Снежец тихичко вали,вали , АПРИЛче в коремчето ни спи - Тема 9

• 50 590
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Аз качвах в някоя от предишните теми списък, но ми е малко трудно да го потърся от телефона. Утре ще видя.

# 526
Лелее, колко сте изписали..  Grinning
Аз утре съм на преглед и се надявам всичко да е наред  Praynig
Днес направо се убих.. Нали стягаме етаж и от 9 сутринта съм там , занимаване с майстори, после чистене с ММ, още няколко дни и се местим, нямам търпениеее. Grinning
Та сега вниманието ни е към етажа и още не мисля за пазар на бебо. Има доста неща, които трябеа да купим, че от домът, в който живеем сега само дрехите ще си изнесем. Абе всичко трябва, от виличка и лъжичка до пердета,  дребни уреди (че големите вече ги купихме) тем подобни..
Тези месеци бая ще се охарчим, но пък яко ме е хванал меракът, вече си купих комплект тенджери   Laughing

# 527
  • Бургас
Манха, има логика за дрешките. И мъжа ме каза същото - че не знам как ще върви бебето ама нали съм пуст шопинг маниак  Blush Днес зяпах пак столчетата за кола, но сигурно ще го взема след 2 месеца заедно с кошарата и скрина /който се чудя дали да не поръчам на моя майстор за мебели, защото този, който харесах в Икеа излиза 300 лв. Мисля, че майстора ще ми го направи за половината пари, че и надолу/.

# 528
Кате, ако е удобно и разбира се ако момичетата, които са ги правили нямат нищо против, може ли да качиш и тук накой списък, понеже нямам фейсбук и там не ви следя. Аз също съм намислила да си направя и ги гледам тези в интернет, но сигурно има доста излишни неща, а все пак друго си е някой който има реален опит.
Ето например, това което Манха сподели ми е супер полезно. И при мен като за при първо бебе паниката е голяма.
Ето ти моят списък, дано ти е от полза https://lookaside.fbsbx.com/file/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A% … S0-Sh7Y6b0PI2vJMQ

# 529
Хубаво е да има списък наистина, аз предният път само багаж за родилното бях стегнала и дрехи, кошара и тн за в нас. Шишета и мляко не бях взела. Кърмата ми така и не текна в родилното, преди да ни изпишат незнайно защо не ни дадоха мляко и това бебе се съдра да реве. Ама направо беше посиняло милото докато мине церемонията. Добре, че в колата заспа. А още по-добре, че една приятелка ни беше подарила за изписването шишета, а сестра ми мляко, та като се прибрахме в нас докато ги стерилизираме, че не знаем как, че после как се прави мляко, абе кошмар. Още ми отеква звука в ушите. Сега това ще е първото нещо, което ще купя! Всичко си имам аз иначе - само нова количка искам. Ще видя какви дрешки и одеалца е нужно да взема, но едва ли ще има нужда, като се сещам приятелката ми роди как ги изнесохме от нас - с едно голямо ремарке в чували.... Сега дори няма да ползвам половината, ще гледам да оставя по-малко, че наистина няма смисъл от толкова много парцалки.

# 530
Аз пак не бих взела шишета и мляко предварително. Ако видиш в родилното, че не можеш да кърмиш ще кажеш на мъжа ти да иде да вземе преди изписването. В днешно време поне аптеки бол.
Мис, наистина са много различни бебенцата. Аз преди все си мислех, че до 2-3 години са горе-долу еднакви, но съм била много далече от истината Simple Smile

# 531
Таня, много благодаря. Ще ми свърши работа разбира се как няма, моята глава освен количка и креватче и столче за кола, кажи речи друго не може да измъдри Simple Smile
И аз мисля да се разходя до Икеа да поразгледам.
Димитрина, и ние сме така в ново жилище, с недовършен ремонт. Иначе е много приятно да си обзавеждаш и гласиш къщата, ама като бебе те чака и става леко притеснително. Имаше и други момичета, които и те бяха с майстори.

# 532
Аз пък предния път всичко по списък подготвих и половината неща не съм ги ползвала. Този път мисля да купя само стъклени шишета, биберон, бодита, ританки и памперси Simple Smile и другото после.
Количка мисля да си купя април месец чак, този път съм решила да дам повече пари. Предния път ми дадоха едни познати количка и не беше моята Sad
Моята днес е много активна, върти ли се не знам, много се радвам като я усещам Grinning

# 533
Аз пак не бих взела шишета и мляко предварително. Ако видиш в родилното, че не можеш да кърмиш ще кажеш на мъжа ти да иде да вземе преди изписването. В днешно време поне аптеки бол.
Мис, наистина са много различни бебенцата. Аз преди все си мислех, че до 2-3 години са горе-долу еднакви, но съм била много далече от истината Simple Smile
Моят синковец беше голям лакомник и след като го отбих на 1 годинка и 2 месеца се наложи да дохранвам с формула и то доста. Все едно не ядеше пюрета. Купувах Аптамил, не искаше и да опита другите. То и с това зор видяхме, че не искаше от шише да пие. Mr. Green Сега майка ми ми разправя, че има готово разтворено мляко на Аптамил при нея, затворено в малки 200мл бутилчици. Носиш си го с теб, като огладнее само присипваш в чистичко и изварено шишенце и готово. Срокът на годност на разтвореното мляко мисля, че е малък - около 2-3 седмици, но то няма логика и да е повече. Нали е за бебе - ако е със срок 6 месеца значи не струва. Само не знам дали разтвореното е от новородено или от малко по-пораснало бебче.
Ето за това говоря:
http://www.mothercare.com/bottle-feeding/aptamil-1-first-milk-st … z=12&start=43

# 534
ММ иска да вземем количката и креватчето след като се роди бебчо. Живи и здрави само дрешки ще купим предварително, за да може да си ги изпера, а и обиколници ще си взема предварително.
Ще разгледаме да харесаме количка и креватче и живи и здрави като родя той ще иде веднага да ги купи, поне така сме се разбрали за сега  Laughing

# 535
Аз знам, че като приготвяш АМ трябва да го даваш веднага. В този смисъл и 2-3 седмици ми се виждат много. Моя пък така и не пропи нищо от шише, голяма мъка беше...

# 536
Привет! Някой може ли да ви каже как протича първата морфология (дали прегледа е през корема) и БХС и каква е цената за двете във Фемина?

# 537
Алиса, обикновено е през корема, освен ако нещо не се вижда добре и решат да погледнат и с вагинален. Мисля, че е около 120 с БХС, поправете ме ако бъркам.
Димитрина, това от суеверие ли? И какво креватче ще взимате? Имай предвид, че дървените като ги сглобиш отначало миришат на дърво, понякога и на боя. Аз лично държах да е сглобено по от рано, че да се проветри добре.

# 538
Манха, ММ е суеверен и така иска, а с него наглава не се излиза.. много е инатлив  Laughing Той каза, че ще ги купи, сглоби и изчисти, докато съм в болницата  Grinning

# 539
Аз знам също,че АМ се дава веднага,ако престои повече от час се хвърля.
За кошарата и количката,хаха..ММ и той е суеверен,но кой го слуша.  Sunglasses Поръчах си кошарата и количката,сега са в другата стая и си чакат собственика,а на мъжо му олекна,защото най-скъпите неща ги имаме.Останаха само дрешките и козметиката,които ще започна да купувам(дрехи) към края на януари.Той пак викаше,че като родя с майка ми ще купят всичко,но аз само бебешки дрешки разглеждам и му казах,че няма как да ме лишат от това удоволствие.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт