По-бърз растеж на косата - тема 7

• 138 008
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Това имам аз - http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0 … _81_D0_BB_D0_BE-s  Simple Smile

Сега са ми на свършване вече маслата и се чудя какви да си поръчам. Рициновото със сигурност, но ми се иска и нещо за раздразнен скалп. От един шампоан започна да ми се появява пърхот и е много неприятно. Спомням си, че бях гледала тук преди една таблица с различните масла и за какво са подходящи, но не я откривам... Ако някой я намери, много ще съм благодарна  Grinning
А за маслата на Rivana някакво мнение?

# 286
На Давинес ползвам тази маска
http://apteka.framar.bg/30010397/%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BD% … 250-%D0%BC%D0%BB-

Винаги я ползвам след домашна маска от няколко лъжици маска/балсам (последно на Мароканойл хидр. Б) рициново масло, дом.свинска мас, мед, гел алое и други. Уникално разплитаща, на допир косата е здрава, много бляскава. Много съм доволна.

Имам и серума Рефлекс.  Добро серумче, но може би момичетата на снимките са с изправени коси. При мен ефекта не е като от снимките показани в страницата на Аплекчър.  Имам е терапията и така отлежава в шкафа.
Уникална е тази маска, аз свърших една опаковка  Peace
Ако си склонна да размениш терапията, или да я продадеш, пиши на ЛС  bouquet

# 287
  • Пловдив
Dreamer, а серума Reflex, помага ли при заплетени крайчета и цъфтяща коса? Изкушавам се да го поръчам, но е доста като цена...
Моята коса не цъфти, а се къса в краищата, но серума не ми помогна за това. Не е евтин, но пък е много икономичен и ще го ползваш дълго време. Има един серум на Ливинг Пруф от серията Рестор, двата са много сходни, като Рестор е на по-добра цена, а и има мини вариант от 30 мил.

# 288
Здравейте, момичета! Имам следният проблем: до днес бях със зашит екстеншън на главата (близо 2г.). Косата ми никога не е била свръхдълга или свръхгъста, но толкова зле, както до този момент не е била. Препоръчаха ми да си правя маска с горчица, да си впръсквам корен от репей и да си слагам ампулите на Керастаз Денсифик. Моля, ако имате отзиви за изброените неща и дали влияят наистина да споделите опит. Ако пък някоя е имала подобен проблем, ще съм й благодарна да сподели нейното решение. Всякакви съвети ще са ми добре дошли, че тотално съм се побъркала с тази коса...

# 289
...напоследък я мия по 4-5 пъти седмично и определено имам нужда от някакво подхранване, косата ми е суха, стои като метла, накъсана...

Мисля, че тук се крие проблемът... Безумно много миене е това, опитай се постепенно да разредиш. Ако се омазнява бързо и затова го правиш, вероятно в началото ще ти е неприятно, но съм сигурна, че почти ежедневното миене само усложнява ситуацията.

А за маслата на Rivana някакво мнение?

Само веднъж съм си купувала едно, но ми миришеше доста неприятно. За ниската им цена не знам дали има нещо истинско в тях...

# 290
A за Olivital или Икаров мнение?

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 10:37 от bubanka

# 291
Аз в момента ползвам шипково масло на Ривана. За пръв път ползвам такова, но ми допада. Това, което не ми харесва в техните масла, или по-скоро в шишенцата им, е капкомерът- много трудно накапва и затова го махам изцяло. Е, да, обаче пък така после половината количество е върху шишето- цялото се омазва в масло  Rolling Eyes ...Аз май съм много претенциозна  Joy

# 292
Dreamer, а серума Reflex, помага ли при заплетени крайчета и цъфтяща коса? Изкушавам се да го поръчам, но е доста като цена...
ако търсиш нещо специално за цъфтящи краища бих ти препоръчала серума на Маракеш за цъфтящи краища на по ниска цена и наистина върши чудесна работа.Много любим продукт ми е .В момента използвам други и като ги свърша веднага ще си взема отново.

# 293
Здравейте, дами Simple Smile
Дълго време правих домашни маски - предимно с кокосово масло и други етерични, но в даден момент ефекта беше обратен - косата ми адски се изсуши, изтъня, пълна трагедия! Имам много растяща коса, което създава обем, но не израства надолу. Сега започнах терапия при фризьорката ми с продукти на Фанола, плюс ампули за косопад и растеж, но за краищата не намираме решение. Сякаш виждам резултат в растежа, отрязах я драстично и расте една идея по-интензивно.
Ползвам сешоар и преса веднъж в седмицата (пресата на 160°), слагам термозащита на Avon (толкова я мия, за щастие не се омазнява бързо), трябва ми нещо за краищата - което да слагам на мокра и на суха коса, има ли такова чудо?
Искам да възобновя и домашните маски, но ме е страх, да не я изсуша още повече. В момента имам вкъщи кокосово масло, евкалипт, бял бор, иланг-иланг, жожоба, кедрово дърво и портокал - как да ги комбинирам?

# 294
Здравейте, дами Simple Smile
Дълго време правих домашни маски - предимно с кокосово масло и други етерични, но в даден момент ефекта беше обратен - косата ми адски се изсуши, изтъня, пълна трагедия! Имам много растяща коса, което създава обем, но не израства надолу. Сега започнах терапия при фризьорката ми с продукти на Фанола, плюс ампули за косопад и растеж, но за краищата не намираме решение. Сякаш виждам резултат в растежа, отрязах я драстично и расте една идея по-интензивно.
Ползвам сешоар и преса веднъж в седмицата (пресата на 160°), слагам термозащита на Avon (толкова я мия, за щастие не се омазнява бързо), трябва ми нещо за краищата - което да слагам на мокра и на суха коса, има ли такова чудо?
Искам да възобновя и домашните маски, но ме е страх, да не я изсуша още повече. В момента имам вкъщи кокосово масло, евкалипт, бял бор, иланг-иланг, жожоба, кедрово дърво и портокал - как да ги комбинирам?
Би ли споделила с кои продукти на фанола правите терапията и дали си доволна от тях? Simple Smile

# 295
  • Варна
 Това,което са препоръчали в горния пост,а именно серума за връхчета на Маракеш  https://www.zlatnaribka.com/marrakesh/marrakesh-intenzivna-grizha-s-argan-i-konop/serum-za-tsaftyashti-kraishta-s-konopeno-i-arganovo-maslo-marakesh-endz-split-end-mender-and-preventer-118-ml  . Ползва се и на мокра и на суха коса без проблем. Ползвам го вече близо половин година и ефектът много ми харесва. Това не е силикон,който само заглажда,а наистина върши работа.

Домашните маслени маски се правят на влажна коса,ако е суха и към маслата е желателно да се добави глицерин/хидратиращ агент/. В противен случай просто запечатвате сухата коса и ефекта е този,който описвате. Купете си един глицерин и един рицин от аптеката ,добавете вашия кокос,малко жожоба,няколко капки евкалипт.....навлажнете леко косата и нанесете като наблегнете на дължините. Сложете шапка за баня и загрейте със сешоара малко колкото да ви се затопли главата. Постойте час два,после измийте и изсушете. В крайчетата на вече сухата коса нанесете малко кокосово масло/ама малко/ и после кажете какво се е получило. Wink

Това което описвате с нерастящите нови растежи ме навежда на мисълта,за изтощена коса. Погледнете това https://www.zlatnaribka.com/eprouvage/fortifying-za-vazstanovyav … -reparative-227-g   маската е изключително икономична и в момента към нея получавате подарък серум за растеж. Ще подхрани сериозно дължините ви,няма да се къса косата и ще расте.

# 296
Би ли споделила с кои продукти на фанола правите терапията и дали си доволна от тях? Simple Smile
Редува ботокс терапия с дълбоко почистване и пилинг на скалпа, плюс поставяне на ампула срещу косопад. За вкъщи си купих шампоан против косопад - http://fanola.bg/продукти-фанола/%d1%88%d0%b0%d0%bc%d0%bf%d0%be%d0%b0%d0%bd-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b8%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d1%81%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b4/ и след всяко измиване слагам апмпула.
Прави ги от ноември, сякаш има някакво подобрение на косопада, а след ботокс терапиите, поне две измивания след това, когато косата ми е мокра, мирише на продуктите, което за мен означава, че са успяли да проникнат в косъма, не знам дали разсъждавам правилно.
prinzesata - благодаря! Веднага ще забъркам домашната маска! И отивам да гледам препоръчаните продукти в Златната рибка!

# 297
Момичета, каква е схемата на почиване от маслените маски за косата - месец правиш и месец почиваш или по друг начин? И може ли ако си използвал примерно 1 месец едни масла на другия да използваш други или е нужно почивка от всякакви масла?
Вие как действате? Hug

# 298
  • В полите на Пирин планина
Аз не почивам от масла. Ако видя, че косата е пренаситена, прескачам една седмица. Иначе редовно правя маслени маски поне веднъж в седмицата, а ако имам време и два пъти.

# 299
  • Варна
 Относно маслата-наблюдавате косата си. Тя си показва от какво има нужда. Това,което препоръчах на  ellenita  по-нагоре е вариация на любимия ми домашен еластинайзер съобразен с нейните наличности. Аз лично го правя когато забележа,че косата ми е суха/обичайните финиши не действат както се очаква/ или с други думи след миене и стилизиране имам хвърчащи краища и се налага всяка сутрин да слагам маракеш по връхчетата,за да се успокои.

В момента смея да кажа,че съм със сравнително прилична коса/преди година беше ужасна/ и еластинайзер правя да кажем веднъж на две седмици,но в началото го правех на всяко миене. Много много важно е да се прави на влажна коса,не мокра,а леко навлажнена,за да не ви се стича вода после докато стоите с шапката. Към основните съставки/глицерин и рицин/ можете да добавите всичко,което вашата коса харесва. Аз съм слагала мед,жълтъци,и всякакви масла като кокос,арган,бадем,жожоба,авокадо......абе няма забранени съставки стига косата ви да ги харесва.

Пренасищане за мен лично няма как да се получи. Косата си поема толкова колкото и е нужно,а останалото го отмивате. 

Общи условия

Активация на акаунт