ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatanim sensin/

• 65 713
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Привет!

Варна, благодаря ти, че отново си споделила толкова интересни неща в събота сутрин, както и за превода на фрагмана! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Снощи си мислех - какво огромно значение има факта, че Халит е работил с тези режисьори...Имам чувство, че не само таланта му е от значение. Просто сцените с него вървят по друг начин. Сигурно едните като кажат А и Халит довършва с Б....Това са 4 години. Вярно е, че екипът работи от август, но имаше празници, имаше бойни сцени, събрано времето на сета сигурно не е повече от месец и половина с останалите актьори. Машината е задвижена, но дано нататък върви като един добре смазан механизъм, всички части в синхрон.

Силно се съмнявам, че сериалът може да бъде разбран в чужбина.

Има прекалено характерни за турската история и действителност моменти.

Би трябвало да бъде доста редактиран, но не знам пък дали това няма да рефлектира върху цялостта на историята.

Явно е така, защото на мен ми липсва може би точно онова, което в основата на сериала /темата за родината/ докосва турската публика. А за любовта - не е нужно да знаеш езика. Да видим как ще се развият сцените между Джевдет и Азизе, Ефталия и Тефик, Леон и Йълдъз...А тази малката какво толкова му обърна внимание на този войник - все при него стои, сигурно като излезе превода ще разберем защо наблегнаха на това. Много от моментите в сериала ги гледам само като сцени и картинки.

Пожелавам ви топла и усмихната събота! Hug Hug Hug

# 211
Здравейте!  Hug Hug Hug

Ама сте се разцъкали от сутринта, не може човек да ви прочете  Grinning

Слънце  Heart Eyes Hug ти пак най-много си писала - благодаря ти!  bouquet

Закачам ви нещо за гледане  Grinning

Епизод 1 с бг суб

като торент - http://data-bg.net/index.php?page=torrent-details&id=079661b … 872c78cfa058e2a12

и онлайн тука ( до час  Wink) vk.com/video-113691288_456239583

# 212
Благодаря на всички от екипа за 1 епизод с превод 

Свалям Heart Eyes 

# 213
Момичета, благодаря, че ни зарадвахте с превода на още един епизод!  newsm51

Варна,  Hug  bouquet

Цитат
Актрисата, която излезе на преден план с играта си беше Бергюзар Корел. Накара ни да почувстваме болката на Азизе с всяка клетка на тялото ни. Благодаря й за положените усилия.

Браво, че оценяват играта на Берги! Тя беше казала, че още много хляб трябва да изяде за да стане добра актриса. Аз мисля, че вече е една от най-добрите в Турция.

# 214
 Ефталия ми харесва и това,че образа и ще има развитие ме радва.
Цитат
. Но за какъв дявол ще жени Йълдъз за Леон?
Варна, 99.99% съм сигурна,че Джевдет иронизира Азизе. "
"Знаеш къде ходи мъжа ти,но не знаеш какво прави дъщеря ти."
Той да иска да я жени за Леон. Абсурд! Криво му е ,че се получи конфузна ситуация и
отново нарани  Азизе без да има вина.Сякаш го е яд на Азизе,че в този момент се отзова там и го видя
Много ме дразни,че сценаристите представят тази нежна жена,прекрасна майка в живота
Бергюзар такава студена на моменти дори груба с момичета та си в сериала.
Веднъж не седна мило да поприказва с тях. Няма топлина между тях
Думите на Еркан Авджъ  за Берг са напълно заслужене. Великолепно и се получават сцените
на мъка и болка. Умее да трогва зрителя.

# 215
Здравейте  Hug Hug Hug

Благодаря за преводите и удоволствието да ви чета!  bouquet Hug

Изгледах последния епизод. Много ми хареса! За мен беше първият с емоции отвъд зрелището или очакването за такова. Зрелище в смисъл на позорище... кино... театро... Просто гледах... и след финалната сцена стоях загледана в надписите... Нищо не искам да се завързва и развързва повече, нямам претенции, достатъчно е сложно и зор за всички... не, не образи, хора, там, отвъд екрана... отвъд годините...

Майчинството! Не бих обвинила Ази в хладно отношение към децата й. Времената са такива, нравите са други- нямало е приказки, възпитанието е идвало от дадения пример. Ласките- вечер, когато децата заспят! Сцената със закачките с девойките сутринта след настаняването им в "белия дом" си беше достатъчна илюстрация на любов и отношение.

Ази е достойна, горда жена, добра и благодарна дъщеря, прилежна и отговорна до незаменимост в работата си, какво повече? Погрижи се- взе дъщерите си на работа- отвори очите на Хилял, и 24/7 да й беше приказвала, нищо нямаше да и даде такъв поглед към позицията й, както срещата с реалността от друга гледна точка! Хилял и грижа, състрадание към гръцки войник, кой би го повярвал в предния епизод?!

И възпитанието на Али Кемал- спомняте ли си какво разказа за приятеля си Нико на Ефталия! Това състрадание не се учи с приказки, а със сърцето и през очите, виждащи любовта между родителите му. Не работи Али Кемал, пие, колко ли пък пие!?

Отстъпва, вместо да се бори... защото е умен и силен. Когато му потрябва, измисли начин да намери пари за заминаването си... добро театро изигра на малкото еврейче /аз така си го наричам  Peace , може и да е гърче, не знам  Laughing , нали е лихварче.../ Много е трудно да си благороден, добронамерен и справедлив... много...

Не разбирам от сценарни похвати, но това което гледах снощи, беше моят филм!  Hug Hug

Благодаря ви  Hug Hug

# 216
Благодаря за превода на статията на Оя Доган и на интервюто с Шебнем Х.! Вярвам, че ни очакват сцени с Берг и Халит, за които дълго ще се пише и коментира в турската преса.

Много благодаря на екипа за превода и субтитрите на еп. 1!

# 217
Цитат
Много ме дразни,че сценаристите представят тази нежна жена,прекрасна майка в живота
Бергюзар такава студена на моменти дори груба с момичета та си в сериала.
Веднъж не седна мило да поприказва с тях. Няма топлина между тях

А, е това сто пъти го писах и още толкова мога да го направя.

Халит има удивително добре изиграни роли на баща и в "Алие", и в ББГ, и в ВВ.

За Берг дори не искам да говоря. Тя е родена за майка. В ББГ беше само на 24 години, без собствено дете, но едва ли някой  е останал безразличен към сцените й с Каан. В "Безкрайна песен" също. В КД имаше само една серия като майка, но сцените й с детенцето са едни от най-любимите ми.

Какво е това чудо тук, не знам. За мен са абсолютно непонятни отношенията родители- деца в това семейство. Даже и ако приемем, че едно време родителите не са се церемонели много-много с децата.  Че тя Азизе е по-мила със свекърва си, отколкото с децата си.

.............................

Благодаря на екипа по превода на първа серия.  bouquet

Последна редакция: сб, 26 ное 2016, 15:34 от varna_2

# 218
# 219
Здравейте!За всичко споделено Hugна всички bouquetс много любов Благодаря Heart Eyes....
Мога ли да помоля за линк с преведения 4-ти епизод,мерсаж предварително! bowuu bouquet

# 220
Здравейте!За всичко споделено Hugна всички bouquetс много любов Благодаря Heart Eyes....
Мога ли да помоля за линк с преведения 4-ти епизод,мерсаж предварително! bowuu bouquet

donnа,  Hug

https://vk.com/videos-113691288?section=album_20

# 221
Изгледах 1 серия . Още веднъж благодаря за удоволствието да я гледаме с превод!!! bouquet

С превод е друго Peace Grinning

# 222

donnа,  Hug

https://vk.com/videos-113691288?section=album_20
ВГ,Благодаря и на всички останали за положения труд.... bowuu....Хубава вечер! Hug

# 223
# 224
Азизе  и Джевдет

В банята
Joy

Азизе: Заповядали сте да дойда. Трябва да тръгвам за болницата.
Дж: Ще закъснееш малко.
Дж: Преди ме поливаше по-нежно.
Азизе: Ако не ти харесва, мога да си тръгна.
Азизе: Това ... /вижда раната му от куршума на Тефик/
Дж: Спомен от Османската империя.
Азизе: С другото ще се справиш сам.
Дж: Остани, трябва да поговоря с теб.
Азизе: Има ли нужда?
Дж: А няма ли?
Азизе: Ти си изгубил всякакво чувство за срам, Джевдет. Ето, вече изми греховете си.
Дж: Дръж се прилично.
Азизе: Ти ли ще говориш за приличие?
Дж: Не знаеш нищо.
Азизе: Не знам ли? Кажи ми ти тогава. Каква работа имаш нощем в къщата на онази жена? Навсякъде се носят приказки, полковник Джевдет. Целият град говори за вас.
Дж: Клюкарите по-добре ли познаваш от мен?
Азизе: Боже, та аз те видях с очите си! Какво още искаш?
Дж:  Толкова много ли  вярваш на очите си?
Азизе: А на какво да вярвам?
Дж: Очите винаги лъжат. Като погледнеш в огледалото, лявото показват за дясно, а дясното за ляво. Ако хорските приказки са толкова важни за теб, тогава да се погрижим за отношенията между Леон и Йълдъз.
Азизе: Какво общо има? Какви ги говориш?
Дж: Говоря каквото трябва. Знаеш какво прави мъжа ти, но не забелязваш какви ги върши дъщеря ти, сестра Азизе.
Азизе: Знам всичко. Те са приятели с Леон. Другото е невъзможно.
Дж:  Вчера всички на крайбрежната улица видяха колко са близки. Редно е  да се сгодят и без да губим много време да ги оженим.
Азизе: Само през трупа ми!
Дж: Какво искаш? Да остане стара мома ли?
Азизе: Какво ти става? Ще дадеш дъщеря си на сина на онзи гръцки командир ли? Ще я накараш да се отрече от вярата си ли?
Дж: Тогава да беше я омъжила досега. Да беше намерила някой порядъчен мюсюлманин.
Аз: Детето ходеше на училище до  идването ви. Още й е много рано . Не съм ходила да й търся мъж.
Дж: Даже е закъсняла вече. Леон е подходящ кандидат. Ще бъдем едно семейство с  генерал Васили и госпожа Вероника? Лошо ли е?
Аз: Лошо  е! Избий си го от главата,  да не стане по-лошо.
Аз: За това ли ме извика тук?
Дж: Липсваха ми тези моменти, затова те повиках.
Аз: Не го прави. Няма защо да ти липсват. И не се занимавай с женитбата на Йълдъз. Не е твоя работа.

Последна редакция: сб, 26 ное 2016, 23:25 от varna_2

Общи условия

Активация на акаунт