Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 37

• 75 355
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
При мен отново има проблеми. В 12 г.с. съм и ми откриха гъбички...😑 Започнах лечение с Макмирор комплекс, според доктора, който ме следи лекарството е безопасно. Някоя от вас ползвала ли го е?

# 691
  • София
Точно това не съм го ползвала, но гъбичките са нещо много често срещано през бременността, не се тревожи.  Peace

# 692
  • Sofia
При мен отново има проблеми. В 12 г.с. съм и ми откриха гъбички...😑 Започнах лечение с Макмирор комплекс, според доктора, който ме следи лекарството е безопасно. Някоя от вас ползвала ли го е?

И аз имах гъбички два пъти. Не се тревожи. Наистина се срещат често и задължително трябва да се лекуват Simple Smile

# 693
На мен ми се искаше да изчакам още малко с лечението, понеже съм попадала на информация, че не е хубаво в толкова ранна седмица да се лекуват гъбички, но за съжаление снощи положението стана трагично. Иначе май има доста голям ефект от тези глобули, днес почти нямам течения.

# 694
  • Телиш/Плевен
На мен ми се искаше да изчакам още малко с лечението, понеже съм попадала на информация, че не е хубаво в толкова ранна седмица да се лекуват гъбички, но за съжаление снощи положението стана трагично. Иначе май има доста голям ефект от тези глобули, днес почти нямам течения.
Лекарят преценява ситуацията и риска, всеки случай е индивидуален. Смятам, че може да стане много по-лошо, ако не се вземат мерки навреме. Ако искаш се консултирай и с друг гинеколог, но след като ти самата виждаш ефект от назначеното лечение, според мен всичко е наред.

# 695
Определено има подобрение надявам се след 12 дена, когато приключа курса на лечение, проклетите гъбички да се излекуват.

# 696
  • София
Задължително трябва да се лекуват.  Peace Истината е, че има голям шанс пак да се появят, не го мисли толкова е, както казах, нормално е.

# 697
Здравейте, момичета, от седмица ми се налага да приемам утрогестан и още други илачи, за съжаление  ooooh! но един въпрос мира не ми дава. Тъй като утрогестана си е хормон, не е ли редно преди да ми се изпише на общи основания да си направя изследвания, за да се установи имам ли нужда от допълнителен прогестерон или не?  newsm78 Всячески избягвам прием на лекарства, а сега вече и бременна се чувствам ужасно виновна, че ги пия  Cry Не отричам, че ако ми се налага, сигурно е по-добре да ги пия, но ако не ми се налага, защо да обременявам излишно себе си и бебето си??  Rolling Eyes

# 698
  • София
Здравейте, момичета, от седмица ми се налага да приемам утрогестан и още други илачи, за съжаление  ooooh! но един въпрос мира не ми дава. Тъй като утрогестана си е хормон, не е ли редно преди да ми се изпише на общи основания да си направя изследвания, за да се установи имам ли нужда от допълнителен прогестерон или не?  newsm78 Всячески избягвам прием на лекарства, а сега вече и бременна се чувствам ужасно виновна, че ги пия  Cry Не отричам, че ако ми се налага, сигурно е по-добре да ги пия, но ако не ми се налага, защо да обременявам излишно себе си и бебето си??  Rolling Eyes

Утрогестан се предписва при кървене и нисък прогестерон, доказано с изследване. Направено ли е такова изследване или има ли кървене?Ако не, е изписан с цел презастраховане....

# 699
  • София
Не се чувствай виновна Кети. Утрогестана ''пази бременността''. Често се изписва от докторите за застраховка - няма как да навреди, няма и странични ефекти (ако се поставя вагинално). Миналата година по това време забременях и ми беше изписан утрогестан. Доктора ми обаче реши в един момент, че няма смисъл от него и го спря. На следващия преглед се оказа, че сърцето е спряло - три дни след спирането на утрогестан. Няма гаранция, че това е причината, но на мен си ми тежи. За щастие в момента отново съм бременна - вече в 6ти месец и все още на утрогестан. В самото начало на бременността бях на терапия утрогестан и дуфастон.

# 700
Кети *9, щом лекарят е преценил и му имаш доверие, не го мисли.С предната си бременност превантивно пиех дуфастон, защото имах преживян спонтанен аборт. При прегледа за установяване на тази ми бременност,  лекарят пак назначи дуфастон, пак превантивно.Реших,че щом няма причина, няма да се тъпча с лекарства.Но в 8-9 седмица зацапах, наложи се ударни дози утрогестан.И аз като теб водена от това,че като няма нужда,няма да взимам медикаменти,  но сега го отчитам като грешка, защото щях да си спестя много тревоги Simple Smile

# 701
Точно, за да си спестя прием на медикаменти, не си пиех редовно но шпа-то, а имах леки болки, не всеки ден и не продължително, но ги имах и ми казваха да го пия, но никой не ми обясни защо да го пия и аз си мислех, че не е наложително след като болките не са постоянни. Ето че миналата седмица (края на 8 г.с.) ми зацапа, та стигнах даже и до кървене, лежах в болница и сега съм на но шпа, утрогестан (лекарят ми предписа дуфастон, но доколкото знам са еднакви лекарствата, а утрогестана,, поставен вагинално, е с по-добра поносимост, нали не бъркам  Rolling Eyes) и антибиотик.... Изследване за ниво на прогестерон не ми е правено. Проблемът е, че всъщност аз не съм много доволна от моя лекар в момента, не го познавам, че да му вярвам, а комуникацията ми с него е много затруднена, просто я няма химията така да се каже.. и от това идват всичките ми чудения. Ще сменям лекаря, това е ясно, но с новия ще се видя чак началото на април, надявам се да не ми се налага преждевременна среща!!  Praynig

# 702
  • София
Щом си имала кървене не подценявай ситуацията. Смени доктора за да се чувстваш спокойна и в сигурни ръце, но на базата на моя опит не бих спряла прогестероновите препарати. Имам два аборта зад гърба. При първия не ми беше назначена никаква терапия. При втория според мен не беше достатъчна, а и факта че загубих бебчето веднага след спирането на утрогестана... При тази бременност още след О. ми беше изписан дуфастон, а след положителния тест и утрогестан в ударни дози.

# 703
Кети *9,на мен и при трите бременостти не са ми правили изследване за прогестерон,  а приемах дуфастон /утрогестан. Трите пъти при различни лекари Simple Smile
Исках да допълня и предния си пост -вчера приключих с Макмирор комплекс,  а от днес на Лактажин. Изпълнявам това, което ми назначи наблюдаващия ме лекар. Пускам изследвания,  посещавам специалисти.Гледам да не чета много в нета, че мога да лудна Simple Smile

# 704
Пия вече каквото кажат, искам, не искам това е и се надявам всичко да е наред. Но няма проблем, че замених дуфастона с утрогестан нали? Слагам по 2 перлички сутрин и вечер. Когато казах на лекаря, че предпочитам утрогестан, ми отговори, че трябвало да го слагам вагинално и затова по-добре било да си взимам дуфастона....

Общи условия

Активация на акаунт