Искам да кажа ... (97)_21.11-27.11.

• 54 598
  • 831
  •   1
Отговори
# 360
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Честита да е малката сладка Кати! Жива и здрава да е, да успява във всичко, с което се захване!
Тонка, страхотен подарък сте й спретнали - чисто нова стая, представям си каква радост е.

Честито на всички именячки в тази тема! Здраве им пожелавам и спокойствие.

Ванини, радвам се, че не ти създават много грижи малките сладкишчета. А за зъбите - все един ще му се види краят. Joy Да ги намачкаш от мен и да нацелуваш сладките дупета!

Айяла, и на мен ми се вижда лесна тази вариация на френска селска торта, непременно ще пробвам, че оригиналната ме мъчи с това точене и печене на седем платки.

Белинда, щом медитираш с правенето на коледни сладки, ще ти дам една много хубава рецепта - малко по-връткава е, но резултатът си заслужава - голямо количество хрупкави пръхкави малки сладки, които се топят в устата.
Аз обикновено правя 7 вида коледни сладки, от много години насам. Преди правех и щолени задължително, но моите не ги харесват много и си ги ям сама.  

# 361
  • Бургас
Тони, да ти е честита Кати! Да е здрава и щастлива!
Честито да й е името и на Екатерина, и на всички останали празнуващи! Да са здрави и с  късмет!

Вече трети ден тече здраво къртене в един от апартаментите над офиса, не се трае.

Ще ходя и аз днес до Лидъл за пистолета за топло лепене. Иска ми се малко картички да помъчим с детето.

# 362
Честито на празнуващите днес!
Преди 4 години на тази дата вече преносвах и влезнах в болница. Как само се ужасявах от идеята да не си „дойде с името“ Confused, че държах да я кръстим на баща ми. В крайна сметка си избра неутрална дата и е кръстена на татко
Малката хала е захранен с КМ и обича, с цяло яйце също е захранен. Оказа се, че в квартала имаме и руски магазин, дано да има варено кондензирано мляко, че не ми се занимава да го обикалям 3 часа.

# 363
Светалчо, и аз ще чакам рецептата!  
Ванини, ама като почнат да никнат като гъбки, а?  Mr. Green Ся въобще не се оплаквай!
Пистолет за горещ въздух има и в книжарници, и железарии. Ние вече баптисахме един.
Лято, и аз треперех малкият да не тръгне да се ражда на празник(в моя случай Петковден). И тъй като трябваше да е планирано секцио, този ден се заобикаляше от мен. В крайна сметка детето само си планира датата на раждане и бях много доволна.

# 364
  • Телиш/Плевен
Да е много здрава и щастлива Кати на Тонка! bouquet
Честито и на другите именици, празнуващи днес! bouquet

Лято, дано се чувствате щастливи в Прага. Hug

Тиквеник не съм правила, но баща ми прави сравнително често и е с готови кори и настъргана сурова тиква, към която добавя захар и канела, а понякога и орехи. Става страхотен! Heart Eyes

Племенникът ми се роди на Илинден и съответно всички (начело с персонала в болницата) казвали на сестра ми, че си е дошъл с името, но те със зет ми бяха решили вече да го кръстят на баща ни (Румен) и така си остана. Heart Eyes На изписването им подарих икона на Св. Илия иначе.

Май и друго щях да казвам, ама забравих вече. Гледам да чета всичко от-до и да вписвам навреме рецептите, а вие много бързо пишете и сменяте темите и не мога да смогна да се включа. Crazy Ако имам пропуски с рецептите, да казвате. Hug

# 365
  • Euskal Herria
Честито на всички именици днес! Със здраве да си носите имената!

От днес вече отварям работилницата за коледни джунджурии. Почвам с картичките, надявам се да станат красиви и да зарадват получателите си. После ще мина и към украсяването у дома. Макар и да нямам малки деца, за празниците винаги украсявам.
В Лидл пускат комплект за ембосинг, много се чудя дали да си взема.

# 366
  • някъде ... тук ...
Бяхме си решили, че големият ще е кръстен на двете баби, но ако беше решил да се роди два дни по-рано, щеще да е на деня и на дядо си Simple Smile Прескочи, та си остана нашето решение. Малкият обаче си беше решен да е на същия този дядо, та си имаме Герги Simple Smile
Скрит текст:
Терминът ми беше за 13.05 и все си мислех, че ще пренося. Тогава мъжът ми пътува, хем да докара детското легло от нашите (баща ми го прави), хем да празнува именния ден на баща ми. Като се върна на 7.08, сглоби леглото и каза "Вече можеш да раждаш". Познайте дали не го събудих на другия ден в 6 сутринта с изтекли води. Закара ме в родилния с камиончето, с което докара леглото  Laughing

# 367
  • Бургас
Аз съм родена на 25.12. Казали са на майка ми в родилното: " Айде ,честита Христинка" Добре,че не ме е кръстила така. И без това и бях сърдита дълго време,че ме е родила точно на тази дата  ooooh!

Честит имен ден на Катетата! Бъдете здрави!

# 368
Нося името на баба си. Много си я обичах. Тя ме и отгледа.
Родена съм на 13. 08. а на 15.08 е Богородица. По стечение на обстоятелствата и баба ми беше със същото име. А моят баща е роден на Богородица. Но името му не е свързано с този ден. Баба ми, обаче е била модерна- родила три сина и всички си носят свои имена. Не е подновила имената родителите.

Лина, ти заради подаръците ли си и била сърдита, или за това че денят е семеен празник?

# 369
  • Някъде там
Нито своето име харесвам, нито тези на децата, и то заради онова изчадие адово, свекъра Grinning, с който тогава на 20 години не исках да водя войни,сега съжалявам че не съм,но минало свършено.Да са ми здрави и с късмет, пък каквото е това.А на мен ми се искаше да са около някой празник, точно за да ги кръстя по друг начин.По принцип термина ми беше на Гергьовден, но ми беше ясно че няма как да  стане с две.
Мислех да правя тортата в събота, но тогава ни излязоха ангажименти и ще е утре.Дано издържи 2 дни. Grinning
А утре имаме годишнина 15 години,взела съм картичка,е не мога нищо да измисля какво да му напиша,в творчески застой съм,исках да е нещо закачливо но уви. Rolling Eyes Ако някой знае за такива пожелания в нета да помага... Praynig

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 13:30 от Зузанка

# 370
Добър ден  bouquet
Честит празник на имениците!Да бъдат много здрави, богати- на хубави емоции, верни приятели и пари  Hug
Акашка, ние с дребен го гледаме този филм.Наистина е много хубав Simple Smile
Белинда, стиснати палчета  Hug Как си днес?
Марипоска, не знам какво да те посъветвам за отбиването  newsm78 При нас се получи плавно и лесно, но той беше на почти 6 месеца Simple Smile
Тонка, страхотна е дъщеря ти!Весел да й е празникът днес!
Аличка, взимай нещо, натопли се довечера и половинът да те разтрие Simple Smile
Дребен е роден на дата, близка до 15.08.Името му няма общо с празника.Носи името на единия си дядо. Харесвам си името, макар че е дългичко и сглупих да си сложа с тире фамилията на половина и става последния да затвори вратата  Mr. Green
За готвене......ми на моменти съм.Понякога ми се готви, друг път не.Правила съм 2 пъти меденки по Коледа,тази година съм запланувала пак Simple Smile Ще следя и вашите рецепти Simple Smile
Мен също ме няма по труд и творчество Simple Smile Някои неща мога, други не.Но определено въображението и идейността ми куцат Simple Smile
Днес пуснах един ден отпуск, за да свърша някои задачки Simple Smile Приключих с тя и ще подреждам у нас Simple Smile

# 371
Направи ми голямо впечатление.
ИКеа
http://www.momichetataotgrada.com/article/ikea-pak-nadminaxa-seb … html#.WDaul7KLSUl

Имената на децата са си техни лични, не са кръщавани на никого.
Избирах ги по 3дни, след като ги родих. Simple Smile

Не разбирам поддаването на натиск, детето да бъде кръстено на някой си. В крайна сметка майката и бащата цял живот ще се обръщат към него с това име, и ако то им носи негативно усещане...неприятно е.
То разбирам да става въпрос за принцове, принцеси и всякакви подобни и да е набъркано наследство, титли и т.н....ами....то обикновени хора с безумни претенции си налагат мнението.

# 372
  • Бургас

Лина, ти заради подаръците ли си и била сърдита, или за това че денят е семеен празник?

Родителите ми почти винаги са ми купували отделни подаръци или един ,но по-голям и по-скъп..Ама пак не е същото. А иначе досега не съм празнувала РД, с приятелите си, точно на датата, винаги е след това и не важи Simple Smile Сега,като голяма, отчитам факта,че майка ми не е имала особен избор, още повече, че термина и е бил на 19.12 и никой не ми е виновен,че съм закъсняла. Обаче, като планувахме нашите деца, гледах да термина ми да не е за декември или началото на януари. Като застраховка  Whistling

# 373
  • Някъде там
Направи ми голямо впечатление.
ИКеа
http://www.momichetataotgrada.com/article/ikea-pak-nadminaxa-seb … html#.WDaul7KLSUl

Имената на децата са си техни лични, не са кръщавани на никого.
Избирах ги по 3дни, след като ги родих. Simple Smile

Не разбирам поддаването на натиск, детето да бъде кръстено на някой си. В крайна сметка майката и бащата цял живот ще се обръщат към него с това име, и ако то им носи негативно усещане...неприятно е.
То разбирам да става въпрос за принцове, принцеси и всякакви подобни и да е набъркано наследство, титли и т.н....ами....то обикновени хора с безумни претенции си налагат мнението.

Сесил аз също,но свекъра е от точно тези хора.ММ беше склонен да използваме само буквата му,както и тази на майка ми за другото дете, но когато му споделил, онова чудовище му казало: Ако не кръстиш поне едно дете на мен, забрави че съм ти баща и имаш нещо общо с моя род.Това ще означава че не ме уважаваш. ooooh! и не изпитваш нищо към мен, и подобни глупости.Мислех много, но не исках мм да страда от това и се примирих,отстъпих.Сега години по късно, нещата са почти такива.Той никога не ни е зачитал за семейство и поставя другия си син на първо място,ако знаех че ще е така,нямаше да се примиря.Уви,човек понякога прави грешните компромиси в името на нещо.

# 374
Зузанка, за Йорданка ли говориш?
Когато бях в родилното с малкото, дойде жена с близначки, първото Йорданка, на свекървата, второто - Пенка, на мама ѝ. Българка беше. Компромис с такова архаично име не бих направила.
Свекър ми много се надяваше момчето да е на него, но съпругът ми реши друго. Опитаха се да изкарат мен виновна, но не им се получи.

Общи условия

Активация на акаунт