МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

• 83 727
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
И аз се питам същото и нямам никаква идея защо пише на него брашно за козунак.

# 661
Здравейте,търся рецептата за хляб с кисело мляко на Ердинч .Може ли линк към рецептата?

galqdumanova Тука е линка

ако има нещо неясно, питайте моля

bouquet
Благодаря,резултата е страхотен!Спазих точната рецепта!

# 662
  • София
Нямам от брашното за баниците и не мога да сравня. Но то е разбираемо при баниците са има повече глутен за да се тегли.

# 663
Привет, имам една чуденка, тъй като не съм сигурна какво количество брашно ще трябва да добавям (за козунак), за да стане добра консистенция, мога ли да си настроя машината на 1 кг, а дори и да се получи по-малък грамаж, не би трябвало да стане нищо нередно нали? Козунакът/ците ще си ги пека във фурната след това, машината само ще ми ги омеси два пъти и ще ми направи едно втасване  Peace

# 664
  • София
Привет, имам една чуденка, тъй като не съм сигурна какво количество брашно ще трябва да добавям (за козунак), за да стане добра консистенция, мога ли да си настроя машината на 1 кг, а дори и да се получи по-малък грамаж, не би трябвало да стане нищо нередно нали? Козунакът/ците ще си ги пека във фурната след това, машината само ще ми ги омеси два пъти и ще ми направи едно втасване  Peace
Колкото кг са ти всички продукти за козунака и машината ти няма ли по - голям грамаж? Колкото по-голям грамаж зададеш, толкова повече ще меси и втасва тестото, но то не е задължително да го чакаш докато завърши програмата. Като видиш, че е втасало го вадиш.

# 665
Няма по-голям, предполагам ще ми отиде към 1/2 кг брашно + другите продукти би трябвало да е добре. Благодаря за съвета, а разликата в продължителността според грамажа, на основната ми програма (на нея ще правя, че е най-дълго месенето) е много малка, ще го наблюдавам.

# 666
  • София
Пусни го направо на програма за месене, тя би следвало да има и втасване, та така до края на първото втасване, но го наблюдавай, за да не втаса преди края на програмата.

# 667
  • до най-прекрасния мъж
Сложих да изпека един пробен козунак по следната рецепта:
100 мл прясно мляко
50 мл кисело мляко
2 цели яйца+1 белтък /1 жълтък оставих за намазване/, бяха доста големи
40 гр.масло и 50 мл.олио
150 гр.захар /сложих кафява/
брашно - колкото поеме /пое 620 гр./
кората на 1 лимон+аз добавих и малко сок
1 пакет суха мая Йоткер /по рецепта е 1/3 прясна, но нямах/
10 мл аромат ванилия
Сега втасва, иначе стана хубаво тестото. Пуснах го на програма Пухкав хляб, светла кора, 1 кг. Може би трябваше на 1,250 кг, но той затова е пробен.
Утре ще пиша какво е станало.
Няма да слагам други добавки, само ще намажа жълтък и ще поръся със захар като започне печенето. Няма да вадя да сплитам. Ей така, мързеливата ще пробвам. Не че не му баях 1 час докато месеше, ама пак си е мързелив.

# 668
Взех от една приятелка хлебопекарна Мулинекс / ето такава https://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/moulinex/ow-3000-ho … ebread-p31533610/ / и искам да я пусна само да ми замеси тесто.
Тя никога не я ползвала и я гледа като голям камък, та нищо не можа да ми обясни за програмите.
Какво да натисна, за да мога само да замеся тесто в нея, без да втасва и без да се пече?

# 669
  • София
Взех от една приятелка хлебопекарна Мулинекс / ето такава https://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/moulinex/ow-3000-ho … ebread-p31533610/ / и искам да я пусна само да ми замеси тесто.
Тя никога не я ползвала и я гледа като голям камък, та нищо не можа да ми обясни за програмите.
Какво да натисна, за да мога само да замеся тесто в нея, без да втасва и без да се пече?

Ами вижте си в книжката коя е съответната програма и ползвайте нея.

# 670
Книжка няма  Wink Изгубена е. Ако имаше книжка, щях да си я прочета, а не да моля да ми помогнат във форума.

# 671
  • София
 Програма 7 е за паста, тоест само ще меси без дори и да втасва. Понеже е само 14-15 минути можеш да я пуснеш два пъти.

# 672
Програма 7 е за паста, тоест само ще меси без дори и да втасва. Понеже е само 14-15 минути можеш да я пуснеш два пъти.
Много , много ти благодаря.

# 673
  • София
Книжка няма  Wink Изгубена е. Ако имаше книжка, щях да си я прочета, а не да моля да ми помогнат във форума.
на английски
на руски
Ползвайте го този гугъл.

# 674
И на български намерихме. Ползваме го гугъла. Благодарим за съвета  ooooh!
http://manualretriever.com/lect.php?ID=2375852&lg=)&h=d4 … f8427e&src=15

Общи условия

Активация на акаунт