Парфюмни размисли и страсти - 205

• 107 021
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Днес се влюбих в мъжки парфюм. Макар "влюбих" да не е точното определение. По-скоро това нещо удари директно някакви неврони в мозъка ми и аз се втечних. Shocked Направо не мога да опиша въздействието му върху мен. Не помня откога не бях реагирала така на мъжки аромат, но помолих приносителя просто да стои по-надалеч, защото...
http://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-Bottled-Night-8825.html

Най-интересното е, че не е от типа "in your face" - усетих го едва-едва, по-скоро като полъх, но това пък ме задейства веднага да локализирам обекта, защото исках още и още да вдишвам тази прекрасност. Винаги съм харесвала гръмки аромати, обаче ще се окаже, че по-прибраните са по-интригуващи май. Rolling Eyes

# 241
  • София
Днес се влюбих в мъжки парфюм. Макар "влюбих" да не е точното определение. По-скоро това нещо удари директно някакви неврони в мозъка ми и аз се втечних. Shocked Направо не мога да опиша въздействието му върху мен. Не помня откога не бях реагирала така на мъжки аромат, но помолих приносителя просто да стои по-надалеч, защото...
http://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-Bottled-Night-8825.html

Най-интересното е, че не е от типа "in your face" - усетих го едва-едва, по-скоро като полъх, но това пък ме задейства веднага да локализирам обекта, защото исках още и още да вдишвам тази прекрасност. Винаги съм харесвала гръмки аромати, обаче ще се окаже, че по-прибраните са по-интригуващи май. Rolling Eyes

Един от най-любимите ми мъжки аромати  Heart Eyes и е изключително траен (поне 10 часа се задържа).

# 242
Аризона, ще се пробва задължително Laughing

# 243
И аз се влюбих. Внезапно, силно и безпаметно. Какво да я правя тази колекция сега! Знам, че ще ми мине след 10мл, но ....не съм сигурна. Amouage Lyric ми отнесе главата главно заради консистенцията си- божествена мекота и изящество, симфония от ноти и абсолютна хармония.  Heart Eyes

Знам, че тази характеристика е типична за ароматите на бранда, но този, този ми вади душата с памук. Усещам и лек полъх на алдехиди, който е точно на границата- почти илюзорен. А аз така ги обичам!
Меката канела и джинджифил са умерени, тамянът също, но това, което ме порази е млечността на сандаловото дърво. В момента  съм в сандалов период, затова така бурно реагирам на аромата. Носят ми се Самсара и Seven Veils (който наскоро преоткрих и между нас пламна любов).

Сега разбрах за реформулацията на Lyric, и тепърва ще разбера в какво съм се влюбила. Сдобих се с по 10мл от Lyric, Fate и Interlude и ми предстои обстойно проучване.

Миналата седмица от раз се влюбих в JPG Classique Intense и го взех веднага на място, явно съм в период на придобиване. И той ме отнесе- Classique се среща с Fleur du Male-гениално! Красота невероятна, много чувствен аромат.
Още не съм отворила Houbigant Quelques Fleurs Royale, ще е под елхата. Кога какво да нося, толкова много красоти, а аз съм само една!
Чакам 10мл Аmouage Sunshine. Да видим дали ще ме грабне.

# 244
  • Бургас
И аз продължавам да се запознавам с парфюмите на Амуаж,познавам вече доста от тях.За съжаление Amouage Lyric не можа да ме спечели Sad Но пък се влюбих от раз в Amouage Reflection и мисля да се зарадвам с него скоро. Heart EyesИзключително богат и изтънчен цветно-дървесен аромат,отваря се с една зелена свежест,от фрезии и теменуги,направо ме омая.Последвалите бели цветя също,флоралните нотки са много добре изразени.Най-забележима при мен е магнолията,много красив хармоничен аромат.Трайността е около 6 часа върху моята кожа.Мисля,че по-младите дами биха го харесали. WinkНамирам известна прилика с Amouage-Ciel,който според мен е още по-богат. Crazy

# 245
  • София
Като го питам за нещо на какво му мирише, обикновено отговорът е: на жасмин. Като кажа, че всичко пък му мирише на жасмин, той се пробва с друго: добре де, на жожоба Joy макар изобщо да не е на ясно как мирише на жожоба Crazy
Joy много ме изкефи умението на мъжа ти да дава определения на аромати  Laughing Забелязах, че при моя пък всички парфюми, които харесва му миришели "на бъз"  Joy

# 246
Чакам за Коледа Interlude и Xerjoff. Първи догодина е Amouage Lyric. Heart Eyes

# 247
Миналата седмица от раз се влюбих в JPG Classique Intense и го взех веднага на място, явно съм в период на придобиване. И той ме отнесе- Classique се среща с Fleur du Male-гениално! Красота невероятна, много чувствен аромат.
Има ли нещо общо с Classique Eau de Parfum, Deziderata? Наострих уши веднага! Crazy

Като го питам за нещо на какво му мирише, обикновено отговорът е: на жасмин. Като кажа, че всичко пък му мирише на жасмин, той се пробва с друго: добре де, на жожоба Joy макар изобщо да не е на ясно как мирише на жожоба Crazy
Joy много ме изкефи умението на мъжа ти да дава определения на аромати  Laughing Забелязах, че при моя пък всички парфюми, които харесва му миришели "на бъз"  Joy
Crazy hahaha И "бъз" не е лошо определение за мирис на всички парфюми Joy

# 248
Има ли нещо общо с Classique Eau de Parfum, Deziderata? Наострих уши веднага! Crazy

Благинките от ЕдП са там (чувствената база), но с нероли от Fleur du Male, а началото е искриво/газирано като шампанско. Тествай го непременно, прекрасен е, и мисля, че е твой.

# 249
И на мен този парфюм на Готие ми харесва, както и мъжката версия. Неговото шише пък е страхотно, освен сока. Определено си заслужават пробите. За протокола не харесвам и не нося нито един друг аромат на Готие.

# 250
Благинките от ЕдП са там (чувствената база), но с нероли от Fleur du Male, а началото е искриво/газирано като шампанско. Тествай го непременно, прекрасен е, и мисля, че е твой.
Hug Почти съм сигурна!
Винаги преглеждам, обаче, приликите, дадени от потребителите във всички фрагрантики, в които някой е отбелязал даден парфюм. Оприличават го с този Корес, който имам и е аналогичен с LVEB, с Цветната бомба, със самия LVEB, с Code на Арамани... А това за мен означава, че няма да е нов аромат и че аз също ще открия донякъде тези прилики. Обикновено сборното мнение в някаква степен се припокрива с истината(моята истина, с която усещам даден аромат) и това вече го прави не толкова любопитен за мен, тъй като имам Екстремната бомба и онзи Корес. Blush

# 251
Аризона, пробвах Boss Bottled Night, за мен е класически мъжки аромат, който би седял на всеки мъж добре. "Звучи" хладно, но сигурно като се затопли от мъжка кожа е чудесен. Не знам дали си го пробвала, но ми направи впечатление бутилката. Черно стъкло с омбре ефект към дъното - изсветлява в тъмно синьо и след това по-светло синьо. Първоначално го обърках с този:
http://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-Bottled-Oud-31141.html
който за отбелязване е, много приятен, пикантно-сладникав уд. Неговата бутилка е плътно черно стъкло със златен надпис...
Красиви са бутилките, както и ароматите са приятни.

Deziderata, честит JPG Classique Intense, много е секси, нали Laughing Перфектен е за коледно-новогодишните партита. И аз много си го харесвам, но много рядко го нося, защото е от тези, които заявяват присъствието си. Като си го купувах, имаше и този вариант,
http://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique- … dition-32041.html
чиято бутилка на живо е много привлекателна с тези бляскави частици, та се чудех тогава кой, но си взех този който и ти Laughing

# 252
Ето ме и мен, с отчет за Encre Noir. При мен началото е хубав, скромен, много реалистичен кипарис (не туя или смърч), с може би мнооого малко ветивер. Няма пушеци, няма сажди, няма драми. Кротък, стои прибрано, радва ме. Понеже съм му горд собственик от по-малко от час, не мога нищо да кажа за  развитие, но подозирам, че няма да има фрапираща промяна, може би ветивера ще се засили. Иначе определено му е студено, лятото ще е много по-красив, най-малкото защото сега си имам и истински кипариси и не ме изненадва като аромат.

Първата ми покупка на сляпо евър, 1:0 за мен (за вас, де). Благодаря, на всички, които ми го препоръчаха.

# 253
  • Виена
Boss Bottled Night и аз го помирисах сега в обедната почивка - с надеждата,че би бил добър избор за мъжа ми. Малко е скучен - чист и подреден, леко хладен, напомня ми  банковите чиновници с тъмно сивите костюми, сините ризи и кожените чанти (долавям и нотка кожа). Дори не и леко разтворена яка на синята риза

# 254
GatoNero, звучи много добре Sunglasses
Предлагам ти за другите неща, които си си набелязала, да позлваш опцията проба, за да не развалим резлутата ти до тук Laughing

Общи условия

Активация на акаунт