Идеи за стартиране и развитие на бизнес 24

• 143 808
  • 752
  •   3
Отговори
# 720
Аз мога да ви ги изредя,но всеки включително и аз си плащаме лазерно изписване на логото/ф-мата/магазина и така са трудно разпознаваеми(никой няма да си признае кой му прави обувките).Аз предпочитам да работя с цехове и производители,при които няма (почти)рекламация!....големите произв.са малко и извесни на повечето в бранша,също и много малки цехчета правят кач.обувки,но всичко е относително!Ако гоните цена,няма качество!Всичко до договорка,каква сая,ходила,кожа,цветове...

# 721
Първо, много отдавна познавам боклуците и от малка си купувам само естествена кожа обувки. Много са хубави, аз на моите крачета съм изкарвала с едни български с връзки без ток вече 8 година. На нищо не приличат, затова вече имам нови кларкове.

# 722
Първо, много отдавна познавам боклуците и от малка си купувам само естествена кожа обувки. Много са хубави, аз на моите крачета съм изкарвала с едни български с връзки без ток вече 8 година. На нищо не приличат, затова вече имам нови кларкове.
Така говорят всичките ми клиенти Joy
Този разговор го водих вчера  с жена,която беше обута с ботуш до глезена кожа,а горната част изкуственяк.Моят таргет са хора,които си купуват често хубави обувки!Все пак сметките вървят,трябва да си издържам семейството!

# 723
Така говорят всичките ми клиенти Joy
Този разговор го водих вчера  с жена,която беше обута с ботуш до глезена кожа,а горната част изкуственяк.Моят таргет са хора,които си купуват често хубави обувки!Все пак сметките вървят,трябва да си издържам семейството!

Аз си признавам без бой, че нищо не разбирам и не познавам. Носила съм и 'естествена' кожа, която се нацепи и пропускаше точно като изкуствена. Тази година бях решила, че ще дам повече пари за ботуши - ми то хубаво изглеждащи като за моя вкус просто няма. Което ми хареса на външен вид - все е китайска номерация - освен че е + 1 номер отгоре на обичайния ми, на прасеца изобщо не мога да го закопчая, а на килограми хич не съм дундеста. Едва намерих нещо читаво.
П.С.Stone flower прати ми на лични къде ти е магазина, може пък ти да си моя човек Wink

# 724
За съжалаление не съм доволна от българските обувки. Винаги съм си купувала естествена кожа последните години. Издържат много, но не са ми удобни. Сега си купувам известни марки от естествена кожа и разликата е огромна. Следя ги в сайтовете когато са в промоция. И примерно за 150-200 лв си купувам приличен ботуш.

# 725
Аз купувам италиански, германски и турски марки, последните не отстъпват по качество. Само боята дето боядисва чорапите ме дразни. Не ме познавате госпожо че да ме коментирате.

# 726
Аз купувам италиански, германски и турски марки, последните не отстъпват по качество. Само боята дето боядисва чорапите ме дразни. Не ме познавате госпожо че да ме коментирате.
Поне приемай съвети.. И не си хвърляй парите в нещо, от което явно си много далече (търговията общо казано)...

# 727
Аз знам, че вие не сте тя. Просто си мислех, че може да има някой запознат със схемите. Не са от Али експрес дрехите и ги няма налични..

Преди повече от десетина години имах онлайн магазин за рапърска мода и мога да ти кажа каква ми беше "схемата". Grinning "Схемата" е да си намериш доставчици-производители на съответната мода. Аз например продавах маркови рапърски дрехи, които не бяха известни на българския и китайския пазар. Има "хора", които създават марки и си търсят дистрибутори. Когато дрехите не са известни на китайския пазар, то няма и реплика, а има оригиналност, която е добавена стойност на продуктите, а това е част от изискванията на тази група потребители. Добавената стойност ти дава възможност за много конкурентни цени, спрямо известни марки. Аз например продавах две рапърски марки - едната произведенa за Германия, а другата за испаноговорящия пазар. Всеки производител на дрехи има каталози. Търсиш производител на това, което искаш да продаваш. Тестваш логистиката и качеството и ставаш дистрибутор.

Наскоро попаднах на една обява за работа в джобса. "Търся някой да разбира от мениджмънт, маркетинг, фейсбук страници, инстаграм, снимки. Работно време: от 12 до 18. Заплата: 400 лв. Линк към онлайн магазин." Отварям въпросния онлайн магазин и гледам качени само няколко снимки с цени под тях в хаотичен вид. Някакви софийски тийнейджърки (които аз бих определила като "кифлички") се снимали с дрешки и без дрешки в някакви супер просташки пози, регистрирали си фирма (име на латиница) и се опитват да ги продават тия дрешки през тяхното подобие на онлайн магазин. И се чудех бая време... 1. Кой ще им ги купи тия парцалчета при такива снимки? 2. Толкова ли са тъпички, че не могат да си пуснат един хубав сайт или ако са тъпички и имат пари за дрешки и за обяви за работа в джобс, то как не са се сетили, че има уебдизайнери, които се занимават с изработка на сайтове, сео и реклама и т.н. 3. Да кандидатствам ли и да им оправя магазина? Simple Smile Накрая си казах "нее, мерси".
Твоя въпрос ми подсказа, че явно има кой да им купува парцалчетата. Simple Smile

# 728
Защо не прочетеш за дропшинг? Преди да започнеш, наистина помисли добре. Има много инфо в нета вече, почти за всичко. Информирай се много добре      Еми–нка, ако им е такъв сайта май май и пари няма да платят. Само ще си изгубиш времето Wink

Последна редакция: пн, 04 мар 2019, 22:30 от venydreh

# 729
Честно казано, аз се чудя на хора, които продават чрез публикуване на снимки в инстаграм и фейсбук. Разбирам да си някой занаятчия и да споделяш публично какво си изработил с търговска или любителска цел, но да си търговец и да нямаш свестен от към кодинг и визия онлайн магазин в 21-ви век за мен е абсолютна излагация и подигравка с потребителите.
Значи, аз едно време, когато разработвах магазина за рапърски дрехи, ми отне една цяла година, за да го създам от нула с безплатен пхп скрипт (и не съм програмист по образование), защото исках всичко да работи тип-топ в този магазин и потребителят не само да хареса визия и функционалност на магазина, ами и да се връща, а сега, когато има безброй безплатни CMS и темплейти, някой да ми продава през фейсбук - не го разбирам... А, потребителите, които му купуват - още по-малко. Във фб си направи рекламата, ама не ми го превръщай в подобие на магазин, защото фб няма необходимите функционалности. За това, много се радвам когато видя, и обичам да поръчвам от онлайн магазини, в които някой е вложил пари в изработка на добре-изглеждащ и безгрешно-функциониращ уебсайт. Този, който влага пари в изработката на уебсайт, обикновено влага и за качествено обслужване на клиенти. Фб е предназначен за фен страница, не за осъществяване на продажби. Без никой да се обижда от този ми коментар. А, инстаграм е просто една галерия, т.е., албум за снимки.

Последна редакция: пн, 04 мар 2019, 22:39 от amy_nka

# 730
Честно казано, аз се чудя на хора, които продават чрез публикуване на снимки в инстаграм и фейсбук. Разбирам да си някой занаятчия и да споделяш публично какво си изработил с търговска или любителска цел, но да си търговец и да нямаш свестен от към кодинг и визия онлайн магазин в 21-ви век за мен е абсолютна излагация и подигравка с потребителите.
Значи, аз едно време, когато разработвах магазина за рапърски дрехи, ми отне една цяла година, за да го създам от нула с безплатен пхп скрипт (и не съм програмист по образование), защото исках всичко да работи тип-топ в този магазин и потребителят не само да хареса визия и функционалност на магазина, ами и да се връща, а сега, когато има безброй безплатни CMS и темплейти, някой да ми продава през фейсбук - не го разбирам... А, потребителите, които му купуват - още по-малко. Във фб си направи рекламата, ама не ми го превръщай в подобие на магазин, защото фб няма необходимите функционалности. За това, много се радвам когато видя, и обичам да поръчвам от онлайн магазини, в които някой е вложил пари в изработка на добре-изглеждащ и безгрешно-функциониращ уебсайт. Този, който влага пари в изработката на уебсайт, обикновено влага и за качествено обслужване на клиенти. Фб е предназначен за фен страница, не за осъществяване на продажби. Без никой да се обижда от този ми коментар. А, инстаграм е просто една галерия, т.е., албум за снимки.
Абсолютно подкрепям!

# 731
Като стана въпрос за онлайн магазини ще си задам въпроса...Искам да направя такъв в който да продавам картините си, въпроса ми е - Как това да се случва легално? . Няма как да се регистрирам като самоосигуряващ, свободна професия и т.н. ,защото си имам друга работа на която се осигурявам. Идея си нямам какво да правя, искам всичко да е точно ...

# 732
Като стана въпрос за онлайн магазини ще си задам въпроса...Искам да направя такъв в който да продавам картините си, въпроса ми е - Как това да се случва легално? . Няма как да се регистрирам като самоосигуряващ, свободна професия и т.н. ,защото си имам друга работа на която се осигурявам. Идея си нямам какво да правя, искам всичко да е точно ...
За всеки допълнителен доход се изисква данък.А като искаш онлайн магазин ще се наложи да плащаш.То и аз съм осигурен но за всяка друга дейност плащам допълнително.

# 733
Ама човекът не пише, че не иска да плаща данък. Пита как да направи така, че всичко да е легално Simple Smile
Може би най-полезна ще бъде консултация със счетоводител Simple Smile

# 734
  • София
Няма как да се регистрирам като самоосигуряващ, свободна професия и т.н. ,защото си имам друга работа на която се осигурявам.

Това не е така. Регистрирате се като лице упражняващо свободна професия /друг вариант - регистрирате фирма/.
Допълнение: От тази година Интернет магазините се регистрират в НАП.

Общи условия

Активация на акаунт