ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 393
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Русе
Благодаря на всички за пожеланията! Беше хубав ден, щастлива съм с двете госпожици, днес се пошегуваха, че е време за трето 😂 Ама на мен ми стигат и тези. Много сте коментирали за храна, ама аз още като не давам ще се въздържа. От утре започвам с опитите. Ако не хареса пюретата ще взема да я захраня с каша, да видим...На ДМ освен пюретата и АМ им е много хубаво за цената си. Каката още обожава едни плодови пюренца в тубичка.

# 181
grum4o,признавам те за най-добрият информатор за намаления,качествени и изгодни стоки и изобщо явно си царица в пазаруването Simple Smile Ще отидем утре до DM да ги видя и аз тез пюрета.
Между другото, в София сме съседи. Аз съм в Борово,така че като идваме за по-дълго,ще радвам да се видим.

# 182
Пюрета,каши,АМ и памперси има на много ниски цени и в магазините на Ганчев.Аз си пазарувам от там има всякакви пюрета на Hip,Ганчев,бебевита и др.и доста голям избор от вкусове.

# 183
  • Русе
Само да предупредя, че за намалените пюрета в ДМ искат май карта Дм Бейби бонус или нещо такова. Аз нямам, но пак са им на сметка нещата. И като дойде времето за месо да знаете, че там има бурканчета с чисто месо- аз вземах от тях и си добавят в домашните зеленчукови пюрета. Няма да варя 20 гр месо я...Не че не съм отделяла и от нашето,ама беше много удобно. То и Хип имат чисто месо, ама цената е двойна на ДМ-ските.

# 184
P.S. В пюре само от картоф,например,няма как да не добавиш кърма (АМ), иначе е като лепило. Предполагам,че и вие не ядете картофено пюре без мляко Simple Smile
Аз имам почти месец още да реша как ще захранвам, може и да е ЗБВ, може не правя пюре от картоф, а просто да го намачкам с вилица, може да го дам на готово пюре от магазина, може да добавя кърма, имам опции. АМ опцията не смятам да я ползвам, ако не искам да отбивам. Изцеждането на кърма за пюрето е също начин да се стимулира лактацията, още една причина да не ползвам АМ. Затова ми стана интересно, ако човек не иска да намалява кърмата и да отбива, защо би давал АМ вместо кърма, реших, че може да има причина - като например болки при изцеждане или друго.

ДМ и аз съм си го набелязала по прочетени неща от форума, особено за местните пюрета, така че ще пазарувам със сигурност. Тия дни така или иначе трябва да ходя за прах за миялната, ще се зачета в пюретата и аз. А тая карта бейбибонус я имаме, като ни я издадоха, ни предупредиха, че за да ползваме намалението, трябва да пазаруваме с бебето или да носим акта й за раждане. Тя дава право да закупим по намалени цени определени бебешки продукти за месеца, не дава намаление за всички.

# 185
Не се шашкайте толкова.  АМ не е отрова.
До тук съм въвела тиква, пащърнак, картоф,  моркови,  авокадо,  тиквичка,  броколи, слива,  праскова, банан.

# 186
Хаха, Айс, не няма как това да се случи при нас. По отношение на лична хигиена съм доста строга и няма да позволя детето ми да си ляга без задължителен душ, зъбки и лице!!! Но в интерес наистина се замислих на скоро дали да не намаля къпанията с препарати и някои да бъдат само с вода.
Сорента, честно казано и аз се замислям дали не намаля кърмата ми, но понеже никога не съм се изисквала не знам как да разбера. Прави ми впечатление, че от скоро яде по кратко и в гърдата не остава нищо  newsm78 но пък си спи, не се събужда  Thinking
Да и ние бяхме така докато усетя,че кармата ми свършва. Просто детето се засища от по малко и заспива,но знака беше,че се буди за храна примерно на 2,5 часа вместо на 3 и така ми светна. За водата питах Педи.тя каза че до 250мл не е проблем да пие ( ние сме още на до 150 мл/ден), но било добре да се дава особено при захранването,защото помага на разграждането. Ако не иска да пие минералните води за бебета да се дава преварена или обратно
Кърмата не намалява,а става вече недостатъчно хранителна. По тази причина изхожданията вече не са толкова чести,та даже и един път на няколко дни. Организмът обработва всичко и няма какво да се изходи. Ако има акита,значи все още кърмата е достатъчна. То затова се пжчва и захранването. Simple Smile
Хипо, тъкмо се бях успокоила и ти ме шашна. Малката беше кисела нощем преди сън точно от първия, до последния ден на цикъла ми. Съответно отдадох причината на незаспиване сама нощем на това. Но четейки се замислям, че малката не е искала вече втори ден!?! newsm78
А относно млякото в пюретата, независимо, че още се кърмим, като започнем живот и здраве след някои ден да се захранваме, ако се наложи да слагам мляко то ще е АМ. Просто и аз като други не се цедя, не умея, а с помпа зърната ми след това приличат на чорапи, но ей такива зимни-дълги. Не мисля, че това би довело до отбиване тъй като след захранването, тя ще цока  Heart Eyes

# 187
Хаха, Айс, не няма как това да се случи при нас. По отношение на лична хигиена съм доста строга и няма да позволя детето ми да си ляга без задължителен душ, зъбки и лице!!! Но в интерес наистина се замислих на скоро дали да не намаля къпанията с препарати и някои да бъдат само с вода.
Сорента, честно казано и аз се замислям дали не намаля кърмата ми, но понеже никога не съм се изисквала не знам как да разбера. Прави ми впечатление, че от скоро яде по кратко и в гърдата не остава нищо  newsm78 но пък си спи, не се събужда  Thinking
Да и ние бяхме така докато усетя,че кармата ми свършва. Просто детето се засища от по малко и заспива,но знака беше,че се буди за храна примерно на 2,5 часа вместо на 3 и така ми светна. За водата питах Педи.тя каза че до 250мл не е проблем да пие ( ние сме още на до 150 мл/ден), но било добре да се дава особено при захранването,защото помага на разграждането. Ако не иска да пие минералните води за бебета да се дава преварена или обратно
Кърмата не намалява,а става вече недостатъчно хранителна. По тази причина изхожданията вече не са толкова чести,та даже и един път на няколко дни. Организмът обработва всичко и няма какво да се изходи. Ако има акита,значи все още кърмата е достатъчна. То затова се пжчва и захранването. Simple Smile
Хипо, тъкмо се бях успокоила и ти ме шашна. Малката беше кисела нощем преди сън точно от първия, до последния ден на цикъла ми. Съответно отдадох причината на незаспиване сама нощем на това. Но четейки се замислям, че малката не е искала вече втори ден!?! newsm78
А относно млякото в пюретата, независимо, че още се кърмим, като започнем живот и здраве след някои ден да се захранваме, ако се наложи да слагам мляко то ще е АМ. Просто и аз като други не се цедя, не умея, а с помпа зърната ми след това приличат на чорапи, но ей такива зимни-дълги. Не мисля, че това би довело до отбиване тъй като след захранването, тя ще цока  Heart Eyes
Чорапи,чорапи,колко да са чорапи Simple Smile Толкова малко ще ти трябва в началото да добавяш,че разбиването на таковя количество АМ ще ти е по-сложно от това да издоиш директно в купичката Simple Smile Моите последващи коментари за АМ в кашите са за моментите с по-големи количества. Който не се е цедил,не знае какво бачкане си е това. При всяка жена изцеждането на кърмата е с различна бързина и товя не е до има или няма такава достатъчно. Затова много жени мислят,че нямат кърма,а всъщност просто цеденето при тях е по-трудно. Бебоците си знаят как да си вземат своето.

# 188
Не е, ама за моето дете, ако искам давам, трябва да търся козе. Аз не ям кравешки млечни заради нея. Снощи, без да се усетя, ядох моцарела и днес е с разстройство и точки кръв в изпражненията Sad

Цитат
с помпа зърната ми след това приличат на чорапи, но ей такива зимни-дълги
Joy Joy Joy
Моите кой знае на какво ще заприличат, никога не съм цедила, мислех да пробвам първо на ръка.

# 189
Не е, ама за моето дете, ако искам давам, трябва да търся козе. Аз не ям кравешки млечни заради нея. Снощи, без да се усетя, ядох моцарела и днес е с разстройство и точки кръв в изпражненията Sad

Цитат
с помпа зърната ми след това приличат на чорапи, но ей такива зимни-дълги
Joy Joy Joy
Моите кой знае на какво ще заприличат, никога не съм цедила, мислех да пробвам първо на ръка.
А то може ли козе мляко преди годинка?Защото съм чувала че не е хубаво да се дават всякакви пресни млека преди годинка.Дори и козе което се доближава повече до майчиното мляко.Само питам

# 190
А то може ли козе мляко преди годинка?Защото съм чувала че не е хубаво да се дават всякакви пресни млека преди годинка.Дори и козе което се доближава повече до майчиното мляко.Само питам
Имах предвид козе АМ, защото обикновените АМ са създадени на базата на краве мляко.

# 191
Stitch, много неприятно, дано я израстне тази непоносимост.
Хипо, абе имаш право, май вярно ще ми е по-лесно с кърма, когато говорим за малко количество. Не знам, но на мен това захранване ми се струва тъмна Индия, чак ме е срам  Blush newsm78

# 192
Аз вече 2 дни давам точно такава оризова каша и първия ден беше доста трудно за бебчо с изхождането. По принцип той си ръмжи и се напъва видно когато върши работата... но сега се напъва и ръмжа ръмжа... а накрая нищо не беше излязло почти Sad Та вместо наведнъж да се изходи както трябва (както обикновено прави) вчера на 3-пъти голяма мъка беше.
По принцип оризовата каша е запичаща. Аз затова не бързам да му давам голяма порция, дадох му 100мл каша и 100 мл мляко. Постепенно ще увеличавам количеството на кашата, въпреки че педиатърката ми каза че с нея няма проблем направо да дам цяла порция, т.е. не на принципа на захранването малко по малко....

Може да добавяте плод в кашата - круша или слива например  Peace

# 193
Добавяте ли вече растителна мазнина към пюрето или е рано още?
И с кое е най-добре да се започне - кокосово масло, олио от гроздови семки, зехтин?
Аз вече съм въвела зехтин и кокосово масло. И двете имаха разхлабващ ефект. От както давам заешки бульон обаче, съм спряла да добавям мазнина, защото той си е достатъчно мазен  Peace

# 194
Аз знам, че е рано за зехтин, четох в темата за захранването. А я ми кажете, ясно е, че постепенно ще увеличавам лъжичките, но при положение, че започваме захранването на 6 месеца и сме на кърма, колко трябва да е количеството на едно ядена към което се стремя 125 гр, малкото бурканче на хип или повече? Планирам постепенно да заместя едно хранене, като слагам около 30 мл адаптирано мляко в пюрето.
Нашия педиатър каза около 130-150гр  Peace

Общи условия

Активация на акаунт