Искам да кажа ... (97)_21.11-27.11.

• 54 610
  • 831
  •   1
Отговори
# 390
На скоро си говорихме с колегите, че и тук се завръщат старите имена.
Какви са? Simple Smile Англо-саксонски? Аборигенски?
Например Джордж е остаряло, както и Георги в БГ. Сега става пак популярно. Подобно е и с Евелин, Розмари и др.
Заради английското престолонаследниче.

Не, преди това се зароди тенденцията, но това съвсем я наложи.

# 391
  • Sofia
Аз съм кръстена на дядо ми, сестра ми на едната ни баба. Моят син кръстиХ на татко му.
Харесвам традицията с кръщаването, когато е по желание на майката,обаче.Все пяк тя свършва основната работа  Crossing Arms.Хубаво е имената да са съобразени с презимето и фамилията,да има благозвучие, както и да са осъвременени.
Йорданка бих променила на Йордана  Peace.
Имаме познати, които кръстиха дъщерите си Владимира и ТОдора, с ударение на първото О. Харесват ми имената, тежки,български  Peace.
Братовчед ми в чужбина (Чехия) кръсти дъщеря си Еленка, като го произнасят ЙЕленка.

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 15:03 от GeNa

# 392
  • Пловдив
Аз искаХ да имам дъщеря и да я кръстя Дамяна. Не знам защо, страшно го харесвам. Дамян не толкова, обаче Дамяна много. Странно.

# 393
Аз исках дъщеря ми да се казва Александрина или Александра.

# 394
И аз не го разбирам това с изискването от страна баби/дядовци внучето да е кръстено на тях.На моя близка приятелка майката се разсърди,че детенце не било кръстено на нея  ooooh! . Нашият син носи името на дядо си, защото по стечение на обстоятелствата, с баща му бяхме решили,че ще носи името на светец, да го закриля.Моите родители имат 3-ма внука.Не всички са кръстени на тях, но аз, както и мм не намираме разлика в отношението към тях.Тримата са равни.
Дано като стана баба не изкукам и да правя някакви изречения и проблеми на децата Simple Smile
Отивам да доподреждам Simple Smile

# 395
  • някъде ... тук ...
Ако беше момиче първото, щеше да е Ралица. Много харесвам това име.

Пра-баба ми се казваше Йордана, казвахме и баба Дана.

Майка ми все повтаря, че "Георги и пуйче най-трудно се гледат" Simple Smile
Дали е така и с престолонаследничето Crazy

# 396
Моят син е кръстен на дядо си по бащина линия. Бяхме си избрали 2 имена, хвърляхме чоп, падна се, а аз държа на думата си, а пък и нямах нищо против. Оказа се, че изненадахме дядото  Laughing
Не харесвам обаче притискането на всяка цена да се казва еди как си детето. Не мога да повярвам, че хората си създават проблеми за имена и се бъркат на младото семейство, това води до влошаване на отношения и прочее, или пък както някой правят разлика между децата. Не бих си мъчила детето да се съобразява с нашите имена, като му дойде времето.

# 397
Ако беше момиче първото, щеше да е Ралица. Много харесвам това име.

Пра-баба ми се казваше Йордана, казвахме и баба Дана.

Майка ми все повтаря, че "Георги и пуйче най-трудно се гледат" Simple Smile
Дали е така и с престолонаследничето Crazy

Моят престолонаследник се гледа лесно, стига да има храна  Mr. Green

# 398
Аз исках дъщеря ни да се казва Валерия, а синът - Максим.

# 399
Аз пък много си харесвам имената на моите, много си им отиват  Wink, на бабите си са.
Е, Никол трябваше да е Николета, но сега съм доволна, че не е  Mr. Green

# 400
  • София
Аз хич не си харесвах името като пубер, но сега съм си ОК с него.
Ти пък имаш много, много хубаво име. Аз уж съм кръстена на баба ми, която ти е адашка, обаче за жалост вместо дословно, за "по-модерно" са ми турили Антония.  Mr. Green Ядосвах се като тийн, че не съм както си трябва точно на баба, но сега си харесвам името.

Благодаря на всички за топлите думи и хубавите пожелания.  Hug

# 401
Не сме кръщавали на никого- търсихме имена, които да ги няма и в двата рода, да са български, но лесно възприемани в чужбина, да имат имен ден и хубаво умалително.
Много ме дразни тази мода в имената, наложена вече в БГ - много се залита по странни, нетипични, измислени, чужди имена, или сглобени от букви/имена на няколко човека.Смятам, че класиката в имената е най-доброто в дългосрочен план.
Пред Йорданка бих предпочела Йордана или Дана.
Пред Величка - Велика или Лика
Пред Недялка - Неделя или Деля. Ясно е.

Тоя грип, дето си менкаме вкъщи ме хвана и мен, ама то логично, след като обслужвах всичкото повръщащо-дрискащо домочадие по ред на номерата. Това ми позволи днес да се кротна в къщи и между прибежките до вецето да довърша и окача коледния календар за децата. Добре ми се получи, доволна съм. И дечурлигата се изненадаха приятно, вече нямам търпение да дойде 1 декември. Снимах, ще покажа след малко.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 15:51 от Анонимен

# 402
  • Бургас
Аз харесвам имената на момичетата. Кръстени са на двете си баби. Мъжът ми имаше по едно време съмнения за името на голямата, хем тя е на майка му. Иначе няма различно отношение към двете. Свекърва ми, дори, не ги поглежда, а майка ми - точно обратното

# 403
Тони, вече си го харесвам и то много, но мразя умалителното му Simple Smile, а в БГ всички ми казват така. Тук ми казват по име и ми харесва много.

# 404
  • София
Галеното ти име е супер, бе жено! Толкова е нежно, много ме е яд, че ми казват Тони, а не като твоето галено.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт