По-бърз растеж на косата - тема 7

• 137 933
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
 Embarassed Съвсем се обърках-хидратиращ шампоан и протеинова маска и протеинов шампоан и хидратираща маска, така ли? Как да ги редувам, след маслена терапия, кой вариант се ползва.
Много моля, някоя от вас, да напише протеинови марки на шампоани и маски. За хидратиращите се ориентирам по надписа "moisture" . Протеиновите да не би да са "repair", как ги разбирате.
Ако някоя дама реши да отрази няколко вида протеинови, нека да има и от дрогериен тип, че професионалните са по-скъпи и трудни за експеримент.

# 571
  • в огледалото на живота
Embarassed Съвсем се обърках-хидратиращ шампоан и протеинова маска и протеинов шампоан и хидратираща маска, така ли? Как да ги редувам, след маслена терапия, кой вариант се ползва.
Много моля, някоя от вас, да напише протеинови марки на шампоани и маски. За хидратиращите се ориентирам по надписа "moisture" . Протеиновите да не би да са "repair", как ги разбирате.
Ако някоя дама реши да отрази няколко вида протеинови, нека да има и от дрогериен тип, че професионалните са по-скъпи и трудни за експеримент.
Ще следя и аз за коментар,че и мен ме вълнуват сходни въпроси.

# 572
  • Пловдив
Комбинациите са следните:

1.Протеинов ш-н и протеинова маска
2.Хидратиращ шампоан и хидр.маска
3.Протеинов ш-н и хидрат.маска

Дрогериини марки не мога да напиша, защото използвам само професионални.
Протеинови, които аз използвам са Profiber Лореал, Alterna Caviar repair, Vital nutrition Keune, Aphogee,Therapist Kerastase,Morrocanoil Repair, Absolut repair Лореал, Prokeratin Лореал, Redken Extreme.

# 573
# 574
Благодаря! Колко често се използват протеиновите продукти. Предполагам, да опитам от двете съчетания и така да установя кое е най-добре за късата и цъфтящата ми коса...

# 575
  • Пловдив
Да, сама ще усетиш кога да спреш с протеина. Когато прекаля, косата ми става разхвърчана, заплита се. Намерила съм си баланс и така ги редувам - 2-3 пъти протеин, 2-3 пъти хидратация.
След маслени маски обикновено мия с по-лек протеинов шампоан. Например Vital nutrition,  Alterna Caviar Repair , червения ш-н Profiber Loreal или TEN Alterna. Досега не съм пробвала с хидратиращ, но трябва да опитам и да видя какъв ще е резултатът.

Kristina, май обърка темите  Simple Smile

# 576
Препоръчайте ми някой по-евтин дълбоко почистващ шампоан и ако някой е ползвал това да сподели мнение:    Hug

# 577
Цитат
Пробвай крема на маракеш за цъфтяща коса.Страхотен е  Love
Моя стара любов е той.И се радвам,че си го поднових.Няма да му изневерявам вече   Embarassed с дуги продукти.
ДПШ използваш ли?Да премахваш натрупванията?
Цитирай   • Харесва ми

не съм ползвала никога, не съм се замисляла дори за ползата от това, ако трябва да съм честна
а ако редувам протеин и хидратация колко време се ползва едното и колко другото, в какъв интервал?
примерно 1 м-само протеинови 1 м само хидратиращи или?
искам да пробвам, защото тук по темите много момичета казват, че са доволни именно от редуването и искам да видя какво ще се получи и как ще се отрази на косата ми
Основните ми притеснения са, че не мога да правя експерименти със силни и агресивни професионални шампоани поради скалпа ми, който е проблемен и много неща не му понасят, тоест не се знае дали евентуаялно ще уцеля дадена серия от ш-н, балсам-маска  Simple Smile то главно шампоана ми е притенението,щото нали той се втрива в скалпа
иначе бих пробвала тази новата серия на Лореал протеиновата, профибър  ли беше newsm78 или абсолюта
и да съм по темата-много нови стърчащи косъмчета имам по главата, супер дълги и смешни, ноооо забелязах и цъфтежи, и то в обхвят повече от 5 см, а нито третирам, нито нищо, от етажите е  подозирам  Simple Smile  

# 578
the_most_happy, няма точна формула как и по колко пъти да редуваш протеин с хидратация.
Това, което съм научила тук от момичетата е, че преди да наслагваш протеина, трябва да си хидратирала добре косата.

Примерно, започваш с хидратиращи продукти и следиш как се отразяват на косата ти. Като вече спре да ти харесва като усещане вкарваш протеинови продукти и пак следиш и пак като спреш да я усещаш добре - сменяш. Сама ще си намериш формулата. Зависи от какво има нужда косата ти.

Пробвала ли си безсулфатни шампоани за чувствителния скалп? Разреждаш ли го преди да го втриеш в скалпа?

# 579
На косата ми много хубаво се отразява протеина , колко пъти ползвам хидратация е една хвърчаща , фризи суха .. ужасна е , а при протеина е една обемна , плътна , бляскава. Затова сега съм само на протеин - кератиновите чи .Даже и маските с масла ми правят косата сплескана. Rolling Eyes
Ти най-добре ще прецениш коя серия по добре ти се отразява на косата, на моята боядисана коса протеина е чудо . Ако си с къдрава коса например Алтерните ще ти изправят косата , докато по-слабите като Чи и Наши няма такъв ефект , косата е лигава и косъма не се изправя  .Пробвай няколко видя , ако не е толкова третирана ползвай по -слаби серии хидратация и претеин.

# 580
  let_it_shine и мойта е така, май е прехидратирана  Joy

Did-ko, да и много ги харесвам, в повечето случаи разреждам. Любим ми е на Биодерма, за ежедневно миене, този, който е като водичка, отразява се страхотно и на косата.

# 581
  let_it_shine и мойта е така, май е прехидратирана  Joy

Did-ko, да и много ги харесвам, в повечето случаи разреждам. Любим ми е на Биодерма, за ежедневно миене, този, който е като водичка, отразява се страхотно и на косата.

Тогава гледай такива да си ползваш - много нежни към скалпа, а и към косата.

Ако смяташ, че доста си я хидратирала сложи си едно протеинче и виж какъв ще е резултата
И аз съм от тия , чийто коса обожава протеин. Особенно зимата Crazy

Аз разреждам задължително всеки шампоан. Само безсулфатния на Лореал директно втривам и нямам никакви оплаквания.

# 582
Според мен първо наблегни на лекуването на скалпа. Не знам какво влагаш под термина чувствителен .Когато при моя скалп имаше дискомфорт , и беше придружен с косопад ме спаси Napura S/2(шампоан)+Chi (балсам с масло от чаено дърво -силно антибактериално действие ,мирише неприятно щипе ,ползвах само в корените ) Гледам в рибата че има и лосионче с масло от чаено дърво което е само 6 лв.И след измиване на косата -лосионът за чувствителен скалп на Филип Кингсли (16-17лв от рибата ,с него не се разделям ,успокоява ми на мига всякакви алергични или не знам какви реакции след ползване на боя ). Маски с рициново масло и жълтък също ми успокояваха много

# 583
Косата ми мрази протеин  Joy.
Няма протеинов шампоан и маска които да ми правят косата хубава.След протеин става твърда,суха и изглежда ужасна  Confused.
Балансиращите серии и хидратацията са ми о.к.И такива серии използвам.
Не и липсва протеин определено.Изглежда здрава,блестяща и подредена.Такава е и според фризьорката  Grinning
Да ви попитам пробвали ли сте маската на phytocode ?

# 584
Момичета,откъде взимате серума за цъфтящи краища с конопено и арганово масло Marrakesh ,гледам в ЗР го няма в малката разфасовка Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт