МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

• 83 800
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Може ли рецептата за тутманика?

# 376
Имам въпрос. При втасване на тестото машината подгрява ли??

Да подгрява,точно за това се чува цъкането.

# 377
  • somewhere over the rainbow
Имам въпрос. При втасване на тестото машината подгрява ли??

Да подгрява,точно за това се чува цъкането.
Значи да пускам по малко, м?

Направих го по тази рецепта:
За 1кг. тутманик са: 3 яйца, 175гр масло, прясно мляко 70мл., сол 1,5ч.л., захар 1,5 ч.л., брашно-440гр., мая 2,5 ч.л. от сухата, сирене 250 гр. Сиренето се добавя при последното месене, при звуковия сигнал /който изпуснах/.
Но стана много гъсто и добавих 100 мл вода. Въпреки че използвах брашно СофияМел, което установих, че поема по-малко течност, това тесто стана много твърдо. Стоеше "рошаво" и не ставаше на топка. Ще видим какво ще стане.

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 17:56 от N_A_N™

# 378

Сиренето се добавя при последното месене, при звуковия сигнал /който изпуснах/.

Съжалявам,но не съм чувал някой модел хлебопекарна да има сигнал при последно месене,което обяснява защо си го пропуснала.

# 379

Съжалявам,но не съм чувал някой модел хлебопекарна да има сигнал при последно месене,което обяснява защо си го пропуснала.
Не съм чела да има машина, която да не издава звуков сигнал за добавяне на нещо, който е точно при последното месене/бъркане. Но може и да има такава.

# 380
Сега заредих тутманика, започна да маже около бъркалката, май трябва още брашно да добавя  newsm78
Досега никога не съм правила тутманик и не знам какво трябва да е тестото...

# 381
Сега заредих тутманика, започна да маже около бъркалката, май трябва още брашно да добавя  newsm78
То и аз не съм, хаха  Laughing Но си мисля, че тестот трябва да стане на хубава гладка топка, като хляба. Моят втаса. Пуснах да се пече.

# 382
Мале, мале, тъкмо го докарах до стегнато тесто и като сложих сиренето пак започна да маже, не стигна времето за месене, за да го дооправя, та пуснах програмата наново  Mr. Green голям майтап! Да видим накрая какво ще излезе, иначе добре ухае  Blush

# 383
  • София

Има такива машини. Моята има такъв сигнал, чувала съм и за други марки. Предполагам повечето имат. Звуковия сигнал е за добавяне на семена по принцип. В случая някой е нагодил рецептата за добавяне на сирене в тутманика, с ориентир този сигнал, предполагам за да не стане на каша и да се "изгуби" сиренето, при самото месене.

Ако маже под бъркалките иска още брашно, за хлябът също.

# 384
При мен па от сиренето стана още по-гъсто, та добавих още вода и стана общо 100 мл водата. И пак маята ми дойде вповече, тъй като при печенето опря в капака. Confused

# 385

Има такива машини. Моята има такъв сигнал, чувала съм и за други марки. Предполагам повечето имат. Звуковия сигнал е за добавяне на семена по принцип. В случая някой е нагодил рецептата за добавяне на сирене в тутманика, с ориентир този сигнал, предполагам за да не стане на каша и да се "изгуби" сиренето, при самото месене.

Ако маже под бъркалките иска още брашно, за хлябът също.

За сигнал за добавки има,но в началото а тук става дума за последното месене,при него няма сигнал за добавки. newsm78

# 386
А кога е сигналът за добавки при вас? Логично е да е накрая, за да не се разкашкват/раздробяват добавките

# 387
А кога е сигналът за добавки при вас?

Около 20 минути след началото на месене,не съм засичал точно,рядко слагам добавки.

# 388
  • София
Защо имам спомен, че малко след сигнала спира да меси newsm78 Само веднъж съм слагала семена и за това не съм му и обръщала толкова внимание, ама помня, че малко след него спира да меси и до края на програмата само има малки премесвания, дори и по време на втасването, които са за секунди и тях не ги броя за месене, а за премесване. В рецептата с тутманика затова, според мен, ства въпрос за този сигнал за ядките, за друг и аз не съм чувала някоя машина да има.

# 389
Защо имам спомен, че малко след сигнала спира да меси newsm78 Само веднъж съм слагала семена и за това не съм му и обръщала толкова внимание, ама помня, че малко след него спира да меси и до края на програмата само има малки премесвания, дори и по време на втасването, които са за секунди и тях не ги броя за месене, а за премесване. В рецептата с тутманика затова, според мен, ства въпрос за този сигнал за ядките, за друг и аз не съм чувала някоя машина да има.
Този де, и при мен е така. Минута след него меси и край. Та докато се натуткам...

Общи условия

Активация на акаунт