Парфюмни размисли и страсти - 205

• 107 021
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Мхмм, мисля да приема предложението. Много сме кът откъм персонал, почти няма да мога да мръдна до след празниците, та трябваше да си начеша крастата. Трябва да си избера нещо и за подарък, и сега се чудя кое да пробвам набързо. Малко ми бяха другите красти, малкооо...  bouquet

# 256
Мхмм, мисля да приема предложението. Много сме кът откъм персонал, почти няма да мога да мръдна до след празниците, та трябваше да си начеша крастата. Трябва да си избера нещо и за подарък, и сега се чудя кое да пробвам набързо. Малко ми бяха другите красти, малкооо...  bouquet
Единственият вариант, за който се сещам, е да си поръчаш проби от някой сайт.

# 257
Единственият вариант, за който се сещам, е да си поръчаш проби от някой сайт.
И аз съм на същото мнение. При мен не е до липсата на време, а в това, че в моя град няма къде да се тества. Започнах с проби от 1мл, но постепенно преминах към 2 и към 5мл - те са със спрей и можеш да поразносиш аромата и да го прецениш по-добре. От около 50 проби 4-5 варианта останаха, два от тях купих, останалите си чакат реда. Не всичко се намира на проби, но е добро начало.

# 258
# 259
  • Варна

Като го питам за нещо на какво му мирише, обикновено отговорът е: на жасмин. Като кажа, че всичко пък му мирише на жасмин, той се пробва с друго: добре де, на жожоба Joy макар изобщо да не е на ясно как мирише на жожоба Crazy
Joy много ме изкефи умението на мъжа ти да дава определения на аромати  Laughing Забелязах, че при моя пък всички парфюми, които харесва му миришели "на бъз"  Joy
Crazy hahaha И "бъз" не е лошо определение за мирис на всички парфюми Joy

На моя пък всичко му мирише на кокиче  Laughing

# 260
Чакам за Коледа Interlude и Xerjoff. Първи догодина е Amouage Lyric. Heart Eyes

Кой точно Xerjoff чакаш?  Peace

WalherP99, няма да се разберем така, какви са тези картинки, кафета и прочие. Ами сподели малко описания де, не си щадил средства, разкажи какво те впечатли в новите покупки.
Лично на мен са ми интересни нови и различни нишови, инди аромати, които малка част от съфорумците тук споделят (добре, че ги има). Няма да изброявам, за да не забравя някой.  Hug
Най-накрая се добрах до проба на Manhattan Bond No 9. Не знам, защо очаквах някаква удова бомба или нещо от типа на Black Orchid Tom Ford, ами не. Той си е направо песен, за носене лесен, с аромата на Дъглас и Коледа е омесен.  Laughing

Peace
Ще ги опиша малко по- малко,както и доста други хубавини,до които имах щастието да се докосна.

1.

Име: Dhan Al Oudh Al Nokhba
Марка: Rasasi
Ценови клас: Нисък-~44 лева
Място за покупка: Енцо
Трайност: Доста добра ~9 часа
Сиаж: Доста добър -поне 5 часа
Милилитри: 40
Лична оценка: 8.5-9/10
Степен на достъпност в БГ : 9/10

От доста време го мислех и имах усещането,че доста ще ми допадне...и така и стана.Представи си домашно сладко от ягоди,малко карамелизирана захар и ууд.В началото започва като гурме,но не е точно такъв.В базата ууда е доста по-явен,а за някои хора дори е в повече.Не е някой супер комплексен аромат,но все пак се развива и за мене си е много класен.Ако се продаваше в бутилки на някой нишов бранд щеше да струва поне 100 евро.Милилитрите не трябва да заблуждават-парфюма е доста траен и от повече няма нужда.

+ +

2.

Име: Sweet Tobacco Spirits
Марка: 18.21 Man Made
Ценови клас: Среден-~$65-$80
Място за покупка: Amazon.com
Трайност: Доста добра ~9 часа
Сиаж: Доста добър -поне 3.5-4 часа
Милилитри: 100
Лична оценка: 9-9.5/10
Степен на достъпност в БГ : 1/10

Историята на този парфюм е доста интересна.Марката започва да продава аромата като комплект боди-лосион и гел-душ , но оценката е супер положителна и няколко потребители питат дали ще пуснат и такъв парфюм.Пробно пускат бройки,които се разпродават веднага и от няколко месеца хайпа в Щатите за този парфюм е УНИКАЛЕН.Първоначално като са пуснали първите бройки са ги пуснали на ~$40 , като в Amazon са се продавали за $35 , но в момента положението е различно-парфюма са му качили цената двойно $80 е в сайта им и не могат да смогнат с производството-непрекъснато свършва!
Сега за аромата-да има общо с Back to Black на Kilian , но в никакъв случай не е копие !
Започва с ударно количество тонка , мед и ванилия , като в базата към микса се добавя и приятно количество сангрия , като ууд-а също е там,но влиза от резервната скамейка,а не е основен играч според мен.Личното ми мнение,е че този парфюм е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН поне за проба  за фенове на Back to Black , Ambre Narguille/Oajan , Pure Malt  и дори Tobacco Vanille и Herod .
Лошото е,че в този невероятен хайп в момента е доста трудно да се купи извън САЩ и Канада.Катo отмине "треската" , или увеличат производството ще е възможно.Не знам дали правят международни доставки от самия сайт.

+ + +

Парфюм за вечерта ще е

# 261
  • София
Прочетох и аз парфюмната класация на Фрагрантика и мисля, че се влюбих, макар и само по пирамида ето в това:

http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Promenade-des-Anglais-34998.html

Има ли го в София? Някоя от вас тествала ли го е?

# 262
Прочетох и аз парфюмната класация на Фрагрантика и мисля, че се влюбих, макар и само по пирамида ето в това:

Не, няма го за съжаление. Peace

# 263
  • София
Здравейте парфюмни   bouquet  Да споделя какво ми се случи току що! От едно известно време Амбер ауда на Килиан ме дразни с нещо, и реших да го махна и да си взема нещо друго на Килиан. От няколко седмици се чудя между Single Malt и Bamboo Harmony, и двата съм ги тествала, и двата хич не са лоши, но в нито един от двата не съм напълно убедена. Днес се чух със съфорумка и и споделих дилемата, тя ми каза, изчакай Килиан да пусне нещо ново, дето ще те грабне, не бързай.. Викам и, къде да чакам, кой знае кога ще пусне нещо ново, пък и баш по мой вкус.. Накрая решавам да поръчам Single Malt, влизам в сайта на Килиан да видя каква му беше точно цената, и какво да видя!!!  Shocked Crazy Току що излязъл нов ексклузив, който вчера го нямаше, Noir Aphrodisiaque, описан като "An overdose of dark Chocolate sprinkled with Jasmine buds and Cinnamon barks." сътворен от Calice Becker, която определено има опит с шоколадите! Познайте дали не го поръчах на мига!  Joy Явно съфорумката има ясновидски способности, или Килиан е решил да забърка набързо нещо по мой вкус  hahaha

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 12:34 от I walk alone

# 264
Мда, няма случайни неща GrinningДа ти е честит новия аромат I walk alone  bouquet

Deziderata , мисля че ти купи М7 уда скоро. Би ли споделила как се прие , пробвала съм го отдавна и спомена ми е за почти моно уд може и да бъркам. Би ли казала две-три думи моля Praynig bouquet

# 265
  • София

Ако помниш Aqua Allegoria Figue Iris - същият е  bowuu Не съм правила паралелен тест (АА нямам отдавна), но не откривам разлики дори и по отношение на концентрацията. Та, ако познаваш и харесваш АА Figue Iris (и тихичко ги проклетисваш защо спряха още една хубава алегория) и цената те устройва - честито  Laughing

# 266
  • София
Еличка, мерси много! Hug Това ми трябваше да чуя!  bouquet Готово - парфюмът е избран, отивам да търся откъде да го поръчам:)

I walk alone, честит ти нов Килиън! Ще чакам да пишеш като го получиш и разносиш! (Аз бих избрала Bamboo Harmony без колебание пред Single Malt. Но този новият какъв ли е, любопитството ми е голямо  Heart Eyes)

# 267
  • София
raznejena*, .♥.Петя.♥, благодаря  Hug

Сега се разрових за повече инфо в нета и открих, че Noir Aphrodisiaque е излязъл през януари 2015-та!  Shocked От тук: http://www.osmoz.fr/inspiration/osmoz-magazine/234/kilian-ouvre- … -boutique-a-paris
Чудно как все още го няма нито във Фрагрантика, нито в Парфумо и Бейзноутс. Случайно някой от посещавалите бутика на Килиан в Париж да го е засичал?

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 15:42 от I walk alone

# 268

би трябвало да се появи нали?
повечето Алегории ми харесват

# 269
 Не ми се вярва да се появи Герлена. Peace

I walk alone, честито! Много се радвам за теб! Heart Eyes Hug bouquet
Да разкажеш, като го получищ моля!

Общи условия

Активация на акаунт