Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 4

• 75 069
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
 Arrival, напълно споделям че понякога се губи добрия тон.

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 07:52 от kriakla

# 61
Бихте ли препоръчали агенции за отдаване на апартаменти под наем, търсим в района на Окръжна болница.

# 62
  • Варна
Бихте ли препоръчали агенции за отдаване на апартаменти под наем, търсим в района на Окръжна болница.

В кой град?

arrival съгласна съм че понякога възникват и такива ситуации, но ако не се пускат постове единствено за да акцентират това, без нещо свързано с темата би ще е по-добре  Peace

# 63
За София става въпрос.

# 64
Запис.  bouquet bouquet bouquet

ПС. Много ми е интересно да ви чета, дами... Особено тези госпожи дето влизат да ви се накарат защо сте изказали мнение по какъвто и да е въпрос, различно от тяхното (или техния опит с хора, животни и апартаменти).
Един вид, "запис за сеира"?!

# 65

ПС. Много ми е интересно да ви чета, дами... Особено тези госпожи дето влизат да ви се накарат защо сте изказали мнение по какъвто и да е въпрос, различно от тяхното (или техния опит с хора, животни и апартаменти).

Не, мила госпожо/жице. Запис за темата. Но пък ми е безкрааааааааайно интересно когато някой се включи от никъде да нахока защо другите са си избрали подходящи, отговарящи на тяхните желания, виждания, интелигентност дори, наематели, а те са си дали апартамента на първия човек, почукал на тяхната врата, без дори да си направят труда да разберат от къде е (за човек живял 2 години във Вашето жилище, да знаете само че е от район Бургас... Та нали се правят договор, ЕГН, имена, адрес... Но пък може и без договор, че е по-лесно... Simple Smile )само за да приберат капарото, с което да си купят някаква нова придобивка...

# 66
Ти пък намери с кой да се заяждаш! Mr. Green Mr. Green

# 67

Не, мила госпожо/жице. Запис за темата. Но пък ми е безкрааааааааайно интересно когато някой се включи от никъде да нахока защо другите са си избрали подходящи, отговарящи на тяхните желания, виждания, интелигентност дори, наематели, а те са си дали апартамента на първия човек, почукал на тяхната врата, без дори да си направят труда да разберат от къде е (за човек живял 2 години във Вашето жилище, да знаете само че е от район Бургас... Та нали се правят договор, ЕГН, имена, адрес... Но пък може и без договор, че е по-лесно... Simple Smile )само за да приберат капарото, с което да си купят някаква нова придобивка...
Пич, много си забавен.
Първо жената каза,че мъжа и е юрист, така че едва ли са били без договор. Второ и трилион договора да имаш, и да си проучил наемателя до десето коляно, гаранция че ще е читав НЯМА. И трето, кой какво прави  с имотите  си, и с парите си, тебе какво те засяга.

# 68
  • Варна
Е, на човека му е интересно да хейтва. На мен ми хареса частта в която се държи сметка какво ще си прави с капарото (макар по принцип би трябвало да е депозит) собственика на имота  Mr. Green

Боже, с капарото нова придобивка, а пък с наема?! Да не вземе да отиде на почивка в чужбина  Joy

# 69
То лошо нещо ли е да се ходи на почивка в чужбина? Изкарал си нещо -твое си е!
Много обичам тези дето надничат в чуждите купички Mr. Green

# 70
  • София
И за читав наемодател няма гаранция ! Имаме договор - открадна го - влизаше си, когато му скимне.
Не връща депозита, въпреки изрядно платените сметки и предаване на жилището в идеален вид.

В чудо се видяхме - нормален контакт е невъзможен с луди мошеници  Twisted Evil

Със съдебни дела е безумно да се занимаваме! Има ли друг начин мошениците да не се мислят за недосегаеми  Rolling Eyes

# 71
 fight fight fight
Независимо ,за коя от двете страни става въпрос и- и това помага.Разбира се , не го пиша като традиционна , а по-скоро като крайна много крайна , но ефективна мярка.

# 72
 Аrrival, ти със всичкия ли си да хвърляш такива камъни в моята градина. Само няколко поста по-нагоре призовах да се спазва добрия тон, но уви хора разни - с възпитание или без. Та съвсем не очаквах да попадна в обяснителен режим с когото и да било, но това, което ще напиша не го правя за теб,  а за тези на които прочетеното ще им бъде в полза. Та жилището от което се изнесе въпросния тип беше собственост на майка ми. С телк решение - инвалидност 95%. Та във тази връзка не дължаща данък като наемодател т.е не само,  че е имало читав и изключително подробен договор, а и са подавани годишни декларации.  Та през тези 2, почти 3 години и при коректност и от двете страни  на господина му имах не само всички данни /ОТ ДОГОВОРА/, но и успяхме да научим достатъчно едни за други.  Затова и разочарованието ми сега е голямо. Случи се зимен сезон - големи сметки за ел. енерия,  вода, телефон и една сметка за наем. Депозита не стигнаа доникъде. За морската си почивка сме минавали през селището в което живее. И какво ...........да го потърся, да ми пообещае или да го поотупам, белким падне някой лев от сетрето му.  Хората са казали "кьорав карти не играе" и  всички се учим от грешките и наивността си.  Оттогава при мен без компромиси. Плащаш си наема и тогава оставаш в квартирата.

Последна редакция: пт, 09 дек 2016, 16:54 от kriakla

# 73
  • София
Сега и мутрички под наем ли да търсим, ъ Laughing

Освен да ги натопим пред НАП ! Полицията в случая е безсилна. Остава да пием една студена вода  Twisted Evil

# 74
  • Варна
Сега и мутрички под наем ли да търсим, ъ Laughing

Освен да ги натопим пред НАП ! Полицията в случая е безсилна. Остава да пием една студена вода  Twisted Evil

Заслужават!

Спрямо некоректните наемодатели отношението ми е същото.  #2gunfire Като няма договор тихичко си търсите друг наемодател, лекичко се изнасяте и не плащате последните сметки Wink

Общи условия

Активация на акаунт