Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 2

• 149 468
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
На колко години си?
Други проблеми?

# 436
На 40. Изследвах си и Антимюлеров, но не бях на нулата преди това...

# 437
  • offshore & overseas
Момичета, продължава да не ми идва менструацията вече трети месец. След Дуфастон, противозачатъчни, витамин Д, сега пия Див ямс и се мажа с прогестеронов крем, но никакъв го няма. Явно това е финала, сигурно никога повече няма да ми дойде. Случвало ли ви се е такова чудо и след време пак да се възвърне? Sad
Сигурно си ужасно притеснена. Confused Лекарите какво казват?

Нямам опит нито с изброените медикаменти, нито с аменореята (извън лактационната, която ми е втора природа), но нещо ми подсказва, че това не е „краят“ (май вече писах нещо в тоя дух по-рано).

Късмет и дано стане така, както ти искаш! Hug

# 438
На мен лекарката ми каза, че ако след дуфастона не дойде, да не го чакам. Но все пак бях на 49. Ама и си дойде, де.

# 439
  • Prismatica Aerie
На 40. Изследвах си и Антимюлеров, но не бях на нулата преди това...
Т.е. сега ти е 0?
ФСХ колко е бил последно?
Нали посещаваш репродуктивна клиника,  обикновено всичко се следи стриктно там, би трябвало да са те информирали какво се случва с теб Confused

# 440
Сега не съм на 0. Не вярвам на три месеца без цикъл да са изчезнали и малкото.

# 441
  • Prismatica Aerie
Сега не съм на 0. Не вярвам на три месеца без цикъл да са изчезнали и малкото.
Rolling Eyes newsm78

Liliyan21, уважавам правото ти да не споделяш цифри от изследвания. Но само да гадаем какво става с теб - няма смисъл, няма и да ти помогнем. Нямаш голям избор, освен да се довериш на специалистите, при които ходиш. Успех.

# 442
Дуфастонът по каква схема го пи?
Момичета, продължава да не ми идва менструацията вече трети месец. След Дуфастон, противозачатъчни, витамин Д, сега пия Див ямс и се мажа с прогестеронов крем, но никакъв го няма. Явно това е финала, сигурно никога повече няма да ми дойде. Случвало ли ви се е такова чудо и след време пак да се възвърне? Sad

# 443
Дуфастонът по каква схема го пи?

Два пъти по една таблетка 10 дни, но съм чела, че не идва при липса на овулация. Но след противозачатъчните вече се уплаших.

# 444
Лилиан, при мен настъпи спонтанно цикъл на 98-ми ден липса. На 40 години съм. Имам разбъркани хормони и образувам кисти.
Мисля, че МЦ идва и при липса на овулация, с напредване на възрастта не всеки цикъл има овулация.
Виж какво ще ти кажат лекарите - гинеколог, ендокринолог. Ако имаш резултати от хормони във форума има тема и за тях.  Peace

# 445
Здравейте, на 40 години съм. От около година цикълът ми стана продължителен, поне по 12 дни, като първите 3 дни е нормален, а след това продължава едно оскъдно зацапване червеникаво до 7 ден, а до 12 е тъмно кафяво. Последните 6 месеца съм на примолут Нор, но продължителността се запази, сякаш стана по-оскъден. Има ли някой с подобен цикъл. Лекарите ми казаха, че е от възрастта евентуално, че навлизам в критическата, но защо не се повлиява от примолут. Предлагат ми и абразио, но не мога да се реша, страх ме е. Това продължително зацапване започна след второто ми раждане всъщност. Хормони никой не е предложил да ми изследва. Цитонамазката ми е хубава, няма ранички по шийката, яйчниците са нормални. Миоми не се виждат също.

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 10:05 от olive19

# 446
  • тук и там
Аз съм така,но не знам дали е от възрастта или има връзка и със това,че съм със спирала( на 42 гд съм).Или и от двете...Нормалното кървене при мен е 2-3дни,обаче със тези зацапвания го откарвам до 10-12 дни и аз.Понякога имам зацапвания само при спорт,тоест-физически усилия,но така или иначе съм във цикъл,не става без превръзка.За останалото-същото като при теб,уж всичко е нормално,хормони не са ми пускали,но на мен не са ми изписвали лекарства.

Да попитам нещо и за Витекса.Чета отзиви,че при някои жени влияе на настроението и емоциите отрицателно-лесна плачливост,променливи настроения и т.н..Както и наддаване на тегло.Аз си ги имам тези екстри и без това-когато съм преди цикъл, а и  съм пълничка-та  въпросът ми е към тези които го пият,някоя от вас забелязала ли е негативен ефект след приемът му?Да не стана по-зле от колкото съм във момента са ми опасенията..

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 10:41 от Kaisia

# 447
При мен зацапването се оказа, че е от полипи.
Кайсия, не зная за Витекса, но съм чела, че от Мирената(ако си с нея) някои жени започват да качват килограми.  Peace

# 448
  • тук и там
Не,моята не е хормонална. Peace.Как се установява наличието на полипи?Моят АГ уж ме гледа-със вагинален ехограф ,освен обичайният преглед,и цитонамазка правих .. newsm78

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 10:36 от Kaisia

# 449
Lemy, а как се справихте с вашите полипи и как се видяха.

Общи условия

Активация на акаунт