Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 840
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Ноар на СЛ е направо страшен. Мисля, че не е ексклузив, но може и да греша...
И за мен е направо страшен. Не е ексклузив.
De Profundis Serge Lutens е обаче.

# 631
  • СОФИЯ

Някой ако успее да пробва този http://www.fragrantica.com/perfume/Courreges/Hyperbole-40170.html
да сподели, че съм много любопитна.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 21:26 от Tatti

# 632
Очевидно затова на подсъзнателно ниво съм си го харесала SL. Въпреки че любовта ни тръгна от арабските елементи в парфюмите му.
След като е страшен, значи е за мен 😉

Аглая, благодаря за другите препоръки. Парфюмът с препратки към известния роман на Д. Дидро всъщност ми харесва много, а другия (разбира се, не по Оскар Уайлд) си го спомням от представянето му от самия SL.

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 18:55 от Tsugumi

# 633
  • София
Лично мен, това, което ме дразни при Zadig & Voltaire дамският, е разминаването в маркетинга. Има нещо недомислено там. Рекламата е на пънк мадама и някак пънк-рок лайфстайл, а аромата е уютната куня на мама, която пече курабии и бърка сметанов крем за торта....Що за недоразумение.
Нямаш представа колко често срещан е този контраст... Whistling Много често външният вид жестоко контраститра с истинската същност на човека и често е маска на други неща, но това е друга тема. Споменах го, за да се абстрахираш от това какво показва рекламата и какъв е всъщност аромата. Това не е причината да е никакъв. А просто е вариация на всички досегашни конфитюрено-карамелено-бонбонени нещица, които заляха пазара. Първо наизлязоха те, после ноар или интенз версии на всяко едно, после едт-та, лимит едишъни и не знам си какво още до втръсване, а сега разни неизвестни дизайнери с двойни имена като на фирма за прахове за пране, изскочиха с първите си два парфюма, с надеждата да обезглавят светкавично утвърдени вече мармалади. Миии няма да стане, защото другите двойни са Долче и Габана Laughing и са си запазили пиедестала. Макар те да не са ме спечелили до сега с нищичко от ароматните си произведения, поне дрехите им понякога хващат окото по телата на холивудските красавици.(други не)

О, Sicily забравих, но пък тя вече се произвежда от онези двойните, от праховете за пране Joy

Бижy - След този фантастичен и изчерпателен анализ на дамския Задиг, гарантирано от марката ще си вземат поука и очаквай да те потърсят като главен конслутант за следващите им проекти. Убеден съм, ще им помогнеш да направят парфюми с по-дълъг пазарен живот от този на This is Her  Simple Smile Hands Thumbsup

Като споменаваш, че от Задиг искали да обезглавят мармаладите на пазара, моля ясно и точно посочи This is Her на кой друг парфюм прилича поне на 85%? Независимо дали Долче и Габана или каквото и да било.

Въобще какъв е смисъла на цялата тази анти-Задиг риторика? И той ли е от парфюмите на злото и партията трябва да го забрани, подобна на La Vie Est Belle?

Когато ковачева писа за This is Her, тя изрази собственото си усещане, което е подвеждане точно толкова, колкото са мненията на дамте, които не го харесат. Защо едното да е подвеждане, а другото не? Негативиното писане също е подвеждане. Или може би поднесено уж като арт пробив на статуквото ще го броим за креативно-просветилски порив?

# 634
  • София
Бижy - поста ми не е заядлив или целенасочен към теб. Просто се случи в този момент да не съм съгласен с написано от теб.
Причината да се включа сега точно, не е да поемам копия или каквото там си мислиш, а това, че преди около час жена ми се обади щастлива и вдъхновена, че може би е открила следващия си нов парфюм, след посещение в Сефора - This is Her.

Отварям темата и какво да видя - абсурдното съвпадение точно сега да чета тук колко е безличен, масов, никакъв, абе ужас безподобен Simple Smile Не можах да се въздържа да не изкажа и аз моето мнение - не е заяждане с теб, държа да отбележа.

# 635
Скрит текст:
Бижy - поста ми не е заядлив или целенасочен към теб. Просто се случи в този момент да не съм съгласен с написано от теб.
Причината да се включа сега точно, не е да поемам копия или каквото там си мислиш, а това, че преди около час жена ми се обади щастлива и вдъхновена, че може би е открила следващия си нов парфюм, след посещение в Сефора - This is Her.
Отварям темата и какво да видя - абсурдното съвпадение точно сега да чета тук колко е безличен, масов, никакъв, абе ужас безподобен Simple Smile Не можах да се въздържа да не изкажа и аз моето мнение - не е заяждане с теб, държа да отбележа.
Много жалко, че си се огорчил така! Щом ще го носи жена ти, не се безпокой, на нея ще мирише божествено, защото това е твоята жена все пак. Wink

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 21:32 от Tatti

# 636
Да си кажа личното мнение. Не е до налагане на "политкоректен" език или до искане тук да има само парфюмни похвали. Нека има и критики - намирам ги за полезни. Но е важно как са поднесени и от кого (тоест, какъв е цялостният профил и представяне на онзи, който ги отправя). Признавам, че като нищихме парфюмите с рози, се подразних. Но не на мнозинството, което по една или друга причина свързва моноаромата на роза със соцсувенирчетата; или на конкретно нехаресващите "La Fille de Berlin" (който ми е любимец). Всеки има право да харесва даден аромат или да не го харесва.

Подразни ме едно конкретно мнение - на alvina_maria, която свърза парфюма с нещо "увехнало  и мръсно". И не заради тези определения ме подразни, а защото ги свързах с цялостното представяне на потребителката - някак екзалтирано, може би типично за нов потребител, но пък и не много типично, защото липсва плахост, набива се едно прекалено ентусиазирано присъствие, което ту запява с общия хор, ту пише нещо, не особено смислено, и накрая лепва такива радикални определения за парфюм.

Инак критиките са добре дошли; те действат вразумяващо, спестяват пари.

# 637

Нека всеки споделя чувства, усещания, радост, омраза към парфюмите. Да бъдем толерантни към чуждото мнение и да не налагаме своето.Всеки сам може да прецени дали да се довери на нечие мнение или не, дали да рискува да купи нещо "на сляпо" или да изчака, да пробва, да сравни своите усещания за парфюм с тези в темата.Всичко се намества във времето.
Лично аз искам да продължавам да имам възможност да чета тук в темата страхотните описания на Ковачева  Hug, които обожавам, макар че не винаги съвпадат с моите усещания за парфюма. За съжаление вече и доста други момичета не пишат м темата и май има защо.

И за да завърша годината по темата: не си спомням точно какво купих тази година, но три парфюма ме развълнуваха много - Fashion Decree(много ме радва и трябваше да стане зима, за да разбера колко е красив), Chanel No 5 L'Eau(намерих най-накрая моята 5-ца) и Italian Summer Fig The Body Shop( новата ми страст, смокините)

И за последно тази година поръчах Back to Black By Kilian без който реших, че не мога и че е точно моят парфюм, с който се чувствам така все едно е направен единствено и само за мен. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 21:49 от Tatti

# 638
  • София
Tsugumi - Радвам се, че съм те разсмял  Simple Smile Смеха е здраве.

Бижy - права си и за това, че белия задиг мирише чудесно от жена ми, както и че харесвам лесно много парфюми.
Да, вярно, това не говори много добре за мен, но пък се чувствам вдъхновен и щастлив в хобито си, поне за сега.  От друга страна си мисля, че ще е трудно да се измери, доколко има обективно отношение голямото нехаресване, към качеството на малкото харесани парфюми  Simple Smile

Зози - не става въпрос да няма критика или хейт - нека си ги има - те са факт във всеки форум, така че който има нужда нека си пише негативно. Но не съм съгласен с това да се използва някаква конкретна харектеристика на даден парфюм за да се вадят генерални изводи, да се мятат определения за харесващите го и тн.

Lady Vengeance - хубав призив.  Hands Thumbsup Hands Thumbsup

Весело посрещане на 2017 и дано тя е по-щастлива и добра за всички в темата ни  Simple Smile

# 639
Lady Vengeance, честити! Grinning
Мен много ме радва тази 5-ца, държи се така, все едно е насочена за пазара на скандинавието.
Донеси другия път останалите два, за които пишеш.
Back to black не го ща. Laughing

# 640
И за последно тази година поръчах Back to Black By Kilian без който реших, че не мога и че е точно моят парфюм, с който се чувствам така все едно е направен единствено и само за мен. Heart Eyes
Браво честити! Върховен парфюм, добре че си го взела! Много любов да ти донесе! Heart Eyes Hug bouquet

Една дискусия по повод рози.
http://www.fragrantica.com/board/viewtopic.php?id=167140

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 22:04 от densi

# 641
goddess от мен парфюмите, от теб организирането на среща. Joy
densi, благодаря! Hug

# 642
  • Варна/Лондон
Скрит текст:
http://www.perfumeintelligence.co.uk/library/perfume/a/a1/a1p4.htm

Джеронимо, в тази енциклопедия е посочен, 1972 година, флорал алдехид, обаче дали е същия парфюм е въпрос с повишена трудност.  
Ох, не го откривам, но ти благодаря много. Не е важно. Оказа се, че е на майка, подарък от нейна леля, лелей, бая стар.  Laughing
Скрит текст:
Мирише приятно, утре ще го пробвам и на трайност. Даже и майка няма спомен точно от кога е а дали е менте няма как да знаем.

Обаче сте страхотни! kovatcheva, признала съм те отдавна, невероятни познания и уникално перо! bouquet
[/quote]
Tsugumi, бях отворила линка както виждаш, а за начетеността, не касае само въпросният ѝ отговор, а доста нейни публикации. И други ме радват много, но темата не е за това.
В тон с последените постове, парфюмите на Хермес ми идват попрехвалени, но не съм пробвала всичките разбира се. Скромният ми опит с Hermes Voyage , Hermes Elixir des Mervellies и Hermes 24 Faubourg -приятни, но при мен не особено трайни, не повече от 2-3 часа. Confused

# 643
goddess от мен парфюмите, от теб организирането на среща. Joy

Само да мине грипната епидемия.
Любопитна ми е тази смокиня на Боди шоп, колкото по-студено става, толкова повече свежаци ми се носят.

# 644
Зози - не става въпрос да няма критика или хейт - нека си ги има - те са факт във всеки форум, така че който има нужда нека си пише негативно. Но не съм съгласен с това да се използва някаква конкретна харектеристика на даден парфюм за да се вадят генерални изводи, да се мятат определения за харесващите го и тн.
Цитирай ме. Къде точно метнах определения за харесващите го....
Най-безумният довод, който някога съм прочела изобщо тук е - не пишете лоши неща за парфюм, защото жена ми иска да си го купува и й хресва.....

При нас тази смокиня на Боди Шоп я спряха, явно е била лимитирана някаква серия за лятото, та така и не успях да я пробвам..

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 22:28 от Zozina

Общи условия

Активация на акаунт