Време е да узнаем вече: момче или момиче е Юнското човече- тема 4

• 35 609
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Привет на всички, добре дошли на новите мами  bouquet

Момичета, днес съм на преглед, дай Боже за записване на ЖК - стискайте ми палци.
От два дни ме е обхванала страшна параноя и страх, да идва прегледа - дано ми е щастливо и спокойно после.
В другата отчетна групичка две момичета напуснаха и така ме е стегнала шапката, че не мога да спя чак Sad
Притеснявам се, дано днес да си видя живо и здраво бебчето и всичко да е наред Praynig Praynig Praynig

# 61
Привет на всички, добре дошли на новите мами  bouquet

Момичета, днес съм на преглед, дай Боже за записване на ЖК - стискайте ми палци.
От два дни ме е обхванала страшна параноя и страх, да идва прегледа - дано ми е щастливо и спокойно после.
В другата отчетна групичка две момичета напуснаха и така ме е стегнала шапката, че не мога да спя чак Sad
Притеснявам се, дано днес да си видя живо и здраво бебчето и всичко да е наред Praynig Praynig Praynig
Стискаме палци !  Hug Да пишеш после как е минало.  Simple Smile

# 62
Здравейте и от мен в новата темичка! Аз съм с термин 16 юни. На преглед съм на 12-ти и тогава ще правим БХС. Имах малки притеснения дали няма да е късно (13с4д), но някъде прочетох, че до 13 с и 6 дни е нормално.
Някой има ли проблем с носа и дишането? Вече повече от месец носът ми е запушен (по-скоро усещането е, че каналчетата са стеснени) и въздухът не ми достига. Непрекъснато се задъхвам. С предната бременност имах същия проблем, но беше последните месеци, а сега от много рано Sad

# 63
Petkova25.new , полът не се научава от БХС -то ,а от прегледа/ФМ/.Да не бъркаш двете понятия?На феталната /прегледа с ехограф/ще те гледат на коремен,ще видите бебето,органи,ще измерят нухална гънка на вратлето,ще видят има ли костица на носа,мерят мисля и бедърцата,гледа се стомахчето,скелета,мозъчето и такива работи.По прицип е рано за пола,но някои лекари се опитват да дадат отговор и на този въпрос.На мен в документа даже ми пише : пол-предполагаем мъжки.Това ,което ще ти е интересно всъщност е прегледа/феталната/, не БХС-то.То е само вземахе на кръв и треперене какъв резултат ще излезе.

Е, ясно... а ФМ в коя седмица е добре да се направи, 12 и 3-4 дни рано ли е? И от доктора който води ЖК ли се прави или и при друг може? #Crazy

Aaaa и от този начин на смятане ми  излезна " девочка" Ха ха ха Simple Smile) newsm68 newsm44 newsm44 newsm44 newsm51
Идеално е в 12 седмица.По принцип срокът е между 11 и 13+6дни.Може и доктора ,който води ЖК ,може и специалист ,при който желаеш и на който смяташ ,че може да се има повече доверие.

Благодаря Simple Smile А ако си го направя при някой друг, после ЖК ще ми приеме ли резултата, в смисъл да не ме кара отново да си правя ( за ФМ става въпрос)?  #Crazy

# 64
Добре дошли на новите мами  bouquet

Desert^girl, аз ти виждам лентичката за цигарите  Wink

Бебка, стискам палци всичко да е наред днес. ДА минеш да кажеш после как е минало Simple Smile

# 65
Добре дошли на новите мами  bouquet

Desert^girl, аз ти виждам лентичката за цигарите  Wink

Бебка, стискам палци всичко да е наред днес. ДА минеш да кажеш после как е минало Simple Smile
Благодаря за отговора. Аз чак сега се усетих, че заради  "Adblocker-a"  не я виждам.  ooooh! Joy

# 66
Добро утро и от мен.
Вчера беше моята първа ФМ и БХС.Резултатите са добри за сега,чакаме и резултатите от кръвните другата седмица.За сега ще си имаме една срамежлива принцеса.Беше много сладко защото си криеше лицето,накрая ни обърна гръб и 10мин  се подбутвахме за да се обърне,но без резултат.За това и резултатите мисля ,че не са много надежни.На 29.12 съм на втора ФМ.
Другото положително е ,че първоначалните лоши прогнози за ниска плацента,се отхвърлят-имам си висока задна плацента,което е доста добре в предвид моето състояние.Спряха ми и час от лекарствата ,от което съм много доволна

# 67
bebeshok0326, честито за хубавште новини.
Да се отчета и аз - здраво бебче във всички норми за възрастта си. Пол още нямаме, доки обеща, че ще каже на следващата ЖК. Помаха ни с ръчичка и беше много сладко. Сърчецето 153 удара в минута. Още ме държи еуфорията от прегледа. 😄

# 68
Добре дошли на новите мами  Hug

bebka_8 Желая ти успех и дано всичко бъде наред! Simple Smile

crystin - да, нормално е до 13с и 6 дни да се направи феталната морфология. Аз също имам запушен нос и от време на време сутрин имам сополи, премесени с кръв. Така ми е почти от началото.

bebeshok0326 радвам се, че резултатите са добри за сега, дано бъде така през цялата ти бременност Simple Smile

Devilment - радвам се и за хубавите резултати при теб Simple Smile Дано само такива новини да имаш Simple Smile

Момичета, да ви питам вие мерите ли си пулса. Аз днес сутринта от любопитство реших да си измеря кръвното - беше 90 на 40, което за мен е нормално, но пулса ми беше 88! Това не е ли много?

# 69
Много ви благодаря за положителната енергия момичета, дано всичко е наред с беби Simple Smile

bebeshok0326, много се радвам - чудесни новини Simple Smile Все така и занапред  bouquet

Devilment , честито и на теб - само положителни емоции Simple Smile

crystin, добре дошла и лека, успешна бременност  Hug bouquet
Не е късно, ок е. И аз съм със запушен нос и се задъхвам - явно си е нормално Simple Smile

hristina8628, няма от какво да се притесняваш. Пулсът ти е ок, малко по-висок, но си е в норма даже и да не си бременна. А ми се струва, че при бременост си е нормално да имаш ускорен пулс заради притока на повече кръв към сърцето  bouquet

Момичета, ще мина после да се отчета - дай Боже с хубави новини  bouquet
Хубав ден на всички  Hug

# 70
hristina8628 нормалния пулс е от 60 до 100,всичко над 100 е проблем.Имай в предвит ,че повечето хора с ниско кръвно имат по-висок пулс,бременните също  Simple Smile.
Аз съм с пулс между 75 и 90

# 71
Благодаря ви момичета  Hug

# 72
Здравейте момичета, направих си и аз теста от руския сайта и на двете ми излиза момиченце. Бях си правила с баткото спомням си и тогава излизаше твърдо момченце. Не знам, колко са вярни тези неща, но много ще се радвам, ако е момиченце Simple Smile. Иначе, тия дни съм супер заета, така ще е и началото на другата седмица, няма да усетя, как ще дойде този преглед на 8ми.

# 73
  • София
Добре дошли на новите мами, само положителни емоции ви желая.
Сега ми се обадиха от кабинета на доктора при който ходя, всичко с кръвните изследвания е наред и урината също е чиста, много се радвам.
Относно пулса и моя е редовно около и малко над 80, понякога получавам ужасно сърцебиене и задух, а вчера от 10 крачки малко по бързо ходене така се задъхах, ужас..

# 74
  • София
Дами,
Колкото повече наближава прегледа на 8.12 при Сигридов, толкова повече се шашкам. Моя приятелка ми го препоръча за ФМ, че бил много добър, не знам си какво, но сега четох ужасяващи неща за поведението и отношението му... Аз реших да си направя и при него ФМ+БХС, после и при моята лекарка, за мое спокойствие в началото, ама сега се чудя как протича този преглед - някое от момичетата тук вече мина през този скрининг, но не си спомням коя, а не ми се чете назад, че нещо съм крива... Бих искала да помоля да ми пише на лично съобщение как е протекъл прегледа, а мъж ми си взе отпуск, за да дойде с мен, ще ми се разсърди, ако го откажа тоя час... Абе много тъпо с една дума Sad
Има ли смисъл да си правя БХС при него, да чакам резултат, една седмица по късно да си го правя и при моята лекарка съответно в МД? Май по-добре само един преглед да направя, пък БХС по Здравна каса...

Общи условия

Активация на акаунт