ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatanim sensin/

• 65 786
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Джевдет не е разкрил директно мисията си, но Хасан ги видя заедно с Ешреф и това излага работата му на опасност. Затова Ешреф настояваше Джевдет да убие Хасан, но Джевдет искаше първо да го принудят да им каже кой е поставил капана и къде е оръжието. Връщайки се към колибата, където беше Хасан, се появи Васко с отряда и сега на Джевдет няма да му остане време нито да убива Хасан, нито да научи това, което искаше да разбере.
Така че дали ще бъде разконспириран зависи от благоволението на Хасан. Аз обаче не мисля, че ще го предаде. Не е случайно, че ни дадоха да разберем, че Хасан мрази гърците, но и османците, тоест тези които подкрепят доброволното предаване на територията на Османската империя на съюзниците.

Само не знам това оръжие, дето се видя във фрагмана, откъде се появи.

# 421
  • София
ВАРНА bouquet

"Само не знам това оръжие, дето се видя във фрагмана, откъде се появи."  Мисля,че това оръжие е на убитите разбойници,това оръжие,което Тефик продаде на Хасан newsm78, а големите сандъци са в гемията на Ристо newsm78

# 422

Да, Азизе е консервативна, държи се строго с децата си да не кажа грубо в някои моменти,
но отговорността да ги отгледаш и  възпиташ  при отсъствието на баща, в най-трудните години, мизерни, военни, когато израстват не е малка и не е лека.

Щях да пиша по-рано за това, но забравих. Наистина аз доста критикувам начина, по който са представени отношенията деца-родители. Мисля, че коментарите ми не са напълно лишени от основание, но след снощния епизод си давам сметка и за това, че подхождам към нещата повече със съвременни възприятия. Азизе няма комфорта непрекъснато да обгрижва децата си с внимание, не им е приятел, такова нещо не е имало преди сто години, тогава майката си е била майка, бащата баща. И въпреки че няма много нежности, гушкания, споделяния, вживяване в проблемите на децата, Азизе винаги настръхва като тигрица, когато някой огорчи с нещо децата й или ги застраши.  Така беше и когато бяха при сватовницата. Тя предложи за кандидат за Йълдъз един стар вдовец.  JoyКогато Азизе и Хасибе я изгледаха изумено, сватовницата каза, че дъщеря им се ползвала с лоша репутация, всички я видели да интимничи с гръцкия лейтенант край морето, освен това баща й е предател, да не се надяват да й намерят добра партия. Азизе подивя, грабна Йълдъз и бабата и веднага се изнесоха. В турския форум всички твърдят, че Джевдет никога не е имал намерение да жени Йълдъз за Леон. Направил е тази провокация, за да ядоса Азизе, знаел е каква ще е реакцията й и че така ще я подтикне да й намери добро турско момче, защото и той е забелязал увлечението на Йълдъз по Леон и се опасява нещата да не се задълбочат. Аз не го усетих по този начин, може би в мен е грешката. Тоест не усетих, че се шегува. Също когато Йълдъз сподели с Али, че майка й иска да я жени, а тя не желае, той каза, че няма да даде съгласието си. И наистина в отсъствието на Джевдет, той е мъжът в семейството и той може да каже да или не, думата на Азизе не играе. Изобщо, забелязвам, че се опитват да се придържат към тогавашните нрави, което си е добре за правдоподобността на историята, колкото и на мен тези нрави да не ми харесват.  Mr. Green Mr. Green

# 423

В анкетата гласувах, че Ефталия ще се скара с Тефик, но и аз не знам защо така гласувах.  Joy

Не мога да им хвана на тях края.

Най-много ме натоварват психопатските образи в дизитата. Не обичам да гледам извращения.
Не обичам и жени, които са готови да преглътнат всякакво унижение и жестокост, защото уж обичали някого. Макар че разбирам Ефталия. Шебнем много добре обясни в интервюто си мотивите на Ефта да държи на Тефик.

Около Ефталия ме интересува дали страха да не изгуби Тефик няма да насочи агресията й спрямо Азизе. Засега тя постъпва много разумно. Търси сметка от Тефик, а не тормози Азизе с презумпцията, че й краде мъжа. Но не знам колко дълго ще запази този разум. Започна да се чувства все по-голяма несигурност в нея и страх, че Тефик й се изплъзва.

# 424

Vatanım Sensin'in zirvede!

http://www.gecce.com/haber-vatanim-sensinin-zirvede

Ефталия обича Тефик по нейния си начин, а той задоволява животински страсти.
Тефик буквално ми прилича на котарак, който прави с Ефталия - мишката - каквото си пожелае - забавлява се, върти я за опашката, държи я в лапите си.

Но да, ако и след този случай тя продължава да го обича, това вече е извратена любов.
Струва ми се, че Тефик ще и спретне лъжа. И понеже е лъжец, а Ефталия го следи под лупа,
тя ще се настрои и към Азизе.

Поне номерът с ревността на Азизе отпадна бързо.

Гласувах, че ще се затвори в черупката си, но ....ще бъде временно.

-----------------------------------

Виждаме във фрагмана, че ще има ашк. Дали това ще е нощта, след която нищо няма да е същото?!
Дали след тази нощ ще се появи това, заради, което никой няма да може да ги раздели - друго дете?
При нови обстоятелства тайно ли ще се срещат?
Не вярвам, че ще продължи дълго щастието им. Знаем как се случват нещата в сериалите...Студеният душ няма да закъснее...

Последна редакция: пт, 02 дек 2016, 20:59 от Mydream

# 425
Аз не знам дали тази подсказка, че ще имат дете ще излезе вярна.

Защото пишеше, че за да го запази, Азизе ще трябва да се омъжи за Тефик. Но така както са представени нещата, сърдити, сдобрени, виждаме,  че те са си семейство, не е нужно да се крият от никого.

И да имат дете, не е нужно да жертва нищо Азизе. Поне както са представени нещата засега. Не мога да гадая дали няма да се променят.

# 426
Варна,благодаря! Това,че Ешреф ги видя зная,помислех да не би да е казал на Хасан .
Вярно,че Азизе отглежда децата си в трудни времена ,но това не е оправдание. Джевдет и липсва,но той
липсва и на децата.а това я  задължава да ги дари с повече топлина.Трябва  да има
моменти на строгост и моменти на майчина нежност и милувка.От 6 епизода предполагаемата
 смърт на Джевдет ги накара да се прегърнат.
Така,че аз оставам на същото мнение, сценаристите са прекалили със строгостта на
 Азизе,а Берги  прави това което се иска от нея.

# 427
И аз да кажа, може ли и аз да кажа girluu

Снощи ми хареса bowuu не блъсках лаптопи и не призовавах Алах да ми запази ума Mr. Green
подхващам ги един по един:

Бергитка беше 10 по шестобалната Heart Eyes
Азизе за децата си умира, но покаже ли им, че са и слабост, че е уязвима, съвсем ще и се качат на главата ooooh! обикновено така правим Mr. Green много са ми милички с АК, защото наистина прилича на неин син Heart Eyes октомври като пуснаха снимки на героите, хич не го бях харесала, но сега мисля друго. Няма да повтарям колко добре се справя с ролята си Peace
пак за Азизе - мъжа си пък как обича, думи нямам.. нищо че се прави на желязна Whistling Хилял като рекна "дано не се върнат" за ордата на Джево, ток я удари милата Scream единственото, което ме подразни, беше че я пратиха да блъска по вратата на "любовницата му".. нямаше ли друг начин, по който да засвидетелстват обичта и към Джево Rolling Eyes знам ли, принизиха я, а тя е горда жена, харесвам я такава Naughty

бабата продължава много да ми пречи Rolling Eyes ако не се е навряла навсякъде, не е видяла през прозореца и не я е заболял кракът, просто няма да е тя Rolling Eyes пък за на Вероника песента дето пя, еле няма да се изказвам, че уж с хубавото бях тръгнала днес Grinning

Вероника ми е фаворит от не-турците Heart Eyes тази серия не пи! bowuu на актрисата и отива да страда и много хубаво пее Heart Eyes сцените, които вървяха като фон на песента и, носят по-особено усещане... съжалявам, че бяха кратки :/ само Васката като и каза, че му била липсвала, сериозно се притесних да не ми пуснат нещо, което не искам да гледам Mr. Green ама се размина Peace да си спят с гръб, хич не ми трябват Grinning

Сестричките бяха сладки, биха се, обичаха се.. приличаха на сестри Grinning

Ефталия - не и хващам спатиите  33uu не ме дразни, даже си мисля, че ще е приятелка... но пък прави едни работи, дето... не знам, ще гледаме откъде ще я избие по-нататък

Тефо - изверг, извратеняк, прекалиха малко Sick но е изигран добре, а и нали трябва да има един, когото твърдо ненавиждаме Grinning

Хасан е мой човек Mr. Green като ги подкара всички на "лан" с джипси аХСента Mr. Green иначе бандитските сцени по пещери и паланки биха ме напрегнали Rolling Eyes но това ги освежава Grinning и Джево много хубаво го гледа и му се хили Mr. Green Халит си е Халит, Халит си е класа bowuu язък, че тази серия го бяха пратили на фитнес, упражнения за трицепс.. голяма драма беше с това въже Rolling Eyes

Сцените с Дийп Пърпъл бяха трепач Joy как ги зачулиха, умрела съм от смях Joy Joy
Кандидат-зетят също е готин Laughing парлактиса френския кристал от вълнение Joy Йълдъз и тя хвърля, чупи - дано не се вземат, че в тях цяла чаша няма да остане Laughing
Шнайдер и той ги нарежда Laughing Кате, какъв жених от него - ще дойде някоя да му вземе безценните парички, човеко ще се затрие от мъка bishop
Леон не ми е интересен грам, казах си вече мнението за него, не се е променило.

Музиката в края на епизода беше много хубава, цигулката е невероятна Two Hearts дано я пускат по-често Praynig

за фрагмана - няма да стане нищо в хамама Thinking чак като прочете писмото, Азито ще го погледне с други очи, така си мисля. Да, прегърна го, обича го, но те така и не се изясниха за Ефта - едва ли би си легнала с него, докато мисли, че има връзка с друга Peace дано е споменал и това в писмото Peace

ами май това е Grinning
Благодаря за споделеното! Хубава вечер! Hug Hug

# 428
 rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Ейййййй, винаги успяваш да ме развеселиш! Hug Hug Hug

Цитат
много са ми милички с АК, защото наистина прилича на неин син Love октомври като пуснаха снимки на героите, хич не го бях харесала

+1

# 429
Добро съботно утро на всички! Hug

Започнете деня позитивно и пренесете това чувство до самия му край!
Раздавайте усмивки и обич.... Grinning
Нека в домовете и сърцата ви има много любов и топлина!
Щастлива събота! Heart Eyes Hug

-------------------------------

Скрит текст:

# 430

Добро утро и хубав ден!

Документалният филм по National Geographic с Халит, Серенай и Озан Гювен ще се излъчи на 1 януари.

Статията от поста на Хелън е озаглавена "Мъжете, които обичат красиво в сериалите".

Наш Джево е похвален пред строя.  Joy

Но не знам дали ще имам време днес да преведа статията.

..............................

Цитат
чак като прочете писмото, Азито ще го погледне с други очи, така си мисля

Ама ти смяташ, че Азизе ще прочете писмото ли. Джевдет го даде на Ешреф да й го предаде, ако бъде разкрит. Аз не вярвам това да стане. То сериалът ще свърши.

# 431
Добро утро! Hug

Хел, Варна,  bouquet!

Наде, благодаря за всички колажи... излъчват много любов! Heart Eyes Heart Eyes

Също смятам, че това писмо няма да попадне ръцете на Азизе в следващия епизод.
Вижда се, че Азизе посреща Джевдет с любов и нетърпение. Струва ми се, че той
е леко изненадан от тази реакция. Азизе научи важни неща междувременно, докато той отсъстваше -
много се зарадва, когато разбра, че причината Али Кемал да не замине е загрижеността на албай Джевдет,
муска или там както се казваше - я накара да се почувства различно, върна я назад в годините, донесе и
усещането, че е била до сърцето му през всички тези години. Мисълта за евентуалната му смърт я накара да почувства какво означава за нея.

Нямам идея дали Джевдет ще протегне директно ръце за прегръдка след нейното посрещане, защото тя действително беше студена към него, но той добре я познава, нейната инатливост, непреклонност, принципност, но и нейната чистота...Ако за миг беше допуснал, че не го обича, нямаше да реди тези прекрасни стихове за рая, за килимчета и коси на децата.Може би още в тази серия ще се намерят, но
едва ли Джевдет ще и разкрие истината. По-скоро Азизе осъзнава, че тя трябва да бъде до него като съпруга и майка, че го обича независимо от всичко и е важно да е жив, до тях, че той обича децата и е загрижен както преди за тях, просто да го приеме въпреки всичко.

Сигурно при други обстоятелства писмото ще попадне някой ден в ръцете и.

Не знам това дали е към статията на Хел?

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 10:00 от Mydream

# 432

Онур С. в декемврийския брой на списание Bavul.

Честно казано, никога не съм искал да играя герой, чийто живот е функция на успеха на някой друг. Големите главни роли се помнят, защото героите сами по себе си са успешни в живота.

Цитат
Не знам това дали е към статията на Хел?

Не е тя.

Това е статия, в която им правят анализ на характерите по лицето.  Joy Joy

Абе, дайте едно интервю, стига сте писали глупости!
 ooooh! ooooh!

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 10:18 от varna_2

# 433
Много интересни сцени имаше в тая серия, например - двете майки, загубили деца... И Фесибе: "Майките нямат националност". Важно послание по време на война. Драматичен сблъсък в душицата на човек - патриотизъм или човечност?! Възможно ли е и кой може да ги съчетае в себе си???  newsm78
След цялостния превод възприятието обаче е друго. Така че ... да почакаме.  Hug Grinning

# 434
"Ти си моята родина на върха"

"Първенецът в четвъртък"

Общи условия

Активация на акаунт