Instant Pot - магическият помощник в кухнята

• 138 761
  • 879
  •   1
Отговори
# 90
Я кажете защо не може да бухаме и брашното заедно със всичко на манджите, то така много неудобно! newsm78

# 91
  • София
Може, що да не може.. пробвай и намери твоя начин.. ако сложа брашното в началото и тенджерата е пълна догоре, ако пусна парата ръчно, клапана ще се задръсти..

# 92
  • гр. София
Как да направя задушени картофи? С копър, ако може.
За задушени картофи имам тази джаджа:

Сигурно вече е късно... Аз бих ги сложила на Manual зa 3-4 мин. на тази решетка. После бих ги изцедила в гевгир, през това време вкючвам пота на соте с масло и олио и връщам картофите до розово. Накрая копър и чесънче..

Благодаря, Майка Зайка.  bouquet Сварих ги, но в първия удобен момент ще пробвам. Имах такава джаджа и аз, но не я ползвах и не помня дали не я дадох на майка... newsm78 Трябва да я потърся.
Направих водния тест тази вечер. Всичко е наред. Още обаче се чудя как да го ползвам тоя ИП - рецепти и т.н.  Thinking Не се оправям с тенджери под налягане и въобще нямам идея кое за колко да слагам и как.... А може ли да готви без налягане? Или само като слоу кукър е така?

# 93
В обикновена тенджера под налягане слагам и брашното вътре, не се задръства. Защо тук да става  newsm78

# 94
И аз вече мога да се похваля с тази придобивка и сега ще я пробвам. Имам налична кайма - така, че първото ястие ще е кюфтета по чирпански. Момичета, знаете ли, когато ще  се сгъстява ястието с вода и брашно как се процедира?

Като отворя капака след изпускане на парата, ако сгъстявам, сипвам кашичката. Ако има нужда, включвам на соте пак да "клокне". По принцип трябва да се слага по- малко вода, защото за разлика от другите тенджери, нито капка не се изпарява.

Майка Зайка, точно така направих и аз Simple Smile  
А знаете ли сайт/блог с рецепти, от който мога да черпя идеи?

# 95
# 96
В обикновена тенджера под налягане слагам и брашното вътре, не се задръства. Защо тук да става  newsm78
И аз искам направо със всичко брашното, но ако се задръсти, затова не смея newsm78 Иначе аз никога не я пълня до горе, ние сме трима и рядко ядем една манджа втори път Simple Smile

# 97
Здравейте , купих два 6 литрови Instant pot единия за нас в къщи другия за леля ми но тя се отказа преди да стигнат и сега съм с 2 два пота Neutral Face Поне успах да ги взема на промоция от Амазон.uk та някои ако има желание да му го продам на същата цена която го взех да ми пише на ЛС Simple Smile Гледам сега пак са го вдигнали на предишната цена от 99 паунда.

# 98
Сега варя един грах барабар с брашното, да видим какво ще стане? newsm78

# 99
  • гр. София
Ох много искам отнякъде да видя рецепти, защото нещо се колебая искам ли го или не този ИП... newsm78 Като искам да направя нещо не знам на какво да го пусна първо, после с каква програма да продължа.... Седя и я гледам тенджерата като индианец!   ooooh! Правих само водния тест до сега и накрая ще я върна!
С рецептите на английски не знам доколко ще се оправя, а и те повечето са за кухня, която е далеч от българската.

# 100
Ми според мен гледай бг рецепти за слоу кукър и тенджера под налягане. В ютюб има много клипове, аз гледах как вариха яйца и цяло пиле.

# 101
  • гр. София
Ми според мен гледай бг рецепти за слоу кукър и тенджера под налягане. В ютюб има много клипове, аз гледах как вариха яйца и цяло пиле.

Е къде са тия бг рецепти за тенджера под налягане? Слоу кукър имам, там горе-долу се оправям.  Peace

# 102
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=98477 примерно , знам ли, аз съм свикнала с тенджерата и не търся специално рецепти, а ги адаптирам

# 103
  • гр. София

♥ HAPPY ♥, благодаря ти!  bouquet Темата изглежда интересна. Ще разгледам рецептите.

По принцип не съм готвила никога в тенджера под налягане. Сигурно затова не мога да преценя какво и как да направя. Преди години така и не можах да й свикна..... и накрая отиде при майка.  Sad

# 104
Аз ползвам, затова се чудя и мая за пота...основното е-запържваш си месцето или там каквото, в случая на програмата соте, иначе на отворена тенджера на котлона. После слагам всичко накуп, вода колкото прецениш, и затваряш. Като почне да свисти, намаляш котлона и засичаш време. В случая удобно е, че пота го прави вместо теб.
И вече чужденците са осъвършенствали рецепти, като варени яйца, лазаня и.чийзкейк вътре.
Бонус-слоукукър и уред за квасене.  Party

Общи условия

Активация на акаунт