Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 37

• 75 351
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, тази сутрин колежка се обади, че детето и сутринта са му избили пъпки. Лекаря е казал Варицела, ако е от значение майката също не я е карала... Аз съм боледувала на 4-5 годинки ( сега съм на 28). От сутринта не мога да си намеря място въпреки че щом съм я изкарала вече, значи не би трябвало да е проблем. бременна съм в 18та седмица. Моля за мнение дали имам основание да психясвам.... Cry

# 706
  • Телиш/Плевен
Здравейте, тази сутрин колежка се обади, че детето и сутринта са му избили пъпки. Лекаря е казал Варицела, ако е от значение майката също не я е карала... Аз съм боледувала на 4-5 годинки ( сега съм на 28). От сутринта не мога да си намеря място въпреки че щом съм я изкарала вече, значи не би трябвало да е проблем. бременна съм в 18та седмица. Моля за мнение дали имам основание да психясвам.... Cry
Не мисля, че имаш повод за притеснение.

# 707
Здравейте имам един въпрос ,почти от началото на бременността съм в болнични и излиза ,че 180 дни няма да ми стигнат и трябва да се върна на работа ....учителка съм в детска но не се чувствам добре за да ида ....та може ли веднага след болничния да си пусна отпуска или е задължително да ида поне един ден на работа ? Не съм запозната въобще с закона затова се обръщам към вас... Simple Smileмоля ви пишете по темата

# 708
Здравейте имам един въпрос ,почти от началото на бременността съм в болнични и излиза ,че 180 дни няма да ми стигнат и трябва да се върна на работа ....учителка съм в детска но не се чувствам добре за да ида ....та може ли веднага след болничния да си пусна отпуска или е задължително да ида поне един ден на работа ? Не съм запозната въобще с закона затова се обръщам към вас... Simple Smileмоля ви пишете по темата

И аз бях така. Веднага след болничния си пуснах отпуска и не съм се връщала на работа. След отпуската ми издадоха пак болничен.

# 709
Валя, щом си я карала нямаш повод за притеснения. За твое успокоение знам, че има тест за антитела, ама то май резултата се чака 20 дни, та все тая. Бъди спокойна!

# 710
Здравейте,
имам един въпрос, мойта лекарка ми изписа Феротон (Ferrotone), но не ми стана ясно трябва ли да разтворя във вода или само изсипвам съдържанието на сашето в чаша и след това изпивам? Благодаря ви!  Simple Smile

# 711
Начин на прием:

Приемайте 1 саше дневно (при бременност дозата може да се увеличи до 2 сашета дневно).

Съдържанието на 1 саше се изсипва в чаша вода и се изпива веднага.

Поради по-високата усвояемост (40%) на железният (II) сулфат във Феротон, количеството в едно саше покрива дневната нужда.

# 712
Начин на прием:

Приемайте 1 саше дневно (при бременност дозата може да се увеличи до 2 сашета дневно).

Съдържанието на 1 саше се изсипва в чаша вода и се изпива веднага.

Поради по-високата усвояемост (40%) на железният (II) сулфат във Феротон, количеството в едно саше покрива дневната нужда.
Благодаря! Прочетох го това, но на други места пише, че се изсипва само в чаша. Затова питам за мнение кой как го приема.

# 713
И отново да се включа😀. Сега пък имам някакъв кариес и трябва да го оправя, според моя доктор е добре да изчакам до 13 г.с.. Но се чудя дали да не почакам повечко?

# 714
Мерси много Simple Smile

# 715
  • Телиш/Плевен
И отново да се включа😀. Сега пък имам някакъв кариес и трябва да го оправя, според моя доктор е добре да изчакам до 13 г.с.. Но се чудя дали да не почакам повечко?
Да не стане по-лошо, ако чакаш твърде много? Confused Има жени, които решават стоматологичните си проблеми чак след раждането, но вероятно зависи какъв точно е проблемът.

# 716
Ами според мъж ми е кариес понеже не мога сама да го видя зъба. И на мен не ми се отлага след бременноста, понеже съм се лекувала от пулпит и не искам пак да се стигне до там. Според доки няма проблем да си направя пломба, но каза че ако не е спешно да почакам до 13 г.с. .

# 717
  • Телиш/Плевен
Ами според мъж ми е кариес понеже не мога сама да го видя зъба. И на мен не ми се отлага след бременноста, понеже съм се лекувала от пулпит и не искам пак да се стигне до там. Според доки няма проблем да си направя пломба, но каза че ако не е спешно да почакам до 13 г.с. .
Да, това имах предвид - да не стане по-лошо, ако чакаш твърде дълго.
Аз не бих рискувала, де, още повече, че по време на бременност зъбите често създават проблеми, така че бих отишла когато са ми казали. Всъщност май не разбрах съвсем въпроса. Щом не ти се отлага (което е и правилно!), направо си отиди като минеш съответната седмица.

# 718
Ами чудя се дали и 13 седмица е достатъчно и има ли някоя мама, която е ходила в ранни месеци на зъболекар?

# 719
Аз ходих по-късно на зъболекар. Към 5 месец.

Общи условия

Активация на акаунт