Имате ли си тефтер?

• 22 689
  • 134
  •   1
Отговори
# 15
  • Ямбол
Имам - всяка година един. Обикновено си записвам служебни задачи в него, но си го ползвам и за лични неща. Телефони, графици, оценки, уроци, отсъствия и още сто неща.
Не си купувам специално, вкъщи винаги има по много някакви рекламни, от работата ми също ни дават.

# 16
Всяка година си купувам нов тефтер органайзер, в който си записвам задачките за всеки ден, събития и т.н. Друг тип не ползвам.

# 17
Всяка година си купувам нов тефтер органайзер, в който си записвам задачките за всеки ден, събития и т.н. Друг тип не ползвам.

И аз за същото го ползвам, много е удобно, записвам си задачки, и не само мои, семейни ангажименти и т.н. Ползвам и подобно нещо на телефона, има опции за подсещане и т.н. Simple Smile
Имам и тефтер за рецепти, част от тях пиша,други са принт,или изрезки от списания, просто ги слагам вътре и добре че има ластик Simple Smile. Но него далеч по-рядко ползвам.

# 18
Аз само купувам, а после ги зарязвам, но намерих на тавана в една от къщите, тефтера на дядо ми, в който си е водил счетоводството. Много ми стана мило.

# 19
Имам, списъци, важни дати, бюджет.
Умирам си да правя списъци за всичко..

# 20
  • Телиш/Плевен
Имам няколко. Вписвам важни дати, събития, задачи... Също интересни цитати, стихове или мои спомени. Абе много неща вписвам, обичам да пиша на ръка. Имам и отделен с готварски рецепти, но той впоследствие стана такъв, иначе първите му няколко страници също са с разни дати, цитати, стихотворения, даже списъкът с имена за бебе е там. Grinning Обичам тефтери и тетрадки и купувам от време на време, като някои така си и седят неизползвани до момента.

# 21
  • Пловдив
Имам доста тефтери. Имам такъв за рецепти, такъв, в който си записвам цитати от книги, които чета и малък в чантата - в него записвам каквото хвана /списъци за пазаруване, час за фризьор, нещо което трябва да се запише/

# 22
  • Най-красивата страна
Много обичам да си купувам тетрадки и тефтери.
Имам един голям тефтер с твърди корици и подвързан за рецепти.
Един тефтер със схеми на плетива.
Една тетрадка в която си записвам какво трябва да купя за къщата.
Един тефтер за градината -кое кога се сее,кога се разсажда.
Една домакинска тетрадка за вкъщи.
И винаги нося един малък тефтер в чантата си,ако се наложи нещо да запиша.

# 23
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И на мен тефтерите и хубавите тетрадки са ми голяма слабост.Постоянно си трупам такива и все няма нещо,което да е достатъчно важно,за да бъде записано вътре Mr. Green Може би това е един вид  колекционерство.Като гледам не съм само аз hahaha Винаги имам тефтер в чантата,в него правя списъци.Имам един с цитати от книги и размисли,един за рецепти...
А чували ли сте за китайските органайзъри filofax? Аз случайно разбрах за тях,разглеждала съм ги в интернет,но за жалост ги няма в БГ.Вътре са разграфени по теми,имат стикери за лепене,химикал,календари и се закопчават с цип  Party Много искам такъв.

# 24
Да, имам, даже на всеки 2-3 месеца свършва. Записвам си задачите за всеки ден,като органайзер. Обикновено на ден изписвам по 2-3 листа. Важните неща "да не забравя" си отбелязвам с  *. От предния ден си правя план за следващия какво трябва да направя, съответно за всяко свършено нещо си отбелязвам тикче, а задачките, за които не ми е стигнало времето оставям за следващия ден. Записвам си срещи, които ми предстоят, като си отбелязвам час, място.... Тефтера съм си разграфила на дни и съответно ако примерно си отбележа, че в 12ч. на 28.11 трябва да съм еди-къде си, е много удобно, защото ако примерно съм забравила и някои ми се обади за среща, проверявам в тефтера и виждам кога съм заета и кога съм свободна. Така много по-лесно си организирам времето.  smile3529

# 25
Аз лично държа само един тефтер в службата, където съм си написала подсказки за по-сложните транзакции в системите. Както съм си го написала, си го разбирам идеално, и ми е удобно да си поглеждам. Всичко друго ми е на файлове.

# 26
  • n/a
Имам. Доста са и ще се затрудня откровено да ги изброя.
След минути ще започна един нов. За всякакви неща са.
От родителски срещи до неща, по които мисля. Нямам за
рецепти, а може би е смислено да си направя, макар все
да карам на импровизации. Още по-смислено е за гради-
ната да направя.

# 27
Един органайзер с календар и празни листчета за дневните задачи, един голям за "важни записки" и един мъничък с химикал, който мога да нося в малки чантички за всеки случай. Отделно вкъщи един голям настолен календар плюс папка, в която събирам листчета от тетрадката за родителски срещи, телефони, имена, разпечатани на хартия рожденни дни... Simple Smile

# 28
Имам, много и различни.

Рецепти не записвам - едно че не съм много-много по готвенето, второ че в интернет има всичко необходимо, а и винаги мога да звънна на майка ми или приятелка-кулинарка за съвет.  

Най-ценнен ми е тефтерът с телефонните номера. Водя го повече от 30 години. По едно време го бях позанемарила, но след като ми откраднаха телефона и се оказах в невъзможност да възстановя голяма част от важните ми номера, реших на електронни устройства повече да не се доверявам. Поне веднъж в седмицата си "синхронизирам" записите от телефона с тефтера, и ми е мирна главата.

Обожавам миризмата на нов тефтер - истински кожени корици и хартия, мммм... И химикалките са ми мания. Държа си на един определен начин на писане, и ми е криво да пиша с друг тип.

# 29
Благодарение на една приятелка се научих да си водя тефтер и да организирам времето си - честно, не знам какво бих правила без него. Вътре записвам ангажименти - делови и лични срещи, покупки; поводи - рождени дати, имени дни, годишнини; адреси и телефонни номера; разпределям бюджета; записвам и всичко, което считам, че няма да запомня, а не бива да забравям - уебсайтове, заглавия на книги, филми, засукани думи на ползваните от мен чужди езици....

Отделно имам тефтер, в който записвам ценни за мен пасажи от книгите, които чета. Рецепти не пиша - майка ми я върши тази работа...

Общи условия

Активация на акаунт