Instant Pot - магическият помощник в кухнята

• 137 546
  • 879
  •   1
Отговори
# 720
И аз вече мога да се впиша в групата. Вчера пристигна ИП и още вечерта направихме  водния тест. Има 2 прекрасни книжки, които тепърва ще разучавам. Иска ми се да приготвя зелеви сарми.  Не се ли развалят при готвенето?
Коя програма да използвам? Колко  течност и време са  им е необходими?

Предварително благодаря!

На програма соте запържваш лукът, каймата, малко ориза и добавяш малко вода , за да ти стане плънката, после завиваш сармите и редиш в кукъра, наливаш вода или зелева чорба или смес от двете до средата на нивото на сармите, пускаш на Манюал 20 минути и си готова! Не се развиват, няма нужда от чиния върху тах! Стават божествени! Hug

# 721
  • Бургас
Мими, т.е. водата не покрива сърмите? А на дъното, под тях, слагаш ли нещо?

# 722
Мими, т.е. водата не покрива сърмите? А на дъното, под тях, слагаш ли нещо?

Не, нищо не слагам....дори не мия купата от запържването на плънката, особено ако ги готвя в керамичната незалепваща купа.... аз ги правя без водата да покрива сармите, много се разваряват иначе!

# 723
Плънката за сармите я правя със суров ориз и кайма. Тогава пак ли да сложа течност до половината на сармите и на  Манюал за  20 минути да варя?                                   

# 724
Плънката за сармите я правя със суров ориз и кайма. Тогава пак ли да сложа течност до половината на сармите и на  Манюал за  20 минути да варя?                                   
Тогава не знам, аз никога не съм готвила със сурова плънка! Flutter Flutter

# 725
Аз бих сложила вода, каквато е препоръчана в съотношение към самия сорт ориз (най-често 3:1). Пак 20 минути, заради зелевите листа.

# 726
  • Ст.Загора
Сърмите и аз ги правя като Мимето , веднъж само приготвих със сурова плънка и не се харесаха в къщи . Както и боба , няколко месеца го готвих всичко на куп , мъчихме се уж здравословно да се храним ами не се получи , сега пак си го запържвам . Всеки си намира неговия си начин породен от вкусовите предпочитания на семейството .

# 727
Сърмите и аз ги правя като Мимето , веднъж само приготвих със сурова плънка и не се харесаха в къщи . Както и боба , няколко месеца го готвих всичко на куп , мъчихме се уж здравословно да се храним ами не се получи , сега пак си го запържвам . Всеки си намира неговия си начин породен от вкусовите предпочитания на семейството .
Адаш и аз заради домашните накрая ги мажа с червен пипер с олио и запичам с капака, но ако трябва само аз да си ги ям и така са ми божествени!

# 728
Здравейте, много харесах този уред - досега не съм имала подобен. В момента цената му е 90 паунда , искам да ви попитам дали би могъл да стане с по ниска цена? Мисля да си го закупя, но дали да чакам цената да падне или не. Благодаря, ако някой ми помогне.

# 729
  • Berlin
На Черния петък беше 79 паунда, ако това може да е някакъв ориентир.

# 730
  • гр. София
Здравейте, много харесах този уред - досега не съм имала подобен. В момента цената му е 90 паунда , искам да ви попитам дали би могъл да стане с по ниска цена? Мисля да си го закупя, но дали да чакам цената да падне или не. Благодаря, ако някой ми помогне.
Тази цена е много добра. Simple Smile

# 731
  • Ст.Загора
На Черния петък беше 79 паунда, ако това може да е някакъв ориентир.
Аз от черния петък го взех моя , едва ли скоро ще падне под 90 паунда  а може скоро да стане и 110 .

# 732
  • Бургас
Цената му е добра според мен. Моя го поръчах с 10 паунда повече.
Тази седмица ще пристигне и вече нямам търпение!

# 733
Благодаря ви!

# 734
  • Edinburgh-UK
Не мисля че ще му го намалят,освен да чакате до другият черен петък .Аз имам уреда от две години и само на черният петък съм го виждала по евтино от 90 паунда,дори вмомента е на добра цена ,по принцип е над 100

Общи условия

Активация на акаунт