Есента отмина вече, на топло крие се ЮЛСКОТО човече. Тема 2

• 34 987
  • 712
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
Аспирин протект се изписва при евентуален проблем с тромбофилия. При повтарящи се аборти част от терапията обикновено е дуфастон, утрогестан и аспирин протект.

# 481
  • София
Аспирин протект взимам и аз, това не е аспирин, а антикоагулант,той е за хора склонни към тромбози, такива които имат направени генетични изследвания знаят че ако имат проблем може и на инжекции да бъдат през цялата бременност.
След ин витро почти всички взимат антикоагуланти

# 482
Да,вреден е ,но в малки дози(100 мг) се изписва като антиагрегант и намалява риска от спонтанен аборт.
За мен също е нещо ново,защото и с предната бременност нещата не вървяха по мед масло и имах сходни проблеми(ранно кървене,болки),но бях с друга терапия и Аспирин Протект нямаше,но и АГ-то беше друг.

# 483
АП + Фракси/Клексан се изписват при тромбофилия.
Ако има кървене обаче АП се спира !!!
Аз съм с инжекции Фраксипарин в корема всеки ден от + тест.
За сега АП не пия, но периодично ще изследвам различни показатели на кръвта + трябва да се следи как остарява плацентата и какъв е кръвотока към бебо. Ако се налага нещата се коригират.

estela , споко, не си единствена Simple Smile
Ако ти си с шепа, аз съм с две .... Sad
Поне спрях Но шпа и започнах да слагам Утргогестана вагинално, да не минава и той през черен дроб и т.н. Надявам се постепенно да спирам всички гадости ...
Само да са ни живи и здрави бебоците, както и ние  Hug Peace

# 484
И аз да се похваля след прегледа, чухме и видяхме сърчицето, казаха че за сега всичко е супер,ембриончето е 1см и малко, забравих пулса колко беше.. Относто лекарствата и подобните: дуфастон, биозин мама, прегнакер макс, мета фолиева и аспирин протект. Понеделник-вторник трябва да правя генетичните изследвания в това число тромборифията ( в семейството ми огромен процент са патили с тромби). Утре трябва да дам урина, защото съм с хроничен цистит и вчера нещо се опитваше да припомни за себе си.

# 485
Момичета и аз съм на АП+ фраксипарин 0.3 0.4,когато намеря, че е много трудно да намеря от 0.4. И дуфастон но-спа ако се наложи и така в името на нашите мъници ще ядем кмото трябва.

# 486
  • Русе
Georgea браво за хубавите новини  Grinning

# 487
Момичета, днес пуснах изследвания, които док ми каза да направя преди прегледа за 💟. Всичко е в норма, но ме притеснява резултата на TSH- 2.80 ( референтните стойности  0.27-4.20)...

# 488
А защо те притеснява, след като е почти в средата на референтните стойности?

# 489
Момичета, днес пуснах изследвания, които док ми каза да направя преди прегледа за 💟. Всичко е в норма, но ме притеснява резултата на TSH- 2.80 ( референтните стойности  0.27-4.20)...
Имаш ли проблем със ЩЗ ?

# 490
Имаш ли проблем със ЩЗ ?

Имам инсулинова резистентност и Хашимото. На последния преглед питах док дали да ходя и до ендокринолога, но тя каза да пусна и TSH и след това като ида на преглед в четвъртък ще го коментираме...

# 491
Е, до четвъртък не толкова страшно, спокойно  Hug
Трябва да се консултираш с ендокринолог, според мен.
Права си .... при забременяване е хубаво да е до 2.0
В първи триместър - около 1.0, даже под ...
Ти все пак си имаш диагноза, просто ще проведеш лечение и всичко ще бъде наред  bouquet
Най-вероятно Л-тироксин  Hug  Peace

# 492
Celika,  с TSH  референтните стойности не успокояват.
Ms. M., наистина е малко високо, но не се притеснявай излишно  Hug пиши след срещата с лекаря. ( аз също съм с инсулинова резистентност, която така и не овладях.. след раждането пак ще се ходи  Whistling)

# 493
Да, разбрах. Изобщо не съм наясно с тези неща.

# 494
  • Бургас
Ms. M, и аз съм с Хашимото. Предиишната ми бременност през цялото време TSH ми беше около 2,50, но не ми изписаха нищо. Всичко мина нормално. Правилното храненето дава много добри резултати при такъв проблем - без глутен най-вече. Може да се изненадаш от ефекта, ако не си опитвала.

Общи условия

Активация на акаунт