Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 4

• 75 086
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Е, затова че няма договор вината е двустранна, какви съвети давате на наемателите да се измъкнат по терлици? Коректността или недобросъвестността трябва да е и от двете страни в тези отношения.

# 76
  • Варна
Е, затова че няма договор вината е двустранна, какви съвети давате на наемателите да се измъкнат по терлици? Коректността или недобросъвестността трябва да е и от двете страни в тези отношения.

Няма договор защото наемодателят го е откраднал, като влиза в помещенията без знание на наемателите!

Ох сбърках, той всъщност договорът е в него, а вие нямате екземпляр, така може да се обърне срещу вас newsm78

Кофти история

# 77
  • София
Как ще се обърне срещу нас?

Всъщност не се измъкнахме по терлици, а след като бе дадено едномесечно предизвестие без гък обяснение. На 8-я месец от двугодишен договор!

Още преди да изтече последният ден, хазяйката се разположи вътре и заключи. Пред извиканите от нас полицаи отговаряше и гледаше малоумно  ooooh!

Извинете за подробностите, но как е възможно крадла, луда, мошеничка да се чувства недосегаема!

Ясно, приготвихме си чашата със студена вода, но поне сигналът до НАП няма да й се размине!

# 78
Ако е било спазено уговореното в договора едномесечно предизвестие, обяснение не ви се дължи. А това че договорът е двугодишен предполагам не означава, че не може да се прекратява предстрочно. Но пък и действията на наемодателката са си самоуправство, ако не сте се изнесли от жилището и тя го заема....поне такава е съдебната практика.
А по повод сигнали до НАП не се заблуждавайте - много наематели си обявяват наема като приход, така че нищо няма да им направите.

# 79
  • София
Вече втора тема чета вопли за откраднатия договор.
Вече писаха горе - ако по договора има 1 месечно предизвестие, спазено е.
С какво ще ви помогне и защити откраднатия договор.
То договора може и устно да се сключи, не е необходимо принтиране на листове.
За да ви изпъди жената, явно е имало защо.

# 80
  • София
Aisha, защо така с лошо? Откраднатият договор въобще не ни е проблем - само е щрих към образа й като крадла! Проблемът ни е невръщането на депозита, при положение, че сме изрядни.

Благодаря ти за " съпричастността"! А финалното ти категорично заключение блокира клавиатурата ми.

Съжалявам, че си позволих "вопли" на наемател в тема само за наемодатели...

# 81

Извинете за подробностите, но как е възможно крадла, луда, мошеничка да се чувства недосегаема!

По какво съдите, че е такава каквато я описвате? Явно не са ви добри отношенията, но жената ви е дала предизвестие, предвидено по договора и не ви дължи обяснение защо й трябва имота. Сега че се е самонастанила преди вие да се изнесете има известен проблем, но вие сами казвате, че това е било последният ден (значи няколко часа) преди да изтече срокът по предизвестието. Надявам се не сте чакали последните часове, за да започнете да освобождавате апартамента, все пак имали сте 30 дни преди това. И коректността пак пиша се дължи от двете страни. Ако тя е видяла, че нищо не предприемате и няма да се изнесете (а след изтичане на предизвестието на практика нямате и договор, въз основа на който да дължите наем) жената е решила да ускори нещата. А и щом я описвате така, не съжалявайте, че е трябвало да си търсите друго жилище.
Къде пише, че темата е само за наемодатели  newsm78

# 82
  • София
А на какво основание е прекратен договора. Неплащане на сметки, наем или нещо друго.

# 83
  • София
Бях решила да не продължавам по моя "казус", след като споделеното от мен бе наречено "вопли". И получих повече нападки, отколкото съпричастност Sad

rumen_iankov, никакво основание, имат право - просто го прекратиха. Всички сметки се плащаха в срок, наема - по банков път, квартирата е в изрядно състояние.

milittana, по какво съдим, че е луда и мошеничка ли? Горчи ми вече да повтарям защо. Имаме 2 жалби до полицията. Изнесохме се 5 дни преди срока, а последната вечер трябваше да предадем ключовете срещу връщане на депозита, но...

Ей, хора, щях ли да пълня темата с "вопли"  или аз съм лудата, която просто така си хаби клавиатурата, а !

Не пише, че е само за наемодатели, но точно такива ме наскачаха! По презумция решихте, че лудата си е в правото, а потърпевшите от нея си получават заслуженото!

Мислех, че форумът е за споделяне и очакване на съвет, а не на нападки. Жалко!

# 84
Ако имам покъщнина в жилището и не е време да предам ключовете, ако ще и последна вечер да ми е, а хазяинът се е заключил в апартамента, хич няма да се обръщам с нежни епитети към него. Laughing
Не знам и дали с полиция ще се разправям, при положение, че не е в мен договорът за наем. Но за щастие имам познати ключари, а и те по принцип работят по заявка.  Wink

Иначе всеки има право да си изгони наемателите от жилището, независимо дали са коректни или не. Но трябва да го направи по реда, който е в договора. Наемателите имат същото право и задължение. Всякакви други самоуправства класифицирам като пълна селяния.

# 85
И все пак - какво става с депозита? Тази няма ли намерение да ви го върне?
Ако й е по-лесно да се прави на разсеяна - вземи 2 или 3 по-якички приятели, и отиди в апартамента. Без разписана запис на заповед от нея, не излизай от там.
Баси нахалницата.

# 86
  • София
 Студената вода, която ще изпием, е на стойност 700 лв.  Mr. Green

# 87
Мама Меца, никой не те напада, но и ти трябва да приемеш, че е възможно някой да не е съгласен с теб и твоята гледна точка, нали? Доста неща не бяха ясни в началото, пък и сега. Например на какво основание наемодателката е решила да задържи депозита? Защото ако няма такова - ми съдете я за тези 700 лв. Докажете, че са неправомерно задържани и че тя ви ги дължи. Какви яки приятели, какви влизания в апартамента, умът ми не го побира. Щото и тя може да има яки приятели и ....нали разбирате докъде може да стигне всичко това? Като претендирате за ред и справедливост - не предприемайте недопустими неща.

# 88
Студената вода, която ще изпием, е на стойност 700 лв.  Mr. Green

Shocked
Търсете си правата! Апартаментът през агенция ли е търсен? Може те да пазят копие на договора. Дали хазяите са плащали данък? Може с това да ги стреснете - че ще подадете сигнал в НАП и глобите им ще са повече от 700лв.
Консултирайте се с адвокат. Сумата не е малка, че да я оставите току-така.

# 89
  • София
  milittana , основанието й е, че е луда, много луда и мошеничка!!! На какво ли основание влезе и открадна договора, който бе прибран в чекмедже с документи? / Леле, пак ще скокне Айша  Laughing/

Не ни трябва договора  - имаме банкови нареждания за плащането на наема.....

Ох, спирам, наистина станах досадна!

За съдебни дела нито време имаме, нито средства! Подаваме сигнал в НАП и си пием водичката!

Благодаря! Разбирам много добре, че хазяи и наематели гледат от различни камбанарии!

Общи условия

Активация на акаунт