Искам да кажа ... (97)_21.11-27.11.

• 54 598
  • 831
  •   1
Отговори
# 285
  • София
belinda, магнезий?
аз пих през половината бременност.

Взимам, вече повече от седмица Confused Сега и други работи ще взимам и ако не спрат - в болница Sad Не че съм първата или последната с такива проблеми, ама ми стана криво и малко притеснено. Благословени са жените с безпроблемна бременност, но досега не го разбирах истински.

# 286
Момичета, аз нямам драма с миналото, съдба е това. Никой не избира къде и в какво семейство да се роди.
Рядко поглеждам назад, трябва нещо да ми навее спомени, като темата днес. Преди да речем десет години за нищо на света не бих споделила. Надживяха го това, не се тормозя. За жалост много мразя празниците не знам дали някога ще ги почувствам, натъжават ме. Но заради децата се старая да създавам атмосфера, да не ги товаря с моите скелети от гардероба. Не мога да виня и майка ми за нищо, не съм убедена, че в нейната ситуация бих се справила по- добре. В крайна сметка станахме хора и аз и брат ми:) Той много повече от мен се труди, много повече учи и до сега, много е умен и се гордея безкрайно с него. Него аз го възпитах и до момента не ми е дал повод да мисля, че не съм се справила.
А можеше да е съвсем друга картината. Извадихме късмет Simple Smile

Белинда, и аз от четвъртия месец до края бях на Магнерич. Всичко ще е наред, не се тревожи. Я колко чичовци ще ударим по едни палци  Hug

# 287
  • Телиш/Плевен
Белинда, дано спрат контракциите и не се стигне до болница. Praynig Hug

# 288
  • Варна
Изчетох ви! Открадвам идеята на Янтра за ароматизаторите.
belinda, дано се стабилизираш. Hug Нямам време за нищо...
мрън...

# 289
Белинда, да се пазиш  Hug

Мен днес ме боли гърлото. Тук има ужасен вирус, дано не съм го лепнала. Ама точно с гърло започва ... Tired

# 290
Темата за размяната на  подаръци ми е колкото приятна, толкова и не, когато бях ученичка, защото се налагаше да спестявам джобните си, за да мога да участвам в тази размяна.
Харесвам вълненията относно даването и получаването на подарък, харесваше ми и това, че до последно не знаех на кой ще подарявам, знаех само пола на човека.
Класната ни беше много иновативна в това отношение. Разделяше класа на момчета/момичета и всяка година избираше различни групи като например Актьор/Актриси, Автори, Герои от книги или анимационни филми (това последното в начален етап), предмети като например футболна топа/лента и т.н. В нейният тефтер срещу името на всяко дете записваше даден герой, автор, предмет или друго. В денят, в който трябваше да си разменяме подаръците, на дъската се изнасяше въпросният списък и така разбирахме на кого трябва да подарим подаръка си. Бяха хубави времена.... Heart Eyes

Липсва ми това време, а всъщност училището/училищните тържества покрай Коледа бяха мястото, където можех да усетя духа на празника. Вкъщи всичко се правеше насила, може би, защото също съм израснала в бедно семейство и родителите ми се отказваха от едно, за да има друго на празниците, но...Съдба. Благодарна съм им за всичко, което са и не са направили за мен. Животът учи!   Peace
Вярвам, че един ден ще бъда способна да дам на децата си, това, което на мен ми е липсвало.. Peace Hug

Белинда, пази се. Дано се стабилизираш скоро.  Hug

# 291
  • Mediterraneo
Белинда, да си лягаш вкъщи и да оставиш мъжете да се грижат за всичко! Стискам палци да се стабилизира положението без болница!

Моите меденки са по класическа рецепта за меденки, няма нужда да я пиша. Украсата я правиха ММ и децата, аз там съм ужасно вързана  Laughing

Скрит текст:

# 292
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Мари, рецептата за кекса си е на госпожицата  - защото, като беше малка, не искаше в кекса нищо -нито орехи, нито стафиди или други сушени плодове, искаше го "жълт". И аз го правех по най-елементарния начин:
4 яйца разбивам с пълна чаена чаша захар, добавям една чаша прясно мляко и половин чаша олио или разтопено масло. Добавям настърганата кора на един голям лимон и две ванилии,после брашно, още в първата чаша и 1 бакпулвер добавям и бъркам, докато се получи кексово тесто - когато започне да остава следа, като го бъркаш (горе-долу около 13-14 пълни супени лъжици). След това го изсипвам в намазана и набрашнена кексова форма - използвам кръгла, с дупка в средата и го слагам във фурната на средното ниво, на 175 С, в затоплена фурна. След около 30 мин. го отварям и пробвам с клечка.

Тя винаги участваше в правенето на кекса и се чудеше защо бъркам с тел, а не с миксер. Но с тел бъркахме двете, не смеех да й дам миксер. Беше около 5-годишна. Постепенно научи продуктите и доби сила да бърка и на седем години вече го правеше абсолютна сама и много се гордееше с това. В деня, в който идваха да я виждат майка й и баща й, винаги правеше кекса  и умираше от радост, като я хвалят. И сега е много горда, защото много й го харесват. Joy,а тя се фука, че съвсем сама го прави.
Та той си е най-обикновен кекс, но е много ароматен заради лимона и ванилията.

Тарталета, много ги бива твоите в украсяването, много са хубави меденките.

Белинда, това се случва май често - поне от опита ми с близки. Ще внимаваш и ще се пазиш и всичко ще е наред, ние ще ти стискаме палци.

И на мен много ми хареса идеята на Янтра с ароматизаторите. Само се опасявам, че някой може да поиска да ги опита на вкус Joy

# 293
  • Варна
Всичко да е наред, Белинда! Пази се!  Hug
Аз имам един въпрос! Някой ако може да ми помогне с информация, моля да ми пише! Може и на лични, да не ви занимавам.
Скрит текст:
Откъде да намеря пълен списък с всякакви финансови институции за бързи кредити у нас? И има ли начин пълнолетно лице да бъде поставено в черен списък централно?

# 294
  • Mediterraneo
Стейси, черен списък освен да е кредитния регистър  newsm78

# 295
  • В Космоса
Днес видях, че си говорите за кондензирано мляко, а аз от няколко дни имах намерение да правя (не съм правила никога), та днес като се разприказвахте и аз реших да пробвам. Е, час и половина мина, изобщо не се е сгъстило както го дават по рецептите, а то почти изчезна вече. Sad

# 296
Белинда, всичко ще е на ред!  Hug
Не знаех, прекрасна новина!  Heart Eyes

Аз още в офиса, вече ми се премрежва погледа. Crazy
От сега мечтая да е 28.12 и да се събудя другата година направо. Joy

Относно чадърите - винаги имам под ръка и никога не го намирам когато ми трябва.. Joy
По принцип държа един в колата постоянно, но пустият му дъжд тръгва, когато съм слязла от нея и без чадър..))

# 297
  • Euskal Herria
При нас вчера обявиха жълт код за валежи. Та от снощи небето се е продънило. Не спира да вали, така че без чадър е абсолютно невъзможно.
Е, ако не си решил да си вземеш ноемврийски душ  Mr. Green.

# 298
  • Пловдив
Днес видях, че си говорите за кондензирано мляко, а аз от няколко дни имах намерение да правя (не съм правила никога), та днес като се разприказвахте и аз реших да пробвам. Е, час и половина мина, изобщо не се е сгъстило както го дават по рецептите, а то почти изчезна вече. Sad
Жена.... не знам как да ти кажа.... ама съм 100% сигурна, че си започнала да вариш грешното кондензирано мляко......

Зарежи го, няма да ти се получи.

# 299
  • Някъде там
Belinda  Hug всичко ще е наред.

Акаша,чакай сега,ти кондензирано мляко в консерва ли вариш или го правиш с мляко обикновено и сода? Rolling Eyes И подсладено ли ти е кондензираното мляко,защото ако не е ,няма да стане.
Защото аз това някак не си го представям че ще бъркам над котлона 1 час .. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт