Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 37

• 75 352
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Според моята зъболекарка няма проблем да се правят кариеси и в ранните месеци. Само не трябвало да се слагат упойки, които са противопоказни през цялата бременност.
Но 13-та г.с. е напълно достатъчно за изчакване. Аз ходих тогава за кариес.

# 721
Благодаря! 😊

# 722
Интересно ми е бременните, които сте били пушачки преди да забременеете, как скрихте на работното място, че сте бременни? Кога казахте или колегите се усетиха?

# 723
  • София
Момичета, имам един въпрос, не знам дали е за тук, но все пак ще ви питам. Накратко бременна съм за 3ти път, в 5та седмица и няколко дни. Бях на преглед преди няколко дни и в матката се видя плоден сак отговарящ на седмицата, дотук добре, но от 2 дена насам ми изчезнаха всички бременни симптоми, които преди това бяха силно изразени (гадене, повръщане и непоносими болки в гърдите). Сега всичко приключи. Звънях на докторката и съм на преглед в понеделник, но според нея най-вероятно ще се окаже, че бебето е спряло развитие или е така нареченото кухо яйце. Честно казано съм много притеснена, нямам кървене но и нито един бременен симптом....

# 724
Момичета, имам един въпрос, не знам дали е за тук, но все пак ще ви питам. Накратко бременна съм за 3ти път, в 5та седмица и няколко дни. Бях на преглед преди няколко дни и в матката се видя плоден сак отговарящ на седмицата, дотук добре, но от 2 дена насам ми изчезнаха всички бременни симптоми, които преди това бяха силно изразени (гадене, повръщане и непоносими болки в гърдите). Сега всичко приключи. Звънях на докторката и съм на преглед в понеделник, но според нея най-вероятно ще се окаже, че бебето е спряло развитие или е така нареченото кухо яйце. Честно казано съм много притеснена, нямам кървене но и нито един бременен симптом....
. Здравей ! При мен в началото също беше така . Всяка седмица различно . Хванах бременността си в 4-та седмица и нямах никакви симптоми . После в 5 и 6 имах,а в 7-ма пак всичко беше по старо му . В 12-та седмица вече нямаше абсолютно нищо - нито гадене,нито отпадналост .... Сега съм в 36 седм и имал изключително лека бременност . Където се казва ,все едно не съм бременна,а бебката преди седмица беше 2,500 и с идеални показатели.

# 725
  • София
Благодаря ти за бързия отговор, желая ти леко бременеене и леко раждане Simple Smile. Аз съм забравила вече, но все си мисля, че симптомите ми с по-малката ми дъщеря ме държаха до 3тия месец.. а сега и след коментара на лекарката, направо съм се настроила, че явно тази бременност няма да я бъде....въпреки че е много желана... Sad

# 726
В самото начало моята лекарка също така ме наплаши- извънматочна бременност ,било много рано ,нищо не се знаело и т.н. В крайна сметка,липсата на симптоми се оказаха много лека бременност . Пожелавам ти всичко да е наред . За мен най-важното е една бременна да е спокойна и да си кара живота както до сега. Без много промени в ежедневието. Поне,според мен това ми помогна .

# 727
  • София
Честно казано, много се надявам и при мен да се окаже много лека бременност....

# 728
Дано ,да е така . Пожелавам ти го ! Аз също искам три дечица,но съм още на първото Simple Smile

# 729
  • София

Извинявай, но що за непрофесионалист е този лекар, който си позволява да прави такива заключения по ТЕЛЕФОНА, без преглед, без изследвания... Думи нямам. Моите симптоми напук на всички книги се проявиха след 3 м.

# 730
  • София
Ами, всъщност бях на преглед в сряда, а в четвъртък ми спряха всички симптоми. На този етап е рано да се види друго освен плоден сак и тя предположи, че са признаци на приключваща бременност, защото това били първите симптоми, в ранна седмица приключва гаденето, болките в гърдите, но това при положение че до предният ден са били силно изразени.... Не знам какво да мисля....все пак ще си изчакам прегледа в понеделник.. в 6та седмица на хубава апаратура би трябвало да се види ембрион и сърдечна дейност. Пък каквото сабя покаже..

# 731
  • София
Стискам ти палци всичко да е наред, просто не мога да приема за нормално да се говори така на притеснена бременна жена по телефона, при положение, че не си имала болки, кървене и т.н

# 732
  • София
Ами явно беше пряма, сигурно е решила, че все пак имам 2 деца и може би няма да го преживявам тежко, знам ли. Все пак ми е много неприятно, защото всички в къщи бяхме много щастливи от тази бременност....

# 733
Не се тревожи. Вярно е била доста пряма. Без ехография по- добре нищо да не беше казвала.
Аз съм в 8ма седмица и нямам си то. Само обострено обоняние и това, че много ми се спи.

# 734
Моите симптоми спират за ден два и после пак се връщат. Има дни в които не ми се става от леглото толкова ми се гади, има и дни в които нямам абсолютно никакви симптоми. Спокойно. 😊😚

Общи условия

Активация на акаунт