Коледата чука на вратата - две черти ме чакат под елхата! -319

• 33 640
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
Десита, съжалявам за това, което се е наложило да преживееш, но поздравления за проходимата тръба! Само исках да споделя, че аз забременях месеца след снимката. А и сама знаеш, че шанса след това е по-голям, така че искрено ти пожелавам и твоето чудо да ви се случи най-късно до следващия ти Ц!

# 571
Деси  Hug Дано получиш вече твоето чудо  Praynig Успееххххх
И аз се глася за цветна, ще споделиш ли малко подробности за процедурата и по специално за  болката  Sick Някой са с упойка, други не   newsm78 Искаха ли ти микробиология, цито и т.н преди снимката?
Пуфе, дано са 2  Crazy

# 572
Момичета,мнпго ви изпуснах
Честито на Ивет и Олив  Hug
Вики,честито сърчице  Hug
Набързо ви прочетох и не можах всичко да запомня
При мен още няма ц,вчера Престо беше отрицателен,но през деня.Утре сутринта пак ще повторя
Много ви стиснам палчета на всички  bouquet
Сорендичка,ако искаш ме махни от списъка,че още не знам какво се случва и да не пречат моите дати   Simple Smile

# 573
Момичета,мнпго ви изпуснах
Честито на Ивет и Олив  Hug
Вики,честито сърчице  Hug
Набързо ви прочетох и не можах всичко да запомня
При мен още няма ц,вчера Престо беше отрицателен,но през деня.Утре сутринта пак ще повторя
Много ви стиснам палчета на всички  bouquet
Сорендичка,ако искаш ме махни от списъка,че още не знам какво се случва и да не пречат моите дати   Simple Smile
Дано утре резултата да е положителен! А иначе защо ли може да е това закъснение , да не ни О ти да е била по -късно?

# 574
Вики,Ливче благодаря ви.За съжаление ще пропуснем този месец,защото ми правиха криодеструкция(замръзяване на раничка на шийката с азот) и не се препоръчва обичане до следващия цикъл.Но аз го приемам по-скоро като ново начало,тъй като с бебеправенето ще започнем след този цикъл,което ще рече догодина.Та тъкмо-нова година нов късмет и всичко лошо ще си остане в тази година.
Ливче,правиха ми Цито преди това и всичко беше наред.За самата процедура не ми предложиха упойка или болкоуспокояващо.Болката беше търпима,по-скоро е едно напрежение в областта на матката и много наподобява ПМС,но доста по-болезнено.Общо взето е търпимо,на мен ми говориха пълни глупости по време на цялата процедура,за да ме разсейват явно.След снимката изпих един нурофен и болката си отшумя до вечерта.Имах и леко кървене,но казаха,че било нормално.Ако си решила да я правиш не се притеснявай,не е нещо чак толкова страшно,а и целта си заслужава.

# 575
  • София
Силве, Цветна Снимка се прави за да се провери проходимостта на фалопиевите тръби. Не че помага за забременяването, колкото показва дали няма запушване или проблем. Поне аз толкова знам. Знам също (от разкази в някоя от предишните теми, не си спомням точно кое от момичетата си беше правила такава), но не е особено приятна процедура и се прави с упойка, защото за да се провери тази проходимост може би се налага бърникане там? И аз не съм твърде запозната. Само си спомням че едно от момичетата беше споделила, че лекаря й е сипал едно "уиски" и докато се опомни вече се е обличала и всичко било наред.

Етоалче, аз теб, както и Гоустчето, изобщо не съм ви пуснала да ви идва и имам големи надежди. Хайде, дано усещането ми е правилно и ни зарадвате съвсем скоро Simple Smile

# 576
Благодаря за разяснението ! 🤗А тази проходимост не може да се установи с прост преглед така ли ? Прави се по преценка на лекър може би ако дълго време няма резултат бебеправенето и няма отклонения в изследванията , ако разбирам правилно🤗

# 577
Верано , сега звънях на лекаря , каза че цитонамазката е в норми и няма проблеми  ooooh!
Също така каза да спра глобулите ( само незнам как реши че кървенето на шийката на матката е "силно възпаление" при условие ,че нямам миризливо течение или други симптоми newsm78 )
Дано всичко е наред и лекарствата не са навредили и ще пиша след преглед или друг тест Simple Smile

# 578
Здравейте, Милички,
Аз рядко пиша, но нон стоп ви чета.
Да ви кажа и аз за HSG -то, цветната снимка. Моята беше 2011г. Сама си я назначих след 2г. опити за бебе. Правих я с упойка и по принцип повечето хора така съветват защото има болка и при всеки е различен прага. Има вероятност в резултат на болката и мърдането на момичето да не се разбере нищо от снимката. Ако се налага да я правите, да е с упойка.
Успех!

# 579
Благодаря за разяснението ! 🤗А тази проходимост не може да се установи с прост преглед така ли ? Прави се по преценка на лекър може би ако дълго време няма резултат бебеправенето и няма отклонения в изследванията , ако разбирам правилно🤗
Да, Силве! Не може по друг начин да се провери проходимостта. Прави се обикновено след дълго бебеправене без резултат. При нас първо пуснаха спермограмата, после хормоните ми и след това дойде ред и на снимката. Прави се задължително и когато док стимулира О, за да не настъпи извънматочна.
Редактирам за да добавя, че според мен не е толкова страшна процедура, че да се използва упойка. Процедурата е кратка и като знаеш за какво я правиш - стискаш зъби и изтърпяваш някакви секунди е докато премине веществото през тръбите. По-неприятното е преди това докато ти нагласят инструментите.
Аз лично бих посъветвала да си я правите без упойка, но това е мое мнение.
Дано не се налага да се прави от никого в темата ни вече, а чертичките да дойдат преди снимките Simple Smile!

# 580
Момичета,толкова ви благодаря за подкрепата  Hug
Но мисля,че не е станало.Не знам вече,искам само,ако не е станало да идва по-бързо.
Сега се върнах назад и попрочетох повече
Силве,имах + тест за о на 20.11,на 21.11 също беше наситена,на 22-ри вече бледа.Предполагам о е била на 20 или 21-ви  newsm78
Вики,сигурна съм,че всичко ще е наред,новините от прегледа ще са страхотни,браво още веднъж за сърчицето  Hug
Пуфи,много се радвам за двете сакчета  Hug Най-добре отиди при друг лекар за второ мнение,но щом се развива всичко звучи страхотно  Hug
Иветче,чертичките ти са страхотни,няма какво да се съмняваш повече  Hug Мисля,че беше споделила,че си с Спкя/Пкя,следи ли о с тестове,пи ли нещо?Ако е удобно,да ми напишеш  Hug
Комалче,страхотни чорапки,чакаме и хубави новини от прегледа  Hug
Биби,сигурна  съм,че скоро ще оправите хормоните и догодина по това време ще си мама  Hug

# 581
След поредния отрицателен месец си мисля, че няма какво да чакам.  Викито ме обнадежди с това, че при нея се случи Б. след снимката .Освен това д-р Даскалова ме посъветва същото  (след като и ревнах, че пак няма бебе) Имам час за преглед на 12.12 и отивам с резултати от ПКК от май-юни, цито 2ра група от юли и се чудя дали ще са валидни  newsm78 Ако ли не ...ще отложим снимката за след резултатите, така че може и да пропуснем бебеправенето през Вълшебния месец  #2gunfire 12.12 ми е 10ти ден , ако случайно имам късмет и се снимаме  до 12-13 ден може и да съм запретнала полата за О. Joy
Благодаря за отг. И аз май ще откажа "уискито"

# 582
Аз споделям мнението на Вики за цветната снимка. Наистина е неприятно, но пък е бърза самата процедура. Аз я правих без упойка и смятам, че за толкова кратко просто упойка не си заслужава. Казват, че повишава шансовете за бебче, защото ако е имало "нещо малко" по тръбите, контрастното вещество го "изчиства". За мен си беше само диагностична и не повлия при бебеправенето.
Live-love, според мен ви трябва лекар (като на Вики), който да има план стъпка по стъпка какво да правите.  Peace Вярвам, че правите всичко необходимо и може би ви трябва съвсем малко помощ. Hug Не се отчайвай, ще успеете съвсем скоро!

Олив, радвам се за цитонамазката! Hug Дано повече не те стряскат така!

Пуфе, радвам се за хубавите новини! Честито сърчице! 💓💓💓 Дано и другото сакче се окаже тупкащо! Аз на твое място също бих направила още един преглед при друг специалист, с друга апаратура. Hug

# 583
Ливче, радвам се, че си успяла да се свържеш с док и че имате уговорка. Дано не е нужно да пускате нови изследвания, както беше при мен, за да може да направите снимката още този месец!
Но дори и да я отложите за другия - пак ще си бебеправите и деквмрви:) Правете любов сега ви е паднало, после ще те е страх като забременееш, а както и при мен има забрана - не ме питай или по-скоро мъжа ми Simple Smile) Така че обичайте се на воля по няколко пъти, ако може 😂😂😂
Също, Ливче, сз вече ти казах , но според мен няма смисъл да те приспиват за такава кратка прицедура. Наистина не е толкова страшна кошкото пише навсякъде из форума. Аз съм много лигава и не търпя никаква болка, а го изтърпях дори без обезболяващи, защото ми бяха дали свещички анално да слагам и аз не успях.
В 8 без 10 ме вкараха в стаята за процедурата и в 8 и 2 погледнах часовника, вече бях отвън при мъжа ми. Стискам ти палчета и всичко ще бъде наред.
Съжалявам, ако поспамих темата с тази снимка, но така искам да помогна с каквото мога. И да дам надежда на всички чакащи!

# 584
Иветче,чертичките ти са страхотни,няма какво да се съмняваш повече  Hug Мисля,че беше споделила,че си с Спкя/Пкя,следи ли о с тестове,пи ли нещо?Ако е удобно,да ми напишеш  Hug
  Hug

Тестове за О правих редовно, последните няколко месеца, но нищо не хващах. Всички ми излизаха отрицателни. Поради тази причина не съм пила нищо, просто последният месец след като не можех да я хвана тази О, пробвахме през ден и май взе, че стана.
Утре сутрин преди работа, ще мина за кръвен тест, казаха ми че до вечерта онлайн вече ще има резултата качен.
Нямам търпение, надявам се само резултата да е отново положителен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт