Професия учител - 2

• 114 955
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 75
Според мен са рядко срещани учителите по математика, ще ти е полезна СДК  Simple Smile
Новамама, като има свободно място са задължени да го обявят в съответното РУО  Simple Smile

# 76
Кога започва изплащането на проведените вече часове по Твоят час? Някой знае ли?

# 77
  • Майничка
Кога започва изплащането на проведените вече часове по Твоят час? Някой знае ли?

Доколкото разбрах, плаща се на тримесечие, т.е., вероятно края на януари-началото на февруари.

# 78

Доколкото разбрах, плаща се на тримесечие, т.е., вероятно края на януари-началото на февруари.
Благодаря  bouquet

# 79
Здравейте отново.
Много се колебая, дали да запиша СДК за учител по математика. Най - голямата ми тревога е, дали ще ме вземат на работа само със СДК, а не с цяло висше или магистратура като педагог по математика?
Как мислите,моля за съвети?
Зависи в кой град ще търсите работа, в провинцията няма никакъв смисъл да си хвърляте парите за СДК, трудно ще намерите работа само с това. В София сигурно ще намерите.

# 80
Благодаря ви. Става дума за Бургас.
Колебая се между магистратура предучилищна и начална педагогика или СДК учител по математика.
Магистър Информатик съм, но не искам повече да се занимавам с това. Всеки съвет ми е от полза, защото скоро са записванията и трябва да реша. И двете са ми на сърце, но не знам къде има повече търсене и бих могла да се реализирам с моето образование.

# 81
  • Ямбол
При това положение е по-добре математика, но по възможност магистратура.

# 82
Благодаря ви. Става дума за Бургас.
Колебая се между магистратура предучилищна и начална педагогика или СДК учител по математика.
Магистър Информатик съм, но не искам повече да се занимавам с това. Всеки съвет ми е от полза, защото скоро са записванията и трябва да реша. И двете са ми на сърце, но не знам къде има повече търсене и бих могла да се реализирам с моето образование.
С това образование имате по-голям шанс с информатика да си намерите работа. На мен ми се наложи да се преквалифицирам като информатик, а иначе имах магистратура математика. И до ден днешен за математици кандидати много, но при нас текучеството е голямо, тази година се наложи да вземат човек на лекторски от друго училище, защото не намериха на едното място никой отговарящ на изискванията им. Имахме 3,5 щата свободни само за ИТ и информатика.

# 83
  • Ямбол
От догодина часовете по информатика падат, остават само за профилите с информатика и ИТ.

При нас има търсене и на математици.

# 84
От догодина часовете по информатика падат, остават само за профилите с информатика и ИТ.

При нас има търсене и на математици.
Добре че имаме профили, иначе това беше най-голямата глупост, която можаха да измислят. Без компютърна грамотност са за никъде. Но кой ти гледа какво ще им трябва на практика след като завършат  Crossing Arms

# 85
А ние нямаме профили с тази насоченост. Пада цял норматив - един колега ще трябва да си отиде... Страхувам се, че след 1 година ще има много безработни колеги по информатика и ИТ (сегашните 8 клас все още са по старата програма и догодина все пак ще учат информатика). Да не забравяме, че отрязаха и ИТ в 10 клас наполовина, т.е. ще е само 18 часа.  ooooh!

# 86
Не мога да разбера защо трябва да ги режат ИТ, днес човек без компютър е като сляп ooooh! Завършила съм математическа гимназия, там се изучаваше усилено, толкова ми е помогнало в работата след това, да не говорим, че  в университета не си мръднах пръста за изпита, с лекота си изкарах моята шестица и на още двама колеги hahaha

# 87
quote author=Scarlet~ link=topic=953052.msg34121446#msg34121446 date=1480173231]
Здравейте отново.
Много се колебая, дали да запиша СДК за учител по математика. Най - голямата ми тревога е, дали ще ме вземат на работа само със СДК, а не с цяло висше или магистратура като педагог по математика?
Как мислите,моля за съвети?
Зависи в кой град ще търсите работа, в провинцията няма никакъв смисъл да си хвърляте парите за СДК, трудно ще намерите работа само с това. В София сигурно ще намерите.
[/quote]
И в малките градове взимат на работа със СДК . Стига някой от директорите да твой човек.

# 88
Нямам връзки. И аз съм завършила матем.гимназия, наистина ми се иска математика да преподавам.
Лиляна, благодаря, но в моя град няма матем. магистратура, а с малко дете ми е трудно в др.град.
И все пак има ли смисъл от СДК или да не си губя времето?

# 89
Нямам връзки. И аз съм завършила матем.гимназия, наистина ми се иска математика да преподавам.
Лиляна, благодаря, но в моя град няма матем. магистратура, а с малко дете ми е трудно в др.град.
И все пак има ли смисъл от СДК или да не си губя времето?
Абе Сиси как в Бургас ще си намериш работа със СДК..не си губи времето ми записвай магистратура! Ако те влече предучилищна педагогика има шанс за работа, знаеш колко детски градини има при нас! Simple Smile За мен обаче е най пидходящи да е магистърска Математика, провери дали няма някъде в по близките градове, нищо че си с малко дете, знаеш как лесно минават магистратурите Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 07:41 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт