"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 26

• 40 739
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
  • София
tanya27 - не е грешно да очакваш нормален Ц, просто ти казах и една друга алтернатива, която ми се случи на мен. Според мен ако на прегледа преди да ти изпишат дуфастона е имало лигавица, този дуфастон е бил достатъчен, но ако не си имала никаква лигавица, т.е. никакви наченки за цикъл, то дуфастона, да, ще вдигне прогестерона в кръвта ти, но може би е бил недостатъчен с това 3 дни по 9 хапчета... Имаш два варианта:
- да чакаш и като ти дойде когато и да е това, да отидеш на 3-ти ден от цикъла да видят дали са ти чисти яйчниците и чак тогава да си сигурна, че си на чисто с бебеправенето
- да отидеш сега, да видят какво е положението и според него да ти предпишат друго или да ти кажат да чакаш. Ако се види дебела лигавица, то цикъла престои, но ако тя е тънка 4-5-6мм, то цикъла няма да дойде скоро.
А колкото за бебето и аз моето първото го заченах сравнително лесно и бързо, сега не става 2г. След едно раждане може да има бая много проблемчета. В случая ти трябва да се отървеш от кистите и да почнеш цикъл без такива, за да имаш овулация и нищо да не я смущава.

mims.nikolevaa - това е към края на 4-тия месец. В 17-та седмица и 1 ден почваш 5-ти месец.
Ето ти вярно инфо по въпроса (лунарните месеци са малко по-къси от календарните):

Ако изчислявате своята бременност според броя на лунарните месеци, то нещата изглеждат така:
– 1 лунарен месец –  1 до 4  гестационна седмица
– 2 лунарен месец – 5 до 8  гестационна седмица
– 3 лунарен месец – 9 до 12  гестационна седмица
– 4 лунарен месец – 13 до 16  гестационна седмица
– 5 лунарен месец – 17 до 20  гестационна седмица
– 6 лунарен месец – 21 до 24  гестационна седмица
– 7 лунарен месец – 25 до 28  гестационна седмица
– 8 лунарен месец – 29 до 32  гестационна седмица
– 9 лунарен месец – 33 до 36  гестационна седмица
– 10 лунарен месец – 37 до 40  гестационна седмица

Ако изчислявате своята бременност според броя на календарните месеци, то нещата изглеждат така:
– 1 календарен месец –  1 до 4  гестационна седмица
– 2 календарен месец – 5 до 8  гестационна седмица
– 3 календарен месец – 9 до 13  гестационна седмица
– 4 календарен месец – 14 до 17  гестационна седмица
– 5 календарен месец – 18 до 22  гестационна седмица
– 6 календарен месец – 23 до 26  гестационна седмица
– 7 календарен месец – 27 до 31  гестационна седмица
– 8 календарен месец – 32 до 35  гестационна седмица
– 9 календарен месец – 36 до 40  гестационна седмица

# 226
Е, добре тогава, зашо докторът ми каза, че още не съм влезнала даже в 4-тия месец  smile3511

# 227
  • София
13-та седмица е началото на 4-тия месец... Не знам защо така ти казва доктора хахаха чак ми стана смешно...
Дано поне за другите неща за бебето да ти казва правилно  Crazy  Crazy

# 228
Всъщност аз изтърсих, че според мен съм в края на 4тия  Laughing и той ми каза, че влизам в 4тия ли или съм в 4тия не си спомням, защотото изпаднах в дълбоки размисли как така съм се заблуждавала  Grinning Както и да е, разбрах, че съм в 4тия, благодаря ти за отговора. Simple Smile

# 229
Мх ,ясно. Назначи ми следните хормони : естрадиол , ФСХ ,прорактин, ЛХ (май беше) и прогестерон. Трябва ли да чакам М ,за да ги пусна и/или може сега ?! И така ще давам кръв ,да пусна ли и друго ,като по - опитна да кажеш ! Simple Smile
Много ми е тъжно ,исках да бременея с моя позната ,но не би Sad тя е бременна , а аз не ,и не знам ,ще забременея ли някога с проблемите ,които имам. Sad

# 230
  • София
на 3-ти ден от цикъла пусни:
FSH, Estradiol, LH, Testosteron, DEHEA-S, 17OH progesterone

На чист ден, може и сега пусни:
- Prolactin, TSH, FT3, FT4, TAT, MAT

НО ако като ти дойде не са се изчистили кистите, резултатите от изследванията на 3-ти ден ще са компрометирани, а това не са малко пари хич. За това във всички репродуктивни сериозни клиники - първо преглед на 3-ти ден, ако няма кисти тогава хормони, за да се види реалното положение, а не високите стойности на объркания организъм ако е налична киста. В първия случай ще се налага повторно даване на парите, във втория - не.

Прогестерон на 3-ти ден е безсмислено, той се пуска 7 дни след засечена овулация, а не просто ей така прогестерон без да е спазено условието.

Не виждам да имаш чак сериозни проблеми.
Но ако почнеш да намирането им, пусни си още изследвания за:
- хламидия (кръвни Ig G, Ig M, Ig A - няма значение деня от цикъла)
- микробиология на влагалищен секрет (трябва да са минали поне 3-4 дни от края на кървенето)
- цитонамазка (ако не си правила в близките 6-8 месеца)

Мъжа ти да си пусне една спермограма

За най-лесно, запази си час в репродуктивна клиника и там всичко ще ти направят както трябва Simple Smile
Има много клиники в които не са чака месеци за първичен час.

# 231
Брайда ,да отида ли първо ,репродуктивният да ме види ,преди изследванията? newsm78
Толкова съм объркана. И ,можеш ли да споделиш ,ориентировачно ,колко пари е първичния преглед ?

# 232
  • София
Да, отиди Simple Smile
Първичните са около 50лв, следващите 30-40(зависи клиниката)
Отиди, нека всичко ти видят и ще те оправят за нула време Simple Smile Няма място за ставнение с квартален АГ

# 233
Ооо,мила , мислиш ли ? Окуражи ме ! Мисля да действам ,ако не ми мине котка път Sad
Тегаво ми е ,не ми се чака М.Бездеиствието ме отегчава . На моменти усещам,че нямам сили да се боря и аха да се откажа... чувствам се ужасно,непотребна и непълноценна. Sad

Дописвам. Забелязах капка кръв към кафявото , цикъл ли е ? 

Днес ,вече подмених ежедневната с по-плътна ,обилно ми тече кръв и кафяво , какво да правя? Да ходя ли в понеделник да пускам кръвните ? И още един въпрос - на гладно ли се правят или не е задължително ?

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 10:39 от tanya27

# 234
Искам да ви попитам за мнение , първото ми зацапване този месец започна на 2.12 , на 5.12 ми дойде както трябва с болките, на 7.12 имах чист ден на 8.12 вечерта пак ми зацапа и си продължава . Трябваше да си пусна хормони на 3-5 ден , но така и не разбрах кога е това и не ги пуснах . Чудя се каква е причината?

# 235
Ами причината сигурно е нещо със хормоните. Да не би да си имала киста нещо, че не помня? Сега вече е късно да пускаш хормони, изчакай следващия цикъл за тях. Отиди да те прегледат, да не би да имаш задържана киста от предишния цикъл. Неменструално зацапване може да има и при бактериална инфекция, но то обикновено е съпроводено и с болки. Въпреки това ако при прегледа не се установи причина е добре да си пуснеш и микробиология.

# 236
На мен ми дойде ! Силно и болезнено ,придърпва ми в дясно. Тоооолкова съм щастлива ! Искам само да попитам ,на гладно ли се правят изсредванията ?

# 237
Ами причината сигурно е нещо със хормоните. Да не би да си имала киста нещо, че не помня? Сега вече е късно да пускаш хормони, изчакай следващия цикъл за тях. Отиди да те прегледат, да не би да имаш задържана киста от предишния цикъл. Неменструално зацапване може да има и при бактериална инфекция, но то обикновено е съпроводено и с болки. Въпреки това ако при прегледа не се установи причина е добре да си пуснеш и микробиология.
Не нямам киста, от три месеца съм редовна на гениколог и според нея всичко ми е перфектно с изключение на обърнатата матка и за това започнах да пускам изследвания , да видим защо ми се точи така Ц

# 238
Тъкмо това си мислех да те питам. Аз също съм с обърната матка, и при нея нещата са малко по-различни. По време на М матката прави контракции за да се освободи, отлепи, маточната лигавица и да се изхвърли заедно с Мта кръв. Когато матката е обърната, поради формата която заема, този процес протича малко по-трудно. Обикновено болките са по-силни, и кръвта се изхвърля по трудно, като накрая малко застоява и се получава това зацапване след приключването на същинската менструация.  Когато говорим обаче за зацапване преди самата М, може да става въпрос за прогестеронов дефицит, така че ще е добре да си го изследваш на 7ми ден след доказана О. Иначе обърнатата матка по никакъв начин не се отразява на забременяването, така че това не трябва да те притеснява.
     Ако твоята лекарка не е репродуктивна, те съветвам за всеки случай да си направиш и един преглед в такава клиника, особено и с резултатите от хормоните

# 239
Тъкмо това си мислех да те питам. Аз също съм с обърната матка, и при нея нещата са малко по-различни. По време на М матката прави контракции за да се освободи, отлепи, маточната лигавица и да се изхвърли заедно с Мта кръв. Когато матката е обърната, поради формата която заема, този процес протича малко по-трудно. Обикновено болките са по-силни, и кръвта се изхвърля по трудно, като накрая малко застоява и се получава това зацапване след приключването на същинската менструация.  Когато говорим обаче за зацапване преди самата М, може да става въпрос за прогестеронов дефицит, така че ще е добре да си го изследваш на 7ми ден след доказана О. Иначе обърнатата матка по никакъв начин не се отразява на забременяването, така че това не трябва да те притеснява.
     Ако твоята лекарка не е репродуктивна, те съветвам за всеки случай да си направиш и един преглед в такава клиника, особено и с резултатите от хормоните
Успокои ме , аз мислех че имам нещо като висок пролактин или някой от другите които не съм изследвала до момента😊 А прогестерона го изследвах след тази О беше доста над нормата даже се филмирах че чудото е станало😔 Но е странно че започна да ме придърпва десния яйчник като за О , а е доста рано. Може би ще започна с тестовете за О🤔

Общи условия

Активация на акаунт