Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо хлябът от пълнозърнесто брашно не се надига много?
Колко дълго може да се съхранява прясна мая в хладилника?
Как трябва да се съхранява както прясната, така и квасната мая с нехутен мая?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо хлябът от пълнозърнесто брашно не се надига много?
-
Колко дълго може да се съхранява прясна мая в хладилника?
-
Как трябва да се съхранява както прясната, така и квасната мая с нехутен мая?
Препоръчително е прясната мая да се съхранява в хладилник, добре запечатана в контейнер, за да се запазят нейните свойства. Важно е да се съхранява при ниска температура, за да се удължи срокът му на годност. Квасът с нехутен мая обикновено се съхранява в хладилник, добре затворен в контейнер, за да се запазят неговите свойства. Важно е да се съхранява при ниска температура, за да се удължи срокът му на годност.
-
Какво е мнението за маята на един от най-големите европейски производители, L'ilventaire?
-
Как трябва да се съхранява маята на Lehahf?

И твоят " Козунак на бащата" си бях принтирала и още го имам и правя. 
А аз си мислех, че имам една от най-добрите домашни пекарни
Според вас защо не се е надигнал? В началото тестото ми се видя много меко, то направо не беше тесто. Сложих няколко допълнителни лъжици брашно. Посгъсти се, страх ме беше да слагам повече. След първото втасване вече тестото ми се стори ок, дори започнах да си мисля дали не съм прекалила с брашното. Сложих по-късно малко семена, а при следващия сигнал се опитах да махна бъркалките, но тестото ми се лепеше по пръстите и беше абсурд да го вадя. Дали не е било меко?