Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №5

• 151 716
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Мисля, още си в шок. Ще го харесаш. А Искендер! Ах!

# 616
  • София
Добре дошли на новодошлите!  Hug Hug Hug

Може би Султан Ахмед не е толкова важна фигура, за да сменят няколко актьора за неговия образ
Единствен Екин Коч изпълнява ролята на Ахмед, друг няма.

Великолепният век: Най-силните жени на Османската империя

http://www.ranini.tv/ozel/25318/1/muhtesem-yuzyil-osmanlinin-en-guclu-kadinlari

Последна редакция: ср, 28 юни 2017, 20:16 от zarani

# 617
Да се включа и аз - гледах с голям интерес за Хюрем, но този сега ме разочарова. Първо, че декорите са абсолютно същите, а не показаха каква е връзката с предишния сериал, сякаш да ги доизползват, много недодялано. Пък и този компютърен лъв много изкуствено стоеше.
Изобщо я няма интригата от преди, поне музиката да бяха запазили, че тази сега изобщо не е така добра. Може да му хвърлям по някое око и на този, но не е същото. Сигурно затова го пускат лятото, че няма много зрители, а трябва да запълнят времето.
Не разбирам - два серияла ли има за Кьосем, но с различни артисти?

Последна редакция: ср, 28 юни 2017, 22:26 от acer

# 618
Да, компютърните ефекти много са играли. Нямо лошо,че декора е същия, нали това е уж султанския дворец.
Но, наистина не показаха връзка, освен пръстена, който не съм съвсем сигурна, но май не е същия като на Хюрем. За всеки случай, нарочно акцинтираха върху него.
Не са два сериала-актрисите се сменят-три актриси играят Кюсем.
Не е същото, бледнее пред ВВ, обаче аз ще му дам шанс.

# 619
Ясно, благодаря ти.

# 620
Да, компютърните ефекти много са играли. Нямо лошо,че декора е същия, нали това е уж султанския дворец.
Но, наистина не показаха връзка, освен пръстена, който не съм съвсем сигурна, но май не е същия като на Хюрем. За всеки случай, нарочно акцинтираха върху него.
Не е същото, бледнее пред ВВ, обаче аз ще му дам шанс.
Абсолютно същият е пръстенът. Нурбану го е откраднала от Хюрем, явно Сафие от нея и съм сигурна, че ще е на Кьосем по- нататък.
На мен тази серия ми хареса повече.

# 621
Здравейте Hug

Добре дошли на новите момичета! bouquet

Само да поясня - сериалът за Кьосем султан е два сезона: в първия се описва епохата на султан Ахмед и в него ролята на Кьосем изпълняват Анастасия Ц. и Берен Саат; във втори сезон се описва епохата на султан Мурад IV, завоевателят на Багдад и управлението на султан Ибрахим Делли (Лудият), като ролята на Кьосем се изпълнява от Нургюл Й. Коментирали сме въпроса и аз лично съм на мнение, че със смяната на актрисите се показват различни етапи от живота на Кьосем султан. За ВВ и ВВ Кьосем - на мен лично ВВ Кьосем ми хареса много и не го сравнявах с ВВ, освен като епоха и взаимоотношения между различните герои, правили сме съпоставки и сме анализирали. Друг тип сравнение, лично за мен, беше безсмислено и ненужно. Не съм очаквала подобни женски интриги както във ВВ, защото щеше да е повторение, очаквах да видя как представят живота на великата Кьосем султан и съм удовлетворена. Както вече писах, единствените любимци във ВВ ми бяха Мустафа и Баязид, не харесвах султан Сюлейман в личните му взаимоотношения (не като законодател и пълководец, стратег и т.н.) Rolling Eyes...прекалено самовлюбен и егоцентричен беше за моя вкус, както и заслепен от Хюррем до степен, която лично аз не приемам. Peace
Вярвам, че ще има активност в темата, но наистина голяма част от интересуващите се вече са го гледали с руски субтитри или дублаж.

bouquet bouquet bouquet

# 622
И на мен тази серия ми хареса повече от вчерашната. Според мен пръстенът си е същия и затова наблегнаха на кадъра с него. Актрисата играеща Сафие много ми харесва. Има някаква царственост в излъчването й, погледът, стойката, маниерите й са страшно обаятелни за мен. Надявам се сюжетът да не е като този на ВВ, за мен лично ще е  безинтересно. Още не мога да им запомня имената и по - натам ще коментирам по - обстойно.

# 623
  • София
Първо, че декорите са абсолютно същите, а не показаха каква е връзката с предишния сериал, сякаш да ги доизползват, много недодялано.

Връзката е името: Великолепният век. За някои "Кьосем" е продължение, за мен е просто сериал от същите продуценти, като от време на време се споменават някои от героите...
Скрит текст:
по-напред в сериите Ахмед дава на Кьосем, вече играеща се от Берен, короната на Хюррем. Сафийе пък и разказва как пръстенът на Хюррем е попаднал в нея, смисълът му и т.н. У Кьосем е през целия втори сезон, след смъртта й преминава в Турхан.
Музиката е същата. Има и нови композиции, някои са променени, но е същата. Във втори сезон се използват по-познати от Века мелодии. Декорите там вече са абсолютно нови, по мое мнение по-добри. То и самият втори сезон ми бе по-интересен.

Дана е права. Сравненията не помагат. "Кьосем" е една различна продукция, засягаща една различна, доста динамична епоха и взаимоотношения.

Наистина сериите са с леко бавно темпо в началото, като за въведение в историята. По-натам сериалът се раздвижва и става по-интересен. Търпение.  Wink

# 624
Изгледах последната серия-много трудно ми вървеше,като знаеш края хич ни ти се стига до него Cry
Хареса ми.Но не се разделям със сериала,ще чета тук .Не знам защо но се замислих-Хюрем почива до Сюлейман,а Кюсем къде ли?В смисър предвид начина и на умъртвяване,но пък народът я е обичал как ли са се развили събитията непосредствено след края и.
Какви размисли имам само и то преди лягане Rolling Eyes
Лека вечер и спокойни сънища! Hug

# 625
  • София
До Ахмед почива Кьосем, в джамията Султан Ахмед. При тях са също Мурад и Осман.

Финалът и на мен ми хареса. Тази вечер дори си го пуснах пак. Уж една сцена да видя, та от средата до края.

# 626
Добро утро! Hug
Дворецът е същия, но е нормално след няколко десетки години да е променен. И аз свикнах трудно, но след 2 - 3 епизода вече не се "губех" из коридорите. Laughing Laughing

https://www.instagram.com/p/BV5GFZUlG2d/?taken-by=h2onoktanet

Заставката в началото на втори сезон

и финалът. Надявам се днес да успея да го гледам с превод.

Някои от вас следят темата от началото, но за тези, които сега проявяват интерес към сериала, слагам линк към страницата, в която се появява първият фрагман, снимки, колажи и всякаква друга информация. Не разполагам с достатъчно време да пренасям поне снимки, но мисля, че и друг може да го прави. Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=862526.555;topicrefid=20

# 627
И аз мислех,че е същия пръстен,но някъде (тук или по ФБ групите,вече не помня,упорито се опитваха да ми доказват,че не е,в смисъл,че не е същия като модел,бил по-различев).Тя Нурбано го откраднаха оттам се пренесе този пръстен(и очаквам да го видя и у Кюсем).

Музиката е същата,само леко променена.На мен са ми скучни сцените с еничарите-в този сериал е доста наблегнато на тях.Хареса ми Мукадес (аз така си й викам,от др.сериал,че не й знам още името.Но нейният образ ми хареса.
Сериала не е продължение на предишния.Това си е различен сериал.Предрочитам да гледам на него като на такъв.
Тук събитията ще са по-динамични,щом обхваща  ня повече султани.

# 628
До Ахмед почива Кьосем, в джамията Султан Ахмед. При тях са също Мурад и Осман.

Финалът и на мен ми хареса. Тази вечер дори си го пуснах пак. Уж една сцена да видя, та от средата до края.
Hug  И Ибрахим е при тях-заедно всиките във вечността.

За финала-според мен повече от необходимото наблегнаха на стремежа за власт у Кюсем ,отколкото на необходимостта от владетел с авторитет.Нейната благотворителна дейност и благодарността на хората също не бяха отчетени в последните епизоди.Липсва ми текст или някаква сцена с какво остава в историята и съзнанието на поданиците си.

Пръстенът на Хюрем останау Турхан.За мен той е по-скоро израз на султанската любов ,та в този смисъл на Турхан не и пиляга .Тя е не любима султанка ,а властна Валиде.Просто няма приемственост по линия на пръстена като знак за нещо.

# 629
Не съм гледала  за Хюрем , но в този се загледах и ми хареса.Дано и други които го гледат по БТВ за пръв път да се включат с коментари.
Интригите в двореца нямат край.Султан Ахмед ми хареса, хареса ми и жеста който прояви спасявайки брат си но....май усети че или той или брат му.Не знам защо и може и да греша но имам чувството че Валиде султан също има пръст в това Ахмед да вземе решение да убие брат си.

Общи условия

Активация на акаунт