Време е да узнаем вече: момче или момиче е Юнското човече- тема 4

• 35 902
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, не ви ли прави впечатление това, че толкова много жени с тромбофлебия? Направо се замислям да няма ли някакъв фармацевтичен сговор за да правят пазар на фроксито и т.н.

# 286
Karjala, тромбофилия Simple Smile

Според мен просто българската медицина сега проглежда за този проблем ....
Много сме назад Sad
А Фракси няма никъде, едвам се намира - купуваме си от чужбина Sad

# 287
Здравейте, момичета. Много съжалявам за бебенцето на Manitutu. Наистина в такъв момент думите са излишни.

Вчера мина първия ми преглед, при доктора, който съм си избрала за раждане. Доволна съм, изключително внимателен и приятен. Всичко е наред с бебето, макар че е много рано още да се говори за пола, доктора предполижи, че за сега прилича на момиченце. Чакам си редовната ЖК сега и на 17ти се записах за БХС. Тогава ще съм в 12та седмица, надявам се да се види повече Simple Smile.

# 288
Karjala, не е никакъв фармацевтичен заговор. Тромбофилията е наследствено и много разпространено заболяване. Много хора го имат в една или друга степен без дори да са наясно, защото не им създава проблеми в ежедневието. Но в случай на бременност се проявява, защото тялото създава нов орган - плацентата и той се развива погрешно заради тромбофилията. Много жени разбират, че имат тромбофилия, точно по време на бременност. Има кръвни тестове за изследване на генетична обремененост, ниво на 2 вида протеини, и т.н., които са индикации за тромбофилия или проблем с кръвосъсирването. Не всички видове отклонения от нормалните показатели се наричат тромбофилия, но всички те се лекуват по един и същ начин - с кръворазреждащи хапчета и инжекции. Някои имат нужда от лечението цял живот, други - по време на бременност.

# 289
Здравейте да се включа и аз с термин на 25 юни, на БХС ми казаха момче. Случи се така че бях в болница и на самият преглед имаше обучаващи се студенти и доки ми направи нещо  и като ФМ. Имате ли някакви референти стойности за резултатите от БХС по скоро за ПАПП- а и ЧХГ ?

# 290
Всяка лаборатория работи с различни реферетни стойности и сами по себе си те не ти вършат работа,защото резултатите се наслагват във програмата за изчиасление на риска

# 291
Благодаря т.к. навсякъде чета стойностите на мамите, които са доста по голями от моите ПАПП-А 0,65, ЧХГ 0,46, а прегледа е чак понеделник

# 292
Благодаря т.к. навсякъде чета стойностите на мамите, които са доста по голями от моите ПАПП-А 0,65, ЧХГ 0,46, а прегледа е чак понеделник
Какви са ти мерните единици?

# 293
Те са добри: NT 1,4mm, NT 1.14 Мом;  Даун 1:31000

# 294
Момичета, днес е св Анна. Тя закриля бременни жени и семество. Да ни закриля всичките! Не е зле да се запали свещичка днес от вярващи.  Praynig

# 295
Момичета, това са ми кръвните резултати от БХС, преди още да съм получила окончателните. Те говорят ли ви нещо ? Може ли нещо по тях да се прецени ?

Резултат       Референтни стойности

free-beta hCG              34,29 IU/l      0.1-190.00
PAPP-A                          1,83 IU/l      0.004-10.00

# 296
Мисля че трябва да ги съпоставят с данните от ехографа, тегло и възраст, за да може да бъде даден окончателен резултат.

# 297
Да и аз така предполагам, ама все пак да си попитам. Simple Smile

# 298
  • Sofia
Момичета, има ли в Токуда лекарска комисия, която може да ми продължи болничния при бременност?

Имах тридневен престой в болницата и ми дадоха 30 дни болничен като ми казаха, че за удължаване трябва да ида "в което и да е дкц с комисия"...странно ми се стори. Днес се консултирах с личния ми лекар, който е в Софиямед и каза, че няма как комисията от там да ми подпишат болничен и да ходя в Токуда, заедно с талон No. 6, който той ми издаде...но защо тогава въпросната сестра от Токуда ме прати в друго здравно заведение?! Много се обърках  и притесних, защото болничния ми е до 04.01 и се чудя покрай празниците дали ще успея да го продължа.

# 299
Момичета, има ли в Токуда лекарска комисия, която може да ми продължи болничния при бременност?

Имах тридневен престой в болницата и ми дадоха 30 дни болничен като ми казаха, че за удължаване трябва да ида "в което и да е дкц с комисия"...странно ми се стори. Днес се консултирах с личния ми лекар, който е в Софиямед и каза, че няма как комисията от там да ми подпишат болничен и да ходя в Токуда, заедно с талон No. 6, който той ми издаде...но защо тогава въпросната сестра от Токуда ме прати в друго здравно заведение?! Много се обърках  и притесних, защото болничния ми е до 04.01 и се чудя покрай празниците дали ще успея да го продължа.

Продължение на болничен до колкото знам се прави от зведението от което е издадено първоначално.Ако искаш нов болничен би трябвало ЛЛ да ти издаде без проблем или лекаря ти от ЖК.

Общи условия

Активация на акаунт