МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

  • 83 662
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • там, където ми харесва
  • Мнения: 1 439
Ами накрая нали втасва преди печенето, тогава си заема формата сам.Аз днес го направих за втори път в Лидълската хлебопекарна и също беше събран на топка преди последното втасване. Оставих го  и сам си зае формата.

# 496
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
Ами накрая нали втасва преди печенето, тогава си заема формата сам.Аз днес го направих за втори път в Лидълската хлебопекарна и също беше събран на топка преди последното втасване. Оставих го  и сам си зае формата.
При мен не запълва дъното преди печенето, остават оше 2-3 пръста празно, а тестото почва да расте нагоре, не настрани. Около 5 мин. преди да почне да пече, го отварям за да го разстеля.

# 497
  • там, където ми харесва
  • Мнения: 1 439
Другия път като го правя ще обърна внимание в каква форма е , че сега само извадих бъркалките и излязох за 1 час на кафе.

# 498
  • Мнения: 6 499
НАН, пробвай с по-малко брашно, и моето преди втасване се е свило на единия край, но после винаги се разпределя равномерно.

# 499
  • София
  • Мнения: 3 034
...... Около 5 мин. преди да почне да пече, го отварям за да го разстеля.

  Това пък е доста неуместно действие. Така съсипваш половината втасване и рискуваш хлябът да слегне в средата. Ако нямаш желание да вадиш бъркалки, по-добре остави хляба да се оправя сам. Единствения дефект ще бъдат по-големите дупки от бъркалките ако те са останали напречно на казанчето при последното втасване.  Peace

# 500
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 554
Днес правих втора доза пухкав хляб в лидлската пекарна и стана страхотен.  Но както писах малко по-рано,  намалих съставките за 750 гр хляб. Стана перфектен - наду се стахотно,  но вече не опираше в капака.  Изпече се много равномерно и си изпълни добре тавичката.  Днес сложих всички съставки,  включително и семената още в началото и я оставих да се оправя.  Само я наблюдавах да видя как ще стане топката и го зарязах да си меси,  втасва и пече. Преди първото втасване топката се беше чучнала върху едната бъркалка,  но не съм го местила,  той си се наместил.  Бъркалки също не съм вадила,  нито вчера,  нито днес. Излезе сравнително лесно и бъркалките си останаха в тавичката,  а не в хляба. После леко накиснах с гореща вода и ги изкарах,  за да измия формата и тях.
Та явно е нормално така да прави и да си подмята топката между двета бъркалки.  И аз вчера само заничах,  побутвах,  намествах  Laughing Joy

# 501
  • Мнения: 51
чували ли сте как пее хляба  Thinking (или според други, как плаче...)  newsm78

ето я песента на хляба  Hug
(отворете си звука на компа към максимално)

ТУКА

а тука нагледно за правилната консистенция

 bouquet

Последна редакция: нд, 26 мар 2017, 23:51 от Ердинч

# 502
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 725
чували ли сте как пее хляба  Thinking (или според други, как плаче...)  newsm78

ето я песента на хляба  Hug
(отворете си звука на компа към максимално)

ТУКА

а тука нагледно за правилната консистенция

 bouquet
Ердинч,
има проблем с първия линк. Не е валиден.

# 503
  • USA
  • Мнения: 675
Ердинч, преди няколко години, 6-7, ти беше пуснал на мокро тесто, сухо тесто и правилно месенето и от тогава все ми е пред погледа, когато правя хляб  Grinning. Определено ми беше много полезно.

# 504
  • София
  • Мнения: 3 034
Ердинч, преди няколко години, 6-7, ти беше пуснал на мокро тесто, сухо тесто и правилно месенето и от тогава все ми е пред погледа, когато правя хляб  Grinning. Определено ми беше много полезно.

 Ами това клипче и сега си съществува в блога на първа страница, но "четене" явно е мръсна дума тук. Както е казал народът - два дни писане по форумите замества два часа четене Joy bouquet

П.П. Вторият пълнозърнест хляб от лидълската машинка. Явно не му стига програмното време за втасване и се е поодхлупил малко при печенето. Предполагам, че едни 10-тина минути добавено време към последното втасване ще са тамън. newsm78

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 10:56 от Mунчо

# 505
  • София
  • Мнения: 516
Туп и аз тук. Четох доста и си записах доста неща на база опита ви. Може би съм пропуснала из темите, но ми се стори че не срещнах рецепта за франзели, замесени в хлебопекарна-у нас те са на почит, и ми омръзна да купуваме от готовите от замразено тесто в хипермаркетите. Ще ми се да не са толкова хрупкави, че зъбче скоро чупихме и сме с пломба.
Много благодаря, момичета.

# 506
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
П.П. Вторият пълнозърнест хляб от лидълската машинка. Явно не му стига програмното време за втасване и се е поодхлупил малко при печенето. Предполагам, че едни 10-тина минути добавено време към последното втасване ще са тамън. newsm78


Аз пък най-много обичам така да ми "цъфне" хлебчето Simple Smile Преди с Мулинекса редовно ми се получаваше.

# 507
  • Мнения: 5 652
Вчера направих козунак със стафиди и черен шоколад(сложих 200гр,готварският от лидъл) стафидите ги сложих като добавка,амииии надигна ми се много,и където опря на капака,не се изпече,това ме подведе и го пуснах за още 30мин да се пече и после ми присветна да го запека отгоре във фурната-като цяло го поизгорих  Whistling  ooooh!  нооо иначе се получи невероятен ,то не бяха конци,не беше шоколад..... #Crazy Heart Eyes chef  
Сега се пече лимецово хлебче със коприва ,сушени домати,маслини,мащерка,риган,чубрица,босилек  Crazy и малко сирене  hahaha Ако знаех,че ще ми е толкова приятно и забавно,нямаше да чакам да пуснат пекарна в лидъл,а отдавна да съм си взела и това като се има предвид,че хляб почти  не ям ooooh! #Crazy

# 508
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 554
No_frame bitch , може ли рецептата за козунака и на коя програма и тегло го пече?

# 509
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
И аз почти не ям, но има 3 хлапета, които като седнат да закусват и омитат едно хлебче от 600гр. И колкото по-шантав е, толкова повече им харесва (правила съм с песто, с доматен сок, с маслини и чубрица)

Общи условия

Активация на акаунт