Искам да кажа ... (97)_21.11-27.11.

• 54 618
  • 831
  •   1
Отговори
# 375
  • Някъде там
Зузанка, за Йорданка ли говориш?
Когато бях в родилното с малкото, дойде жена с близначки, първото Йорданка, на свекървата, второто - Пенка, на мама ѝ. Българка беше. Компромис с такова архаично име не бих направила.
Свекър ми много се надяваше момчето да е на него, но съпругът ми реши друго. Опитаха се да изкарат мен виновна, но не им се получи.
Лято да Йорданка е.Другата е Виолета.Но Дани си и казваме.

# 376
  • До морето
Жаки, знам аз, че най - лесно ще я отбия ако я отделя за няколко дни, ама не съм готова още май. Свива ми се всичко като знам, че ще плаче, а аз няма да съм там и сърце не ми дава. Ето сега и Лондон ни се размина, в понеделник трябваше да летим, като купих билетите бях сигурна, че ще е отбита по това време. Иначе свекърва ми е доброволец, ама още малко трябва да се настроя. АМ категорично не иска - 100 чешита имам вече, както и 100 шишета. Не ще и това е. Биба смуче, но като се събуди нощем не успявам да я приспя само с нея. Много неспокойно спи, върти се, мята се в кошарата и това е от Август месец. Преди това никакви проблеми....какво стана не знам.

Светълчо, какъв е тоя метод с четката? Едва ли ще го пробвам, но ми стана интересно.

Честит Имен Ден на Катетата. Имам си баба и сестра с това име. Едно от любимите ми женски имена -звучи хем тежко като за голяма жена, хем има много мило умалително за малко дете.

Зузанка, как се казват щерките? Не за първи път споделяш, че не им харесваш имената и затова ми стана любопитно?  А, ти си писала.

# 377
Уви,човек понякога прави грешните компромиси в името на нещо.
Спомняте ли си случая с госпожата на моя син? Е, последното изречение от поста на Зузанка е точно на място и за моя случай.  Tired
За имената на децата сме били на различни мнения. ММ искаше първото дете да е на баща му. Твърдо се възпортивих, предвид пола на детето. Ако беше момче- на драго сърце. Второто е на ММ. Но той настояваше да е на майка ми, която е починала. Там аз се възпротивих. На малкия името го избра баща му. Не съжалявам, но виждам отношението към детето на сестрата на ММ, което носи името на свекър ми. Не разбирам такива хора.
Сега пека тиква, после може и един кекс да направя, защото освен пълнени гъби друго няма да има за вечеря от мен. Обаче,..... обаче се чудя за английския коледен кейк. Искам да го пробвам, но не искам да го изяждам.

# 378
А защо не спите заедно? Така ще се наспиваш и тя ще замезва без да те буди?
Така процедирам и с двете деца, каката я кърмих 2г и 1м и я отбих много лесно, за 10ина дена. После и лесно я изпъдих от нашата спалня, 20 дена след това се настрани малката хала.

# 379
Дани ми звучи супер. А и какво му е на Йорданка. Аз хич не си харесвах името като пубер, но сега съм си ОК с него. Гадно е, когато те принудят и аз не бих го позволила, но това е от моята камбанария. Има различни случаи.

Спомням си първото ми гадже, който казваше, че детето ще е на баща му и точка. Наистина си кръсти синът на баща си. Не, че човекът не заслужаваше, но на мен тази категоричност, дори преди да си срещнал партньор ми се струваше доста неприятна.

# 380
  • Бургас
Йорданка не е лошо име! В групата на дъщеря ми в детската има Пепа. Не знам какво е подтикнало родителите да я кръстят така. Обаче имат и дете на име Анджела -Мерилин, по баща Янкова. Та не знам кое е по-лошото

# 381
Няма правилно и грешно в изборът на имена. Грешно е, да нямат право на избор родителите.

# 382
Още един глас за Йорданка!

Сещам се,че след посещението на Йорданка Христова в Куба много кубинки са кръстили така дъщерите си, не само заради таланта на певицата,а и защото им е звучало много красиво това име.

Аз харесвам старите български имена. Много повече от откровено западните или от измислените.

Също съм родена на голям църковен празник, но на подвижен, така че не винаги е съвпадал с рождения ми ден.Дори май само два-три пъти е съвпадал. Лекарят в същия ден е бил именик. Дори попитал майка ми дали няма да кръсти детето си на празника, който между другото предполага голямо разнообразие на имена. Но майка ми си е имала свое мнение.

# 383
  • Телиш/Плевен
Традицията с кръщаването е много хубава, но само ако родителите са решили сами да я спазят. Всичко друго за мен си е изнудване. Close

Ние минахме през много варианти, докато изберем името на дъщеря ни. Първо харесахме и двамата Аника - така се казва бабата на ММ. Тя самата беше на мнение, че трябва ние сами да изберем как да се казва и да не кръщаваме на никого. Една от братовчедките на ММ също се казва така, та в крайна сметка решихме, че наистина е по-добре да не „повтаряме“ и се ориентирахме към други имена. Аз исках да е с имен ден на Цветница, а ММ държеше да е българско. И така стигнахме до Калина, Елица или Иглика (мои предложения) и Боряна (идея на ММ). ММ не искаше да отстъпи, аз в началото не харесвах никак името, но с течение на времето ми допадна и склоних. В деня, преди да родя, ме приеха в болницата и ММ дойде на свиждане и каза, че иска да я кръстим Елица. Heart Eyes Много се зарадвах, въобще не очаквах да размисли. А свекър ми се казва Емил и когато му казахме, че ще я кръстим така и ще носи неговата буква, се разплака от щастие. Въобще не очакваше, та се получи много приятна изненада. Всъщност беше изненада за всички, тъй като аз от доста време казвах, че сме избрали име и ще е Боряна, та после като пращах SMS-и, че съм родила, почти всички си мислеха, че съм се объркала с името. Grinning

Идеята племенникът да се казва като баща ми, е идея на зет ми. Heart Eyes Сестра ми така и не можа да хареса мъжко име, а зет ми е израснал без баща и това, че реши да го кръсти на нашия баща, за мен (а и за всички) е голям жест. Друг интересен факт е, че нямат брак, но са с еднакви фамилии, така че племенникът напълно поднови името на дядо си. Heart Eyes В тази връзка пък се сещам друго, но слагам в скрит текст, че стана цял ферман. Blush
Скрит текст:
Преди десетина години, на едно семейно събиране, дядо ми, лека му пръст, каза, че много си обича внучките, но понякога го е яд, че няма нито един внук (той има двама сина, като и на двамата им се родиха по две дъщери), който да продължи фамилията. Един от гостите не го разбра какво има предвид и каза, че някой ден внучките му ще имат деца. А той каза, че е така, но те ще носят фамилиите на мъжете, а не на внучките. Тогава гостът се пошегува, че не се знае и че може някоя да си хареса мъж със същата фамилия. Mr. Green И ето, че точно така се случи при сестра ми, която пък даже роди син. Grinning

# 384
На скоро си говорихме с колегите, че и тук се завръщат старите имена.

# 385
  • До морето
Аз съм казвала за Рейчъл-Анн, дъщеря на Грозданка  Mr. Green Сигурна съм, че майката е ненавиждала името си и е решила с детето да е модерна! Обаче забелязвам, че сегашните хлапета не обръщат такова внимание на имената, може би именно защото са много разнообразни. По наше време като имаше 10 мъжки и 10 женски имена и като се появи някой различен веднага отнасяще подигравките. Сега не е така, много по-толерантни са децата, поне в това отношение.

# 386
  • Пловдив
Какви са? Simple Smile Англо-саксонски? Аборигенски?

# 387
  • Някъде там
Не е лошо име да,но не е и съвременно за това не ми харесва.Имената които аз исках,бяха Йоанна с две н.  и Валерия.
Акк е много занимателен,а и много продукти изисква,в къщи се изяжда за 2 часа, за това няма да правя тази година.Направих мини шолени на всеки по 1.Стигат им. Laughing Достатъчно сладки и солени неща ще има.
Децата отиват на лагер до Нг и храната ще остане.За там ще носят само сладки предполагам.

# 388

Например Джордж е остаряло, както и Георги в БГ. Сега става пак популярно. Подобно е и с Евелин, Розмари и др.

# 389
  • Пловдив
Например Джордж е остаряло, както и Георги в БГ. Сега става пак популярно. Подобно е и с Евелин, Розмари и др.
Заради английското престолонаследниче.

Общи условия

Активация на акаунт