Идеи за стартиране и развитие на бизнес 24

• 143 905
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Ядките е добра идея. Накратко - най-нисък е рискът във франчайза. Мr Almond, Rois и други гледам са се навъдили къде ли не. В София на Света Неделя зад Райфайзен банк има магазинче на Роис. Не е истина колко хора влизат на ден. Ама там са "аристократите" от институциите, съдилищата, съдебната палата, и потока от метрото, и не само. Много, много добро място е за такъв бизнес. И кашуто без сол е чудесно, иначе де Wink. Blush Heart Eyes Mr. Green  Peace.
Друг вариант е Lafka. Говорих с един човек оня ден, не са лоши условията. Печели се главно от лотарийните билети.

Не съм проучвала условията за франчайз, но си го представям сама да си зареждам ядките (от Турция), като ще държа на качеството. Не бих си позволила да продавам гранясали ядки. Знам като клиент колко е кофти това да ти се случи. Дояждат ти се, купуваш си, даваш не малко пари и накрая - гаден вкус. Иначе за магазинчето на Света Неделя, то там и наемът е аристократичен сигурно. Иначе спор няма, че минават доста хора и е добро мястото.

Колкото за Лафка, замислих се и аз тези дни като минавах покрай тях, НО... досега не съм си купувала нищо от тях, камо ли да им плащам за франчайза. На Делян Пеевски са, доколкото знам, та поради тази причина съм решила лев да не видят от мен. Още повече, че щом се печели от лотарийни билети. Това си е кражба и хазарт за мен  Crossing Arms Не бих искала да печеля на гърба на хора, които с последните два лева си купуват билет  Confused

# 136
Здравейте момичета! Hug
Има ли някоя от вас която да продава в ибей или друг чужд сайт?

Ползвам ибей и асос маркетплейс.
Въпроса ми е дали да си направя магазин или от физическо лице е по-добре.(за ибей) Кой от двата сайта е за предпочитане...И има ли интерес.?

Има, според мен, едни познати продават и доста добре се справят!

# 137
Здравейте!Ако админа реши,че публикацията ми не е за тук,нека да изтрие поста,Тъй като тук има мами от цялата страна,бих искала да помоля да споделите /може и на лични/вериги или магазини които продават бебешки артикули и дрешки в различните градове,А също така и вериги от български хипер и супермаркети от които пазарувате храни и памперси,Правя едно проучване в момента и така много ще ми помогнете,Благодаря!

# 138
Мишелин, как точно си представяш да зареждаш от Турция сама? Да ходиш там през 2-3 дни или?

# 139
В началото само, за да си избера доставчик. После вече по телефон, мейл и т.н ще се правят поръчките  Rolling Eyes

# 140
В началото само, за да си избера доставчик. После вече по телефон, мейл и т.н ще се правят поръчките  Rolling Eyes
Понеже работя с хранителни продукти / доставки.. доста трудно ще ти се получи. За бизнеса, който смяташ да развиваш...
За 10 кг от Турция 1во транспортнире разходи ще са ти .. безсмислени .. 2ро рядко някой ще ти обърне внимание (доставчик, производител..). 3то няма да можеш да реагираш в началото на нови доставки / прясна стока. Ще има митница, освобождаване, мита, такси... което също е време и допълнителни разходи.

Намери си нещо наблизо за начало - поне да е в България... Разучи кой какво продава тук на едро.. след това откъде се снабдява отвън - и тогава ще видиш реално какъв е пазара.
Така да се снабдяваш сама от Турция за сергия за ядки... тц. Или трябва да си ги продаваш златни после..

# 141
 Hug много ти благодаря за мнението. Полезни са ми всякакви гледни точки. В такъв случак франчайза на Роис и другата фирма не звучи толкова зле сякаш. Отивам да търся инфо по сайтоветв им  Hug

# 142
Здравейте!Ако админа реши,че публикацията ми не е за тук,нека да изтрие поста,Тъй като тук има мами от цялата страна,бих искала да помоля да споделите /може и на лични/вериги или магазини които продават бебешки артикули и дрешки в различните градове,А също така и вериги от български хипер и супермаркети от които пазарувате храни и памперси,Правя едно проучване в момента и така много ще ми помогнете,Благодаря!
Йови, сп. мен е по-добре да пуснеш отделна тема - напиши чернова и питай администратор за всеки случай; ти ще си направиш проучването, а после ще споделиш информацията, която би била интересна за всички. Като отделна тема би била забелязана от повече мами. Даже помисли дали не можеш да го оформиш като анкета, изискваща минимално писане/време; някой сайт като Survey Monkey, или пък даже в гугъл докс.

# 143
Hug много ти благодаря за мнението. Полезни са ми всякакви гледни точки. В такъв случак франчайза на Роис и другата фирма не звучи толкова зле сякаш. Отивам да търся инфо по сайтоветв им  Hug

Aко нямаш друг бизнес или не си някъде на трудов договор от 9 до 5, или си безработна, хващай се с някакъв франчайз. Ядките са един от вариантите.
Айде от мен да мине за Лафка ще дам малко инфо:
1.Обади се по телефона и си уговори среща с техен представител. Офисът им е на Борис I, виж на сайта, тъкмо ще пиеш едно кафе някъде на Витошка в баровско заведение и ще съчетаеш полезното с приятното.
2. Единият от вариантите, който ще ти предложат е 1300 лв на месец доход и малък процент от оборота. Големият марж е за тях, ти само ще продаваш или ще си наемеш някой вместо теб, ти си решаваш. Те ти плащат наема и се занимават с община, регистрации, осигуровки. Задължително трябва да си отвориш фирма, на физическо лице не може. Другите подробности те ще ти ги разкажат, а ти после тук на нас - допълнителното инфо.

# 144
Hug много ти благодаря за мнението. Полезни са ми всякакви гледни точки. В такъв случак франчайза на Роис и другата фирма не звучи толкова зле сякаш. Отивам да търся инфо по сайтоветв им  Hug

това с вноса от Турция за ядки не става лесно - преди години го проучвах - искат се куп документи и сертификати за да вкарваш храни от там,а и разходите са неоправдани за малки количества,Ако искаш пиши ми на лични и ще ти дам телефон на фирма,която предлага ядки на много добри цени на едро и можеш да си работиш почти със 100 % надценка на дребно

# 145
Йови, качеството им добро ли е обаче? Освен цената, това също е много важно за мен. Вчера минх покрай един щанд за ядки и лешникът изглеждаше "прояден", не знам дали се сещате. Докато се навъртах там, минаха около трима души за минута. Пиши ми, моля те, на лични с контактите на фирмата.

А иначе вчера говорих с един познат и той каза, че ядките масово се внасят от Иран, че били най-евтини

# 146
Йови, качеството им добро ли е обаче? Освен цената, това също е много важно за мен. Вчера минх покрай един щанд за ядки и лешникът изглеждаше "прояден", не знам дали се сещате. Докато се навъртах там, минаха около трима души за минута. Пиши ми, моля те, на лични с контактите на фирмата.

А иначе вчера говорих с един познат и той каза, че ядките масово се внасят от Иран, че били най-евтини

Пиша на лични,Ядките са хубави - преди време ги продавах и бяха много добри,

# 147
Някой има ли предложение какъв бизнес може да се започне ако имаш фирма ЕООД и 5000лв. ? Или парите са малко за започване на нещо?

# 148
С 5000 лева може да се направят сууууууупер много неща, още повече ако си направиш някакъв бизнес план и ги използваш за да намериш още финансиране.

Даже няма смисъл да се говори за конкретика. В какво имаш domain knowledge? Каква ти е специалността, някакви уникални способности, хобита или мании?

Ако се ориентираш към нещо високотехнологично, от ЕС пускат някакъв грант който покрива до 90% от началната инвестиция, кандидатстването почва този месец, ако не се лъжа. Само че трябва да пребориш всичките изисквания, а те не са малко.

Ако нямаш инжинерна или програмистика специалност, или каквито и да е идеи, аз бих се ориентирал към грантовете Млад Фермер. 5к ще ти стигнат спокойно.

# 149
Далеч съм от програмиране, специалността ми е педагогика. Мисля, че нямам някакво определено хоби или мания... Confused
Имам парите, инвестира ми се в нещо, искам собствен бизнес, но нямам идея какво точно да направя.
Мислила съм за някакъв магазин, я дрешки,я домашни потреби. Чудех се и за книжарница. Но не знам наистина... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт