ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 327
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • България
Аз ги карам в тандем  Simple Smile
И как се спрявят госпожиците? Имат ли предпочитания?
Напоследък не ми остава време да се разпиша.
Мисля, че добре се справяме.Аз както казах, започнах да ги захранване на 5мес.,но в един момент реших да забавя.Те не умееха добре да се справят.Продължихме на 6мес.Хапват си добре.Да, имат предпочитания.Понякога се налага да правя по две различни пюрета.Стела се потресе от броколите, а Теодора ги хареса.Стела се справя чудесно с малки парченца, докато Теди по често ги избутва.Тя предпочита по-течна храна.Банан и авокадо супер им хареса.Дадох и батат.За пръв път виждам такова нещо.По времето,когато захранвах кака им батат и авокадо сякаш не се спрягаха Simple Smile
Сега да не ме замерите с камъни Wink,Стела обожава риба.Няколко пъти и давам от нашата вечеря и си я хапва с кеф на малки хапчици и си иска още  Grinning
Маги,браво на младежа. Peace
Хич не се учудвам.Нашите както почти не се движат сами, вчера Теодора като беше по корем по голо дупе,така започна да го вири, да мести единия крак напред, и аха да пролази, много беше сладка  baby_neutral
Кити,успокои ли ви се момата?

# 406
На моя син преди му бях дала парче ябълка да смуче, засмука я силно и след няколко минути я хвърли.
Снощи пробвах с круша-няма такава радост-смуче, смуче, пък от време на време я вади и пищи от удоволствие.

И ние много обичме да смучем парчета плодове но веднъж щеше да се задави и вече ги даваме само с бебешка мрежичка Shocked

# 407
На моя син преди му бях дала парче ябълка да смуче, засмука я силно и след няколко минути я хвърли.
Снощи пробвах с круша-няма такава радост-смуче, смуче, пък от време на време я вади и пищи от удоволствие.

И ние много обичме да смучем парчета плодове но веднъж щеше да се задави и вече ги даваме само с бебешка мрежичка Shocked
Да,това имам предвид,че засмуква като прахосмукачка направо. Днес ще взема мрежичка и да си джвака. Simple Smile

# 408
" Ти какво си мислиш, че като си родила София, само ти ли отговаряш и взимаш решения за нея?! "
Отговаря се "И в Тутракан да я бях родила, пак САМО аз взимам решенията! Яснооо?!!?"  #2gunfire
Ани  Joy много се смях, София е името на бебка  Joy
Аз знаете ли защо си мисля, че все пак е по-добре продуктите да са био. Те все още са малки, червата, храносмилателната им система, всичко все още неукрепнало, неусъвършенствано и затова. Те по-трудно биха се справили с нитрати, пестициди и пр., червата им се водят още пропускливи. И затова, друг е въпросът БИО, наистина ли е био продукт, но тъй като вече от няколко места чувам за този магазин, мисля да ги пробвам нещата.
Днес ще купя и купичка и тези дни и ние ще се пробваме, че станахме голями вече.

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 13:39 от maginka7

# 409
Аз знаете ли защо си мисля, че все пак е по-добре продуктите да са био. Те все още са малки, червата, храносмилателната им система, всичко все още неукрепнало, неусъвършенствано и затова. Те по-трудно биха се справили с нитрати, пестициди и пр., червата им се водят още пропускливи. И затова, друг е въпросът БИО, наистина ли е био продукт, но тъй като вече от няколко места чувам за този магазин, мисля да ги пробвам нещата.
О, аз също искам да са органични/био нещата, които й давам, именно заради пестицидите, но просто в България всичко е на добра дума, няма стандарт, върху който да се осъществява контрол.

И ние взехме този уикенд съдове и прибори за малката от Икея, след Коледа, като се върнем от бабите, започваме и ние.

Иначе излязоха резултатите от кръв и урина, има минимални разминавания от референтните с-сти на 2-3 места, но ни казаха, че били перфектни.

Четох, че ако бебето се храни едновременно с пюрета и по ЗВБ, може да настъпи объркване, именно защото пюретата ги всмуква и не може да се усети, че не трябва да го прави с парчетата.

# 410
Stitch, и при вас ли неутрофилите са ниски? То зависи какви референтни са ви дали де. Ако е удобно сподели моля те колко са.

Сега ще търся мрежичка за плодовете, не се бях сетила по-рано.

# 411
  • София
Откъде взимате мрежички за смучене?

Ирен, аз захранвам вече с месни пюренца, та от мен камък не чакай Wink
Шегувам се, разбира се! Много се радвам, че поне в нашата тук тема сме толерантни и въпреки различните ни подходи на захранване няма размяна на реплики и обиди  Hug

Иначе днес мога да се похваля с първо зъбче  Heart Eyes

# 412
Stitch, и при вас ли неутрофилите са ниски? То зависи какви референтни са ви дали де. Ако е удобно сподели моля те колко са.

Сега ще търся мрежичка за плодовете, не се бях сетила по-рано.
Мохини, на нас не са ни пуснали неутрофили изобщо. Правихме изследванията в МЦ, където е педиатърката ни, те си действат по вътрешни направления и имаме резултати само за тези показатели:

Референтни стойности няма смисъл да пускам, за възрастен човек са ни дали, от нета си намерих за бебета, всичко е точно.

# 413
Много, много ти благодаря!
Имам чувството, че сме изследвали съсвем различни показатели. Не че разбирам, ама така ми изглежда.

# 414
Ирен успокои се малката, започнах да я приспивам по-рано, че май заради това киселее. Тези идни имахме много гости и търчане напред-назад. Мисля, че и това допринесе за стреса на децата. И двамата се будят по един-два пъти преди полунощ - понякога заспиват, понякога искат гушкане. Може и да са зъби. Радвам се, че имате напредък с раздвижването. Моята мома се придвижва с пълни завъртания. Набелязва си посока и със завъртане стига до там.  Crazy Все още не могат да се изправят до коляно за поза пълзене. Младежът е по-мързелив - той пък се върти по корем около оста си.  ooooh! Вие сядате ли вече без опора ? Ние все още не можем.

Относно захранването - от днес реших да въведа три хранения с лъжичка. Общо взето режимът, който ще направя е следният: първо хранене в 7.30-8,00ч. -  мляко, второ хранене 10,30 - 11 ч - каша , трето хранене 13,30 - 14,00ч - пюре, междинно хранене към 15 ч - малко плодово пюре, 17,00 ч - 17.30 ч - мляко, преди лягане пак мляко. Приемам коментари и забележки.  newsm78

# 415
  • Русе
Нашата мрежика за плодове е от ДМ. Честито зъбче! Ние нямаме голям успех с яденето, но поне няма реакция. Утре може да я пробвам с пащърнак, нали уж по-сладни... Ще прояде, ама като не съм се мъила така с каката ми е много криво..Кити, менюто за мен е добре, почти същото съм прилагала, но давах попара към 10,00. Но това когато вече бях въвела глутен. Сега още нали сме до две лъжички на обяд...

# 416
Много, много ти благодаря!
Имам чувството, че сме изследвали съсвем различни показатели. Не че разбирам, ама така ми изглежда.
Тези са основните показатели - левкоцити, еритроцити, хемоглобин, хематокрит, среден еритроцитен обем, средно съдържание на хемоглобина в един еритроцит, средна концентрация на хемоглобин в еритроцитите и тромбоцити.
При вас освен тези показатели, явно са пуснали разширена кръвна картина в Цибалаб, която има още 7-8 показателя, но дали се пускат за бебета - не знам. При тези разширените погледнах, но не открих референтни стойности за бебета, което ме навежда на мисълта, че не се пускат.

# 417
Огнян май пак има зор със зъбите сериозен. От две нощи още след първия час сън се почва рев и всякакви екстри. А му се спи зверски и става лудница. Днес гледах,че доста са му се подули зъбчетата и втопите горе вече леко белеят. Суче за щяло и нещяло. Иначе днес бяхме на консултация. 8 кг и 71 см е вече човечето. Питах за зехтин и т.н. Каза,че може и ще му помогне за запека.

# 418
Откъде взимате мрежички за смучене?

Ирен, аз захранвам вече с месни пюренца, та от мен камък не чакай Wink
Шегувам се, разбира се! Много се радвам, че поне в нашата тук тема сме толерантни и въпреки различните ни подходи на захранване няма размяна на реплики и обиди  Hug

Иначе днес мога да се похваля с първо зъбче  Heart Eyes
Четито зъбче bouquet
Аз да попитам как захранваш с месото с какво започна и по колко? Разочарована съм от педи днес бяхме на консултация чаках 50 мин със съблечено бебе тя да се обяснява с една друга мама на която отдели толкова много време.На всичкото отгоре сме със час #2gunfire През това време Алекс се наслуша,започна да плаче и да се сърди, доспа и се, а тя като дойде ни отдели 10 мин и айде дори не успях да си задам въпросите. Каза след безглутеновите каши да въведа месо разбрах за пуешко, заешко, но по колко? Смисъл до какво количество да достигне месото в зеленчуковото пюре? Каза да започна да я подпирам да сяда, а ние след 3 дена правим 6 месеца, не е ли рано? Вие подпирате ли се вече? Нищо не ми обяснява все сама си набирам информация и като отида питам може ли това, да започвам ли с това... Ако не питам май нищо няма да ми каже #2gunfire Сериозно се замислям да я сменя след днешното поредно опъване на нерви. В главата ми изникват хиляди въпроси, надявам се, че няма да се сърдите да ги задам на вас Embarassed
 П.с. мрежички има в детските магазини Peace

# 419
Огнян май пак има зор със зъбите сериозен. От две нощи още след първия час сън се почва рев и всякакви екстри. А му се спи зверски и става лудница. Днес гледах,че доста са му се подули зъбчетата и втопите горе вече леко белеят. Суче за щяло и нещяло. Иначе днес бяхме на консултация. 8 кг и 71 см е вече човечето. Питах за зехтин и т.н. Каза,че може и ще му помогне за запека.

Хипо голяма мъка и ние докато заспим мине се не мине малко време и айде рев гледам венците няма подуто и никакви признаци... По колко зехтин се добавя? Висок юнак си имате ние днес бяхме 8.380 и 67.5 см Peace

Общи условия

Активация на акаунт