стигнеш етапа да шофираш несъзнателно, значи вече си станала шофьор. Аз се почувствах шофьор когато осъзнах, че нямам спомен за преминаването през центъра на Варна в час пик докато говоря по телефона.

# 232
  • Германия
Радио ли? Аз както не мога да говоря и да вървя едновременно защото не мога да се концентрирам, изобщо не си представям да стигна етап в шофирането, дето и радио да слушам. Затова и бях много впечатлена как на шофьорския изпит момичето преди мене седна и си пусна радиото много самоуверено. Гръмна там радио 'Веселина" или то е с хорА, не знам, чалга беше. Обаче колежката кара само 50 метра до първото кръстовище, влезна в него, спря да чака преди ляв завой и там остана. Нещо ѝ стана и повече не можа да мръдне, няколко минути стояхме на средата, инструкторът казва "хайде, колежке, колежке!..." Както и да е, и аз не бях много по-добре:-), макар и в тишина. Взех де, с 300 зора. Затова и не карам.
... А именно карането ще те направи по-уверена и спокойна. Вчера се уверих, че бавно и славното каране е оптимално за нервите ми. Инструкторката ми за първи път слезе от колата доволна и щастлива Mr. Green

# 233
То не било страшно. Wink
Като си помисля, че тези чувства ги изпитвам, а хората в колите около мен, въобще не допускат за страховете ми, вече ми е по-спокойно. Никой не са го изяли, че му е изгаснала колата или пък се е забавил. Случва се и на опитните.Голяма работа, че ще отнеса някой клаксон. Но , съм по-уверена, когато карам без наставник, иначе се чувствам непрекъсната като малко дете, което го чакат само да направи грешка и да му се скарат. Вчера си се прибрах бавничко, като минах през центъра. Е, не сме голям град, но си имаме светофари. Даже през такива кръстовища ми е по-лесно да карам.Грешката, която установих, че съм направила е, че пак забравих светлините. Embarassed Но пък паркирах по-близо до тротоара, като за оценка 5.  Laughing Сутринта две жени сякаш нарочно вървеха по средата на моята лента. Едната пресече без да се огледа, а метри по-надолу, друга нагло ме гледа и върви срещу мен. Като някоя самоубийца. newsm78  В стремежа си буквално да я заобиколя като, че ли е някаква дупка на пътя, не се сетих да натисна клаксона и да я извадя от унеса. За това и съм по-предпазлива. И на мен веднъж се случи преди години да пресека така .

# 234
  • Немция
Мари, браво за престрашаването!
Най-добре човек кара сам, особено когато се чувства неуверен. Собствените мъже наистина лазят по нервите, аз избягвам да карам заедно с ММ в една кола. Има време и децата да караш, според мен е по-добре от гледна точка на риска да покараш известно време сама, да имаш усещането , че владееш колата.
Аз радио също не слушам по време на каране, разконцентрирам се, хем съм от повече от година активен шофьор.

Усещане за габарити има след повече практика.

# 235
  • гр.Пловдив
Цитат
Когато стигнеш етапа да шофираш несъзнателно, значи вече си станала шофьор.

Peace Peace Peace

# 236
  • Бургас
Аз също мисля, че СОБСТВЕНИТЕ мъже мрънкат непрекъснато , когато жена им ги вози. Дали от страх, дали от мерак към мрънкането, дали за самочувствие...не знам.
Преди години, връщах мъжа си от едно гости , от център на града, до...нас. Седем километра. Валеше. И той като започна....няма спиране. Писна ми, спрях и казах :"Слизай! " И той взе, че слезе.  Ясно ви е, че беше пийнал. Толкова бях пощуряла, че включих на първа и отпраших към къщи. Бързо се прибрах, / нали бях с кола/ и го зачаках. Чудех се в каква посока ще ми усучи врата. А той дойде след половин час, мокър и каза "голям номер ми скрои".
 Сега, като тръгнем нанякъде го питам: "Ще караш или ще мърмориш?"
той отговаря:" Ще мърморя, но няма да слизам."

# 237
 Laughing

Аз вече се отпуснах. Хубавато е , че съм в отпуск и спокойно си карам.
Вече 2ри ден возя децата до училище. Там става някакъв ад, но аз тръгвам по-ранко и съм си набелязала маршрут, по който по-лесно се измъквам. Даже свекърва ми днес ме похвали, след като в началото й беше малко притеснено. Wink Нямаше начин да се пусна в шофирането, ако продължавах да карам с придружител. Заради едно " Сега на тротоара ли ще се качим ? " , след това  на няколко пъти вземах десния завой, навлизайки в насрещната лента. Embarassed А толкова лесно си го взимах преди това. Изчиствам го постепенно и се връщам към първоначалното си каране. Не бързам, през повечето време съм на 2ра, но и улиците са ни тесни и няма защо да се правя на състезател. Много е изнервящо да ти правят забележки, след като самия ти ги отчиташ. Пак ще повторя думите на една колежка. Няма нищо страшно в шофирането, нали спирачката ти е в краката.Тръгваш само, ако си сигурна, а не мислиш как по-бързо да се изнесеш ,за да се разкараш и да освободиш място на следващия. Така правя, не ми пука, че зад мен чакат коли да завият. Ще тръгна тогава, когато съм убедена, че имам време за менврата.

# 238
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Браво,за напредъка ти.Всеки е бил новобранец в началото. bouquet

# 239
  • Германия
Ето това е! Мари същото го казва и моята инструкторка-като караш спокойно имаш време за всяка маневра, какво става зад теб, не е  твой проблем  (освен ако не идва линейка/пожарна и трябва да направиш място.

Общи условия

Активация на акаунт