Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 2

• 149 401
  • 741
  •   2
Отговори
# 360
И ние ползваме презервативи. Хапчета не съм пила и няма да пия. Спирала няма да си сложа.

# 361
  • В полите на Пирин планина
И ние ползваме презервативи. Хапчета не съм пила и няма да пия. Спирала няма да си сложа.

И ние така. Между първата и втората ми бременност бях със спирала, обаче ми прави цикъла обилен и по-дълъг от нормалното за мен и повече не искам.  Peace

Джини, тия хапчета за спешна контрацепция са още по-опасни - объркват хормоните много и за дълго...  newsm78

# 362
И ви се струва нормално? Някак си презервативите винаги съм ги свързвала с връзки между млади хора, които не живеят заедно и нямат редовен полов живот  Rolling Eyes Май ще трябва да преразгледам мнението си Simple Smile Мъжът ми няма против, по-скоро на мен ми се струва неудобно, не като усещане. Досега той ме е "пазил" и не сме имали проблеми, но и донякъде мисълта за още едно дете е била допустима, но от тук нататък не искам, така че ще трябва да му купя "подаръци"  Mr. Green Противозачатъчни съм взимала като по-млада, но си се качват кила от тях, а и с увеличения риск от рак, няма да ги започвам тепърва  Rolling Eyes

# 363
Абсолютно нормално! 😀

# 364
Аз съм забременявала със спирала, била се изместила.
Противозачатъчни съм пила, и от тогава ми започнаха проблемите с гърдите.  

# 365
Деклариране на уважение към жената е да умееш да се въздържиш, докато тя си направи кефа и да я пазиш. Доста тренировки трябват, но някои си го могат, други не. Ние винаги се пазим. Само веднъж решихме да пробваме, и резултатът е на лице. Здравейте дами, отдавна не бях влизал при вас.

# 366
Никога не съм пила противозачатъчни. Смятам ги за груба инвазия в хормоналния и изобщо здравен баланс. Презерватива Не ни кефи и двамата. Мъжа ми ме пази. Спазваме поне 20часа интервал. По време на мензис НЕ. Имали сме 3 опита по време на овулация за бременност и 3те успешни. Няма да си променим навиците на стари години. Ако дойде непланирано дете добре дошло! С детето идва и начина и решението от Господ!

# 367
  • offshore & overseas
Бях останала с впечатлението, че темата е за жени в ПРЕДкритическата. hahaha
Никога не съм пила противозачатъчни. Смятам ги за груба инвазия в хормоналния и изобщо здравен баланс. Презерватива Не ни кефи и двамата. Мъжа ми ме пази. ... По време на мензис НЕ. Имали сме 3 опита ... за бременност и 3те успешни. Няма да си променим навиците на стари години. Ако дойде непланирано дете добре дошло! С детето идва и начина и решението от Господ!
Подписвам се под това изказване (при нас са 4 опита, и четирите успешни, но единият завърши със спонтанен аборт). Само не разбрах това за 20-часовите интервали. newsm78

И да добавя, че в нашия случай и трите пъти децата са дългокърмени, което води до аменорея по ок. 2 години (за която вярвам, че е добра профилактика с/у рак на гърдата и рак на матката), като през тези 2 години не мога да забременея, така че не се налага пазене (доказано). За съжаление друга екстра е и тоталната липса на либидо. Mr. Green

# 368
  • тук и там
Не мисля че прекъснатият полов акт е надежден метод. PeaceПринципно -желанието за секс при жената е нормално да бъде и най-силно и  по време на овулация,така че -въздържанието през този период не винаги е лесна задача Mr. Green
Да питам пак-кога се очаква да се появи положителният ефект от прием на  масло от вечерна иглика?При вас кога забелязахте положителни промени?

# 369
Здравейте  Hug
Скъсяването на дните между циклите може ли да се приеме, че тялото се подготвя за настъпването на промени? На 38 години съм и от около половин година забелязвам, че дните все повече се скъсяват. Преди разликата беше 33-35 дни, а сега е вече 25-28 дни.

# 370
  • offshore & overseas
Здравейте  Hug
Скъсяването на дните между циклите може ли да се приеме, че тялото се подготвя за настъпването на промени? На 38 години съм и от около половин година забелязвам, че дните все повече се скъсяват. Преди разликата беше 33-35 дни, а сега е вече 25-28 дни.
Не съм сигурна, но е много вероятно. При мен също настъпи скъсяване от тази възраст, но цикълът ми по принцип беше по-кратък (27-8 дни), затова скъсяването при мен е до 22-24 дни.

Моят гинеколог, когото по ред причини не съм посещавала от раждането на малчо (3 години), ми дава „перфектно“ решение на този проблем. Ако искам идеален 28-дневен цикъл, мога да пия „анти бебе“. Аз директно му отказвам, затова не мога да ви кажа кои хапчета препоръчва.

Мен обаче дължината не ме безпокои. Безпокои ме единствено болезнения до припадък първи ден (сравним с болките при раждане). Но това, мисля, няма начин да се промени, при положение че всичко иначе ми е наред. Така съм си откакто имам цикъл. Надявах се болката да изчезне, или поне да намалее, след ражданията, ма нъцки.

Дали ППА е надежден метод за контрацепция, решава всяка двойка за себе си. Ако „изненади“ се допускат, според мен е напълно ок (при нас не е имало). Естествено, за по-сигурно може да се комбинира с някой „механичен“ метод или пък с календарния. Но е и истина, че ако се пропусне именно овулацията, къде остава удоволствието на жената (най-голямото)?

Когато се провеждат лекарствени изпитвания, обикновено се иска от участниците или да се въздържат от полов живот или да използват „двойно бариерен“ метод за контрацепция. Тоест, когато е абсолютно наложително предпазването от бременност, знаем кое е най-сигурното - една студена вода, но не преди, не след, а вместо секс. Mr. Green

Да не говорим пък за алтернативните сексове. Embarassed

Последна редакция: вт, 28 фев 2017, 11:59 от Мяуче

# 371
Не мисля че прекъснатият полов акт е надежден метод. PeaceПринципно -желанието за секс при жената е нормално да бъде и най-силно и  по време на овулация,така че -въздържанието през този период не винаги е лесна задача Mr. Green
Да питам пак-кога се очаква да се появи положителният ефект от прием на  масло от вечерна иглика?При вас кога забелязахте положителни промени?
Аз го пия вече 3 години, мисля. Ами не забелязах веднага някакви промени, но сега почти два месеца не бях и ме боляха гърдите и при двете менструации. При предишно прекъсване за месец- пак. Много бързо след започване на приема се повлияват. Но първите два дена пия по 3. След това намалям на 2. Гледам да ги пия с някаква храна.

# 372
  • тук и там
Desi.67,от колко милиграма са твоите капсули?Моите са от 1300мг,и вземам по една капсула-както е указано на опаковката.Вече два месеца пия,обаче  напрежението във гърдите е същото,ПМС пак ме тресе и така..

# 373
500mg -Вече съм забравила кога се е променило нещо. Аз даже така и отговарях в началото. Че не виждам някаква промяна. Сега я отчитам, след като ги спра за над месец.  Дъщеря ми пък смята, че ѝ влияят добре на кожата. Просто си ги пия. Но аз имах болезнени гърди, когато бях с хормоналната спирала. После ми отстраняваха фиброаденом. Мисля си, че се бях хванала като удавник за сламка за вечерната  иглика. В аптеката ме попита и фармацевтката дали ми действат и как. Може и да си внушавам. Но щом свърши опаковката, купувам нова. Мамоложката ме посъветва да редувам с Витекс, който също е мн харесван. Ами опитах се, но ето че се появи болезненост в гърдите.  Просто ще си пия и двете. Или само игликата

# 374
  • Prismatica Aerie
.

Последна редакция: ср, 01 мар 2017, 11:25 от Catalano

Общи условия

Активация на акаунт