За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 75 370
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
https://www.tastemade.com.br/videos/bolo-de-carne-recheado
Някой ще ми помогне ли да ми каже какви са съставките и по-точно това бяло нещо, приличащо на сметана или майонеза. Гугъл го превежда като извара. Извара ли е наистина?
Или котидж сирене.

# 631
  • Варна
  • Мнения: 2 027
Благодаря за съвета да добавя студена вода в супер трошливото ми тесто за джинджифилови сладки. Пое доста вода, но стана..... нещо.
Сладките са с много хлебен вкус и недостатъчно сладки, поръсих една част с пудра захар смесена с ванилия. Което води до извода - винаги внимателно с мерките, дори да си правил рецептата няколко пъти и... никога вече двойна доза наведнъж. chef

# 632
  • София
  • Мнения: 635
Моля, от къде да купя фондан ? Но не от виртуален, а от реален магазин.

# 633
  • Мнения: 14
Здравейте!
Много ми харесва вкуса на крем фраче 10% масленост, интересува ме подходящ ли е за торта?
Ако не, за какво е подходящ?
Не мога да намеря рецептата, в която съм виждала да се слага, и вече го купих, та ще трябва да го оползотворя,
ако не за торта, поне за някое ястие, иначе ще си го хапна и направо от кофичката, но все пак не е полезно за панталоните ми  Joy .

Благодаря предварително Hug

# 634
  • София
  • Мнения: 12 222
Моля, от къде да купя фондан ? Но не от виртуален, а от реален магазин.
ул "Неофит Рилски - 57 - София. Пресечка на "Раковски".

# 635
  • Бургас
  • Мнения: 4 103
В Кауфланд също гледах вчера, че има  Peace

# 636
  • София
  • Мнения: 10 825
Позволявам си да си повторя вчерашното питане  Blush

Малко необмислено обещах да приготвя гъска за Коледната вечеря на семейството в разширен състав Embarassed Никога не съм правила гъска, нито пък пуйка така че моля ви помагайте с рецепти и съвети

# 637
  • Мнения: 16 125
Позволявам си да си повторя вчерашното питане  Blush

Малко необмислено обещах да приготвя гъска за Коледната вечеря на семейството в разширен състав Embarassed Никога не съм правила гъска, нито пък пуйка така че моля ви помагайте с рецепти и съвети

Гъска, пуйка, петел правя по едни и същи рецепти - или пълнена с ориз, или пълнена със сармички. Разликата е само, че иска малко повече печене. Гъската не е суха като пуйката, така че няма нужда от допълнително омасляване. Ако пуйката ти е от Лидл, става много бързо и е много крехка.

# 638
  • София
  • Мнения: 10 825
Гъска имам аз, не пуйка.
Може ли по-подробно да ми напишеш рецептата Praynig

# 639
  • Бургас
  • Мнения: 4 103
Гъската е с още по-тип дивеч месото от пуйката........недай си Боже и да е домашна  Crazy Crazy Crazy Преди няколко Коледи и аз се хванах да готвя една домашна- в 8 сутринта я сложих в 10 вечерта кажи-речи ставаше  Crazy Crazy Crazy hahaha JoyНа кой ли не звънях да ми каже как да е приготвя хем да се опече , хем да не изгори.Та със зелеви листа ли не я покривах, та не я ли обтривах с масло , в плик я слагах........ейййй дебело животно бе  ooooh!  Накрая я посварих малко и след това с масло с подправки доопеках, че стана. Та за тези птици , според мен си иска малко сваряване или в някои от тези халогенните фурни, дето пекат от вътре -навън, иначее.......ще и се молиш цял ден като мен.

# 640
  • Мнения: 16 125
Гъска имам аз, не пуйка.
Може ли по-подробно да ми напишеш рецептата Praynig
Домашна ли е?

# 641
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 038
Фурната има ли пара?
Аз съм пекла пуйка - часове - стана страхотна , но доста й баех, покрих я със зелеви листа , да не изгори на ниска Т - 130 - 150 С, и я поливах със соса.
Пълнежът - по твой вкус - може ориз , гъби , моркови , подправки ....
Моята фурна има пара и вече всичко се пече и става сочно с хрупкава коричка  Crazy

# 642
  • София
  • Мнения: 10 825
Не, не е домашна. От магазин е купена.

Казано честно нямама представа каква е тази фурна с пара  Blush Никога не съм чувала. Фурната ми е сравнително стара и ако това е някаква нова екстра - значи няма. С десетина програми е, аз обаче използвам най-вече печенето с вентилатор или обикновеното с горен и долен реотан

# 643
  • Мнения: 19 137
Здравейте
Имам бърз въпрос - правя сърми и не мога да се сетя, като се завият сърмите и се наредят в тенджерата се захлупва отгоре с чиния и се долива вода. Колко вода трябва да долея?

# 644
  • Мнения: 16 125
Здравейте
Имам бърз въпрос - правя сърми и не мога да се сетя, като се завият сърмите и се наредят в тенджерата се захлупва отгоре с чиния и се долива вода. Колко вода трябва да долея?
Малко над чинията.

Общи условия

Активация на акаунт