МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

  • 83 814
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 3 042
Благодаря за рецептата, Вела.
Става и за крутони за крем супа.

# 346
  • Мнения: 1 092
Здравейте, искам да ви покажа моя грамадан, който вчера ме изненада от машината  Mr. Green Исках да си направя ръжен хляб от този, който е като тухличка, сбит, влажен и тежък, но се оказа, че ръженото ми брашно е недостатъчно и допълних с пълнозърнесто като си мислех, че пак ще си остане малко хлебче. Но всъщност се получи този тежък пухкавел, много е вкусен, влажнее си отвътре както исках, тежък е (не е като белия), но стана 2 пъти по-висок отколкото очаквах.

http://prikachi.com/images.php?images/319/9062319e.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/320/9062320x.jpg

# 347
  • Перник
  • Мнения: 5 055
Кети*9 , чудно ти е хлебчето. Направо ми се прииска да си препека една филийка  Grinning

# 348
  • Мнения: 1 092
Благодаря, благодаря  Wink заповядай! Надмина очакванията ми хлебчето Simple Smile

# 349
  • София
  • Мнения: 20 712
Кети*9 , чудно ти е хлебчето. Направо ми се прииска да си препека една филийка  Grinning
Чудесен, аз такъв обичам. Кората е като моята, с Мулинекс/Тефал ли си?
Колко мая на колко брашно сложи?
Слагам слънчогледови семки, когато се сетя.

# 350
  • Мнения: 8 395
Кети, чудно хлебче.  Simple Smile
На коя програма го направи?

# 351
  • Мнения: 1 092
За пълнозърнест хляб  Peace

# 352
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
N_A_N, хлябът изпече ли се добре?
Изпече се, вкусен е. Само дето няма вид, отгоре е сплескан от капака.

И аз тепърва почвам опитите с черните хлябове. Искам такива грамадани, като на Кети, но със суха мая.

# 353
  • Мнения: 1 092
Моят си е точно със суха мая. Не съм й привърженик, но вчера реших да си следвам рецептата. По тази я правих, в стара тема от 2007 я намерих:

Ръжен хляб от Фукла

500 гр. ръжено брашно (купувам от Била)
400мл. вода
1 суха мая
2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 с.л. олио

1 с.л. кориандър на зърна
1 ч.л. кимион

На програма Пълнозърнест хляб, за 750 гр.
Кориандърът и кимионът се добавят при звуковия ситнал след втасването. Кориандърът е перфектната подправка за ръжен хляб и придава невероятен вкус.

П.П. С подправките наистина е невероятно! Добавих и мащерка  Simple Smile

# 354
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
Каква мая сложи? Йоткер или друга?

# 355
  • Мнения: 1 092
Мисля, че беше йоткер

# 356
  • Мнения: 1 038
Днес направих бял хляб със суха мая на Д-р Йоткер и резултата е отново идеален Peace
http://prikachi.com/images.php?images/455/9063455c.jpg
Сега сложих да омеся едно тесто за пица по следната рецепта: 300 мл. топла вода, 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 3 с.л. зехтин, 300 гр. бяло брашно тип 500, 300 гр. пълнозърнесто брашно, 1 пакетче мая на Др. Йоткер. Получи се много добра консистенция на тестото. Ще видим как ще са пиците.
Следващия път ще пробвам да направя ръжен хляб по рецептата на Кети9, че и на мен ми се иска подобен "грамадан", а не като моята "тухличка" Laughing

# 357
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
Keti 9, как изглеждаше тестото по рецептата за ръжения хляб? На хубава топка като при белия или по- меко?

# 358
  • Мнения: 5 137
Стана невероятен хляб - мек и пухкав, по-пухкав от купешкия. Мисля, че налучках рецептата:
500 гр брашно СофияМел
350 мл топла вода
по 1 с.л. сол и захар
3 с.л. олио
1 пакет суха мая на д-р Йоткер
Всичко това сложих на основна програма и средно изпичане. Отне 3 часа.
На вкус се доближаваше до купешкия. Скоро ще пробвам и с друго брашно. Благодаря на всички за съветите!


Здравейте! Днес направих хляб по тази рецепта, която видях по-горе някъде. При мен обаче тестото стана като кексово - много рядко се получи и добавих още около 100-150 грама брашно. Резултата стана чудесен
http://prikachi.com/images.php?images/805/9063805r.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/804/9063804x.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/803/9063803t.jpg

# 359
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
Стана невероятен хляб - мек и пухкав, по-пухкав от купешкия. Мисля, че налучках рецептата:
500 гр брашно СофияМел
350 мл топла вода
по 1 с.л. сол и захар
3 с.л. олио
1 пакет суха мая на д-р Йоткер
Всичко това сложих на основна програма и средно изпичане. Отне 3 часа.
На вкус се доближаваше до купешкия. Скоро ще пробвам и с друго брашно. Благодаря на всички за съветите!


Здравейте! Днес направих хляб по тази рецепта, която видях по-горе някъде. При мен обаче тестото стана като кексово - много рядко се получи и добавих още около 100-150 грама брашно. Резултата стана чудесен
http://prikachi.com/images.php?images/805/9063805r.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/804/9063804x.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/803/9063803t.jpg
Наистина тестото беше по-рядко и можеше  да поеме още брашно. Това със СофияМел Класик. На другия ден правих същата рецепта, но с друго бяло брашно и си стана съвсем нормално на гъстота. Изводът ми е, че за различните марки брашна трябва различно количество вода. Но и рядкото и гъстото се изпекоха идеално.

шугър бейби, как стана пицата? Аз правя едно бъркано тесто за пица /от форума/, което става страхотно, и предполагам, че няма да правя в машината. Но пък ще ми е полезно тесто за мекици, че вкъщи много ги обичаме. Ще чакам да кажеш как е станал ръженият хляб.

ПП.Момичета, направили сте разкошни хлябове!

Общи условия

Активация на акаунт